6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από έντομα χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες

Τα έντομα εκτός από πολύ ενοχλητικά, μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σας σε πεδίο μάχης. Ειδικά την περίοδο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού η κατάσταση γίνεται αρκετά ανυπόφορη! Και ποια είναι η λύση για να απαλλαγούμε από κατσαρίδες, μυρμήγκια και άλλα ενοχλητικά έντομα; Να καλέσουμε κάποιο συνεργείο απεντόμωσης ή θα χρησιμοποιήσουμε κάποιο χημικό εντομοκτόνο. Προφανώς όμως και αυτές οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται δεν είναι υγιείς για τον άνθρωπο. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι ασφαλείς, αποτελεσματικοί τρόποι για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Θα σας παρουσιάσω 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από έντομα χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες!

- Διαφήμιση -

πάρτε ένα φυτό

Τα φυτά δεν κάνουν απλώς το σπίτι μας να μυρίζει όμορφα και να αποτελούν στοιχείο της διακόσμησης, αλλά μας παρέχουν οξυγόνο και μας προστατεύουν ακόμη και από τα έντομα. Εδώ είναι μερικά φυτά που μπορούν να το κάνουν αποτελεσματικά:

Λεβάντα

Βασιλικός

Θυμάρι

Μέντα

Λεμονόχορτο

Πετούνιες

κατιφέδες

Χρυσάνθεμα

Σχοινόπρασο

χρησιμοποιήστε αγγούρια

Ακούγεται περίεργο, αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι μια αρκετά αποτελεσματική μέθοδος για να απομακρύνετε τα έντομα. Φτιάξτε φέτες αγγουριού και βάλτε τες σε σημεία που έχετε προσέξει τις κατσαρίδες. Η μυρωδιά θα τις κρατήσει μακριά. Αλλάξτε τις φέτες αγγουριού με φρέσκες μία φορά την εβδομάδα. Το ψυγείο είναι ένα από τα μέρη που λατρεύουν να επισκέπτονται οι κατσαρίδες. Απλώς σπάστε ένα αγγούρι και αφήστε το εκεί. Τα θρυμματισμένα αγγούρια μπορούν να απωθήσουν έως και το 90% των κατσαρίδων.

μαγειρική σόδα

Καταπολεμήστε τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες με τη χρήση μαγειρικής σόδας. Υπάρχει ένα ενεργό συστατικό που δρα ενάντια στους μύκητες των φυτών και το ωίδιο, και όταν τρώγεται από έντομα, απελευθερώνει φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα που σκοτώνουν τα παράσιτα. Βρέξτε λίγο την περιοχή με νερό (μπορείτε να την ψεκάσετε) και στη συνέχεια πασπαλίστε πάνω της περίπου 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, περιμένετε για μισή ώρα και ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι. Θα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα έντομα.

κάντε μια παγίδα

Φτιάξτε μόνες σας μια παγίδα με τη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού. Μπορείτε να επαναλάβετε το ίδιο που φαίνεται στην εικόνα. Απλά προσθέστε λίγο νερό με σαπούνι μετά. Αυτή η σπιτική παγίδα είναι μια καλή λύση για ένα άτομο με αλλεργία στα χημικά.

κανέλα

Αν έχετε πρόβλημα με έντομα, η κανέλα είναι καλός αποτρεπτικός παράγοντας. Χρησιμοποιήστε κανέλα μέσα και έξω από το σπίτι σας. Πρέπει να βρείτε μια είσοδο για έντομα και να αφήσετε σκόνη κανέλας στο μονοπάτι. Δεν θα σκοτώσει τα έντομα, αλλά θα τα εμποδίσει να μπουν μέσα.

αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια όχι μόνο θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα, αλλά θα εμποδίσει τα έντομα να εισέλθουν. Απλώς χρησιμοποιήστε λάδι μέντας. Ανακατέψτε 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με 250 ml νερό. Ανακινήστε το και ψεκάστε το γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα.

- Διαφήμιση -