14 ιδέες για φυτά και λουλούδια που αντέχουν στον ήλιο και τη ξηρασία και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα

Όλα τα φυτά χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν αλλά μερικά μπορούν επίσης να τα πάνε καλά χωρίς συχνό πότισμα! Η φύτευση φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν ζείτε σε μια περιοχή με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και λειψυδρία. Διψούν λιγότερο, παραμένουν ανθεκτικά και μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρό έδαφος. Με τον όρο «Ανεκτικά στην ξηρασία» φυτά, εννοούμε ότι αυτά τα φυτά μπορεί να μην χρειάζονται τόσο συχνό πότισμα όσο τα άλλα. Ωστόσο, θα πρέπει τελικά να τα ποτίζετε μία φορά στις 4-7 ημέρες, ανάλογα με το κλίμα. Αν σας αρέσει η ιδέα, τότε δείτε 14 ιδέες για φυτά που αντέχουν στον ήλιο και τη ξηρασία και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα!

- Διαφήμιση -

αγαύη

Οι αγαύες αποθηκεύουν νερό στο παχύ φύλλωμά τους και αυτό τις κάνει να ζουν χωρίς αυτό για πολύ. Αρκετοί τις καλλιεργούν λόγω της χαμηλής συντήρησης και του ασυνήθιστου σχήματος του φυλλώματος τους!

κάκτοι

Οι κάκτοι βρίσκονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη και τα καταφέρνουν εξαιρετικά καλά σε συνθήκες με λίγο νερό. Αυτά είναι τέλεια φυτά για συνθήκες ερήμου και μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε σε γλάστρες.

βουκαμβίλια

Η βουκαμβίλια είναι πρωταθλήτρια στις ανεκτικές συνθήκες ξηρασίας. Είναι ένας από τους πιο σκληρούς θάμνους που ευδοκιμούν στην παραμέληση σε ακραίες και έντονες συνθήκες.

βερβένα

Η βερβένα είναι ένα εξαιρετικό κάλυμμα εδάφους που εξαπλώνεται γρήγορα και ευδοκιμεί σε υψηλή θερμοκρασία και σε λίγο νερό. Τα πάει καλά σε ηλιόλουστο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

λαντάνα

Η λαντάνα είναι ένα τροπικό φυτό που καλλιεργείται για τα αρωματικά, πολύχρωμα άνθη του. Το φυτό αγαπά τη ζέστη και την ξηρασία και είναι γνωστό για τη λιγότερο απαιτητική φύση του. Επειδή είναι επεμβατικό φυτό, καλύτερα να το καλλιεργήσετε σε γλάστρες.

πικροδάφνη

Η πικροδάφνη είναι ένας τροπικός θάμνος που ανθίζει πληθωρικά και είναι ο κορυφαίος στη λίστα με τα καλύτερα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά για γλάστρες. Παράγει όμορφα αρωματικά άνθη διαφορετικών χρωμάτων, όπως κίτρινο, ροζ, κόκκινο, λευκό και μοβ. Προσοχή όμως γιατί όλα τα μέρη του είναι τοξικά!

φασκόμηλο

Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία βότανο είναι διάσημο για την αρωματική του γεύση και συγκαταλέγεται στα καλύτερα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά σε γλάστρες. Το φασκόμηλο έχει χαμηλές απαιτήσεις σε πότισμα και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το φυτό γρήγορα.

λεβάντα

Ψάχνετε για τα καλύτερα φυτά σκιάς ανθεκτικά στην ξηρασία; Αυτό το ανθισμένο βότανο είναι εύκολο να αναπτυχθεί και είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία. Μπορείτε επίσης να το φυτέψετε στη γλάστρα για να απολαύσετε το δροσιστικό του άρωμα!

εχινάκεια

Η εχινάκεια είναι αρκετά ανθεκτική στην ξηρασία και μπορείτε να την καλλιεργήσετε σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους με καλή στράγγιση.

γεράνια

Οι περισσότερες ποικιλίες γερανίων είναι ανεκτικές στην ξηρασία και τη ζέστη και ευδοκιμούν καλά για μεγάλη διάρκεια χωρίς νερό.

δεντρολίβανο

Ένα ξυλώδες πολυετές βότανο με φύλλα που μοιάζουν με βελόνες και πικάντικο άρωμα, το δεντρολίβανο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία λόγω της ικανότητάς του να αποθηκεύει νερό στο φύλλωμα και τις ρίζες του.

θυμάρι

Με μικροσκοπικά, αρωματικά φύλλα και ευαίσθητα άνθη, το θυμάρι είναι ένα φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία που αναπτύσσεται σε έλλειψη νερού χάρη στις βαθιές ρίζες του και την ικανότητά του να αποθηκεύει νερό στα φύλλα του.

γιούκα

Γνωστό για τα εντυπωσιακά, σε σχήμα σπαθιού φύλλα και τις ψηλές καρφίτσες λευκών λουλουδιών, το γιούκα είναι ένα φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ζεστές, ξηρές συνθήκες, καθώς έχει σαρκώδη φύλλα που αποθηκεύουν νερό.

ζίννια

Οι ζίννιες είναι εγγενείς σε ξηρές, ζεστές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού και είναι προσαρμοσμένες να επιβιώνουν σε περιόδους ξηρασίας. Τα εντυπωσιακά λουλούδια τους είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα!

- Διαφήμιση -