5 εύκολοι τρόποι για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα του κεριού από το βάζο

Ένα από τα ομορφότερα διακοσμητικά στο σπίτι είναι τα κεριά…Συνήθως όμως τα βάζουμε μέσα σε βάζο και γιατί δείχνουν ωραιότερα αλλά και γιατί δεν θέλουμε όταν τα ανάβουμε να στάζουν επάνω στο τραπέζι μας! Τι γίνεται όμως όταν παγώνει το κερί μέσα στο βάζο και δεν βγαίνει; Θα σας παρουσιάσω 5 εύκολους τρόπους για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα του κεριού από το βάζο!

- Διαφήμιση -

Βάλτε το βάζο στην κατάψυξη

Βάλτε το βάζο στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες βγάλτε το και με ένα μαχαίρι ξεκινήστε να ξεκολλάτε το κερί από τα τοιχώματα. Το κερί θα έχει παγώσει τόσο που δεν θα δυσκολευτείτε να το βγάλετε γιατί θα σπάσει.

Βραστό νερό

Χρησιμοποιήστε μία κατσαρόλα ή βραστήρα για να βράσετε το νερό. Τοποθετήστε το βάζο σε μία πετσέτα και ρίξτε το βραστό νερό επάνω του. Το κερί θα λιώσει και θα ανέβει στην κορυφή του βάζου. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά και πάρτε το κερί από την κορυφή του βάζου. Αν παρ’ όλα αυτά δείτε να μην έχει ανέβει όλο το κερί στην επιφάνεια την ώρα που ρίχνετε το καυτό νερό, τότε πάρτε ένα μαχαιράκι και τρίψτε τα σημεία που έχει μείνει το κερί.

Κατσαρόλα

Γεμίστε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τη θέση που φτάνει στο βάζο με κερί όταν βυθιστεί. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τοποθετήστε το βάζο με το κερί στο νερό. Πάρτε το βάζο με λαβίδες και ρίξτε το παλιό κερί που έχει απομείνει.

Πιστολάκι μαλλιών

Ένας άλλος εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε από το κερί στο βάζο είναι το πιστολάκι των μαλλιών. Όταν το κερί είναι μαλακό, ξύστε το από το βάζο με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Συνεχίστε τη θέρμανση μέχρι να φύγει όλο το κερί. Πλένουμε και στεγνώνουμε το βάζο.

Στον ήλιο

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά πιστέψτε με η έκθεση του βάζου στον ήλιο τους καλοκαιρινούς φυσικά μήνες που έχει υψηλές θερμοκρασίες, θα σας βοηθήσει να βγάλετε τα υπολείμματα του κεριού από το βάζο. Στρώστε λίγα φύλλα χαρτιού κουζίνας σε ένα τραπέζι στο μπαλκόνι ή στη βεράντα ή ακόμη και στο πάτωμα και τοποθετήστε το κερί ανάποδα. Προφανώς και θα πρέπει να προσέξετε να είναι εκτεθειμένο το βάζο στον ήλιο. Μετά από λίγη ώρα το κερί θα λιώσει και θα γλιστρήσει επάνω στο χαρτί.

- Διαφήμιση -