Καθαρίστε και απολυμάνετε τις βρώμικες πετσέτες της κουζίνας αποτελεσματικά χωρίς χλωρίνη

Οι πετσέτες κουζίνας χρησιμοποιούνται καθημερινά για να στεγνώσουμε τα χέρια, να καθαρίσουμε βρεγμένα πιάτα και τηγάνια και να υποστηρίξουν την προετοιμασία του φαγητού. Δεν υπάρχει κουζίνα όπου δεν είναι κρεμασμένες μία ή περισσότερες πετσέτες κουζίνας, οι οποίες έχουν διαφορετικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια της ημέρας για δραστηριότητες μαγειρέματος. Όταν χρησιμοποιούνται και εκτίθενται, είναι αυτονόητο ότι είναι πάντα βρώμικες και γεμάτες βακτήρια: είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη στον καθαρισμό τους, αλλά χρησιμοποιήσετε μία μέθοδο που τις απολυμαίνει και τις κάνει να φαίνονται ξανά σαν καινούργιες. Θα σας δείξω πως να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις βρώμικες πετσέτες της κουζίνας αποτελεσματικά χωρίς χλωρίνη!

- Διαφήμιση -

Οι πετσέτες κουζίνας είναι μέρος της καθημερινότητας του σπιτιού, στην πραγματικότητα, δεν έχετε παρά να μπείτε στην κουζίνα για να τις δείτε κρεμασμένες στην πόρτα του φούρνου ή σε μια κρεμάστρα. Χρησιμοποιούνται για πολλές δραστηριότητες και η καθεμία έχει τη λειτουργία της: υπάρχει μία που στεγνώνει τα πιάτα, μία άλλη άλλου χρώματος που χρησιμοποιείται για τα χέρια ενώ άλλη για να στεγνώνουμε το νεροχύτη ή χρησιμεύουν ως βοήθεια κατά το μαγείρεμα.

Με λίγα λόγια, αυτό το βαμβακερό ύφασμα σε τριγωνικό ή τετράγωνο σχήμα είναι πραγματικά απαραίτητο στην κουζίνα σε κάθε περίσταση. Επίσης χρησιμοποιείται συχνά ως πιατοθήκη ή κατά την παρασκευή γλυκού, για να μην έρθει σε άμεση επαφή με τις επιφάνειες ή να αποφευχθεί η βρωμιά της κουζίνας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούνται πολλές φορές χωρίς πλύσιμο: αυτά τα πανιά συσσωρεύουν μικρόβια και βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στα πιάτα ή απευθείας στα χέρια του χρήστη.

Η συμβουλή είναι να τις χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά και να τις πλένετε κάθε μέρα, ειδικά εάν έχουν έρθει σε επαφή με πολλά αντικείμενα ή επιφάνειες σε μία μόνο μέρα. Όταν είναι βρώμικες και λερωμένες, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν χλωρίνη. Αυτό φυσικά είναι λάθος.

Για να αποφύγετε τη μόλυνση, να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε καθαρές πετσέτες κουζίνας σαν καινούριες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υιοθετήσετε αυτήν τη μέθοδο και αυτά τα συστατικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα.

Για την εξάλειψη των λεκέδων και των βακτηρίων, επαναφέροντάς τες στη φυσική τους κατάσταση ως καινούργιες, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη αλλά υλικά που βρίσκονται εύκολα στην κουζίνα.

Υλικά

Ζεστό νερό

Μπολ

Βιολογικό απορρυπαντικό πιάτων

Ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων

Διαδικασία

Πάρτε το μπολ και γεμίστε το με ζεστό νερό. Αμέσως μετά, βάλτε την ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων και περιμένετε να διαλυθεί τελείως. Τώρα είναι η ώρα να ρίξετε μερικές σταγόνες βιολογικού απορρυπαντικού πιάτων. Οι πετσέτες κουζίνας πρέπει να βυθιστούν σε αυτό το μείγμα και να αφεθούν να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αμέσως μετά, απλά ξεπλύνετε καλά και αφήστε τες να στεγνώσουν.

- Διαφήμιση -