8 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια στην κουζίνα

Τα μυρμήγκια είναι ο χειρότερος επισκέπτης του σπιτιού. Απρόσκλητοι και ανεπιθύμητοι και κατοικούν στο σπίτι σας, ενεργώντας σαν να τους ανήκει το σπίτι. Το χειρότερο μέρος είναι ότι τείνουν κατακλύζουν την κουζίνα, μπαίνουν κρυφά και κλέβουν το φαγητό σας. Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα επιβλαβή παράσιτα από τα μυρμήγκια, υπάρχει κάτι απλό σε αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα — μπορούν να μπουν σχεδόν σε όλα, συμπεριλαμβανομένου του ντουλαπιού και των τάπερ φαγητού σας, αν δεν το έχετε κλείσει καλά. Τα μυρμήγκια τείνουν να μετακινούνται σε εσωτερικούς χώρους κατά τους θερμότερους μήνες. Σύντομα, μετατρέπονται σε αποικία, που παρελαύνει στην κουζίνα σας αμέριμνη. Αυτά τα μικρά πλάσματα δεν χρειάζεται να σας τρελαίνουν και σίγουρα υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να τους δείξετε ποιος είναι το αφεντικό. Θα σας παρουσιάσω 8 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στην κουζίνα!

- Διαφήμιση -

γη διατόμων

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη θανάτωση διαφορετικών παρασίτων και λειτουργεί αποτελεσματικά και για τα μυρμήγκια. Η γη διατόμων είναι ένας τύπος πυριτίου που περιλαμβάνει απολιθωμένα υπολείμματα υδρόβιων οργανισμών. Απλώς εφαρμόστε το γύρω από τις αποικίες μυρμηγκιών και αφήστε το για λίγες μέρες. Σκοτώνει τα μυρμήγκια απορροφώντας τα έλαιά τους, στεγνώνοντάς τα.

βραστό νερό

Η χρήση βραστού νερού είναι ένας ιδανικός τρόπος για να σκοτώσετε τα μυρμήγκια στην κουζίνα σας. Προσδιορίστε τις τρύπες των μυρμηγκιών στην κουζίνα σας και ρίξτε βραστό νερό σε αυτές. Ενώ το βραστό νερό δεν θα σκοτώσει ολόκληρη την αποικία, θα σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα μυρμήγκια.

πιπέρι

Είτε είναι κόκκινο είτε μαύρο, το πιπέρι συνήθως ερεθίζει τα μυρμήγκια, καθιστώντας το εξαιρετικό αποτρεπτικό. Πασπαλίστε πιπέρι πίσω από τις συσκευές και γύρω από τις σανίδες για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στην κουζίνα. Αυτή η λύση είναι απολύτως ασφαλής και φυσική.

σαπούνι χεριών

Αυτό το καθημερινό προϊόν για το σπίτι μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον έλεγχο των μυρμηγκιών στην κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε το σαπούνι για να φτιάξετε σαπουνόνερο, το οποίο μπορείτε να ραντίσετε γύρω από την κουζίνα σας. Το σαπουνόνερο καθαρίζει το άρωμα των φερομόνων των μυρμηγκιών, τις οποίες χρησιμοποιούν στα μονοπάτια που ακολουθούν. Χωρίς το άρωμα, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, σκορπίζοντας τα σε διαφορετικά μέρη.

βορικό οξύ

Αυτό είναι επίσης ένα άλλο αποτελεσματικό φάρμακο για τη θανάτωση των μυρμηγκιών και έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει όλα τα μυρμήγκια μέσα σε τρεις εβδομάδες. Το βορικό οξύ είναι ένα είδος δηλητηρίου και σκοτώνει τα μυρμήγκια διαβρώνοντας το στομάχι και το εξωτερικό τους κέλυφος. Θυμηθείτε να το κρατάτε μακριά από παιδιά και κατοικίδια, να φοράτε γάντια όταν το χειρίζεστε και να καθαρίζετε και να πετάτε τα νεκρά μυρμήγκια στην αποχέτευση της κουζίνας.

βόρακας

Ναι, Βόρακας. Η ουσία σε σκόνη που μπορεί να έχει προσθέσει η γιαγιά σας στα ρούχα της είναι επίσης αποτελεσματική για την εξάλειψη των μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Αναμειγνύεται με νερό και ζάχαρη σε ένα είδος σιροπιού, αφήνεται έξω κοντά σε μέρη όπου συχνάζουν τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια το καταπίνουν και μετά το πάνε πίσω στη βασίλισσα. Μετά από λίγες μέρες, εξαφανίζει ολόκληρη την αποικία. Προσοχή όμως, είναι ελαφρώς τοξικό, γι’ αυτό μην το αφήνετε έξω από εκεί που θα μπορούσαν να το φτάσουν τα παιδιά ή τα κατοικίδια.

ξίδι

Αυτό το αγαπημένο συστατικό τροφής αποτελεί επίσης μια εξαιρετική λύση για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Απλώς δημιουργήστε ένα διάλυμα νερού και ξιδιού 50-50 και ψεκάστε το γύρω από την κουζίνα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο ξίδι, και λειτουργεί σκοτώνοντας τα μυρμήγκια και επίσης απωθώντας τα. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα μυρμήγκια μπορούν να μυρίσουν ξίδι ακόμα και αφού στεγνώσει, αποτελώντας μια εξαιρετική λύση.

αιθέρια έλαια

Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά αιθέρια έλαια, όπως έλαια τεϊόδεντρου, μέντας, λεμονιού, ευκάλυπτου και έλαια φύλλων κανέλας. Όλα αυτά τα έλαια λειτουργούν ως απωθητικά μυρμηγκιών και μπορείτε να τα αναμίξετε με νερό ή να τα χρησιμοποιήσετε μόνα τους για να αφαιρέσετε τα μικροσκοπικά μυρμήγκια από την κουζίνα. Περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που ερεθίζουν τα μυρμήγκια, αναγκάζοντάς τα να φύγουν από το σπίτι σας.

- Διαφήμιση -