5 τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το χυμό του λεμονιού στο πλύσιμο των ρούχων

Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού που αγοράζονται από καταστήματα είναι γεμάτα με χημικές ουσίες, τις οποίες πραγματικά δεν θέλετε να βάλετε στο πλυντήριό σας. Μερικές φορές με σκληρούς λεκέδες, πραγματικά δεν έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε φυσικά καθαριστικά λεκέδων, αλλά γενικά δεν θα προτιμούσατε να χρησιμοποιείτε τα πιο φυσικά προϊόντα στο νοικοκυριό σας και στα ρούχα σας; Τα λεμόνια είναι ένα ισχυρό εσπεριδοειδές με ένζυμα στα οξέα τους που είναι αρκετά ισχυρά για να λευκαίνουν τα πάντα, από τα δόντια σας μέχρι τη νέα σας βαμβακερή μπλούζα. Είναι λοιπόν εξαιρετική η απόδοσή τους και στο πλύσιμο των ρούχων! Θα σας παρουσιάσω 5 χρήσεις του χυμού λεμονιού στο πλύσιμο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

εναλλακτικό της χλωρίνης

Αν νιώθετε ότι τα λευκά σας δεν είναι καθαρά, εκτός κι αν βγαίνουν με αμυδρή μυρωδιά πισίνας, τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι λίγο λεμόνι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για χλωρίνη. Για να μην τα πολυλογώ, μυρίζει πολύ καλύτερα.

Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια βοηθά στη διάσπαση των λεκέδων και στη λάμψη αυτών των βρώμικων λευκών. Και σε αντίθεση με τη χλωρίνη, ο χυμός λεμονιού είναι επίσης ασφαλής για τα χρώματα. Απλώς προσθέστε ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο φορτίο πλύσης σας μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας.

εξαλείψτε τους λεκέδες σκουριάς

Φοράτε το αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο και σύρεστε πάνω σε κάτι σκουριασμένο. Τώρα τι κάνετε. Η χλωρίνη είναι εξαιρετική στην αφαίρεση λεκέδων από σοκολάτα, κέτσαπ και καφέ, αλλά κάνει τους λεκέδες σκουριάς πιο μόνιμους. Τι μπορεί να μας σώσει; Μα φυσικά ο χυμός λεμονιού!

Απλώς βράστε λίγο νερό σε ένα μπρίκι ή στο μάτι της κουζίνας και βρέξτε το λεκέ της σκουριάς με χυμό λεμονιού. Κρατήστε τη λεκιασμένη περιοχή απευθείας πάνω από τον ατμό για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην καείτε από τον ατμό. Στη συνέχεια, απλώς πλύνετε το ρούχο όπως θα κάνατε συνήθως.

αφαιρέστε λεκέδες από χυμό

Τα περισσότερα από τα ρούχα του παιδιού σας μπορείτε απλώς να τα πλύνετε στο πλυντήριο και να καθαρίσουν τέλεια. Υπάρχουν όμως και λεκέδες, οι οποίοι βγαίνουν πολύ δύσκολα! Ένας από αυτούς είναι ο χυμός. Γνωρίζοντας ότι ο χυμός θα απλωθεί παντού, θα χαρείτε να μάθετε ότι ένα μείγμα από 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού με 2/ 3 φλιτζάνια νερό θα απομακρύνουν αυτόν τον λεκέ από χυμό. Απλώς εμποτίστε τον λεκέ σε αυτό το διάλυμα και μετά πλύνετε.

αφαιρέστε τη μούχλα από τα ρούχα

Η μούχλα και το ωίδιο είναι στην ευχάριστη θέση να βρουν καταφύγιο σε οργανικά υλικά όπως ύφασμα, χαρτί και δέρμα. Εάν ζείτε σε ένα υγρό περιβάλλον ή ένα σπίτι χωρίς σωστή ροή αέρα, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε μούχλα αργά ή γρήγορα. Μπορούν να βλάψουν τα υφάσματα προκαλώντας αποχρωματισμό ή ακόμα και τρώγοντας το υλικό.

Ευτυχώς, μια πάστα από λεμόνι και αλάτι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για σκληρούς λεκέδες από μούχλα. Απλώς εφαρμόστε την πάστα στον λεκέ, βάλτε το αντικείμενο στον ήλιο να στεγνώσει και στη συνέχεια πλύνετε όπως θα κάνατε συνήθως: κατά προτίμηση σε ζεστό νερό για να σκοτώσετε τυχόντα εναπομείναντα σπόρια μούχλας.

καθαρίστε τα παπούτσια

Παρόλο που σήμερα υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά υλικά για το δέρμα που είναι φθηνότερα και ευκολότερα στη φροντίδα, πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να προτιμούν την εμφάνιση και την ποιότητα ενός λεπτώς κατασκευασμένου δερμάτινου παπουτσιού. Ενώ το δέρμα κάνει ένα παπούτσι, υπέροχο, το μεγάλο μειονέκτημα είναι η φροντίδα που απαιτεί. Για να διατηρούνται τα δερμάτινα παπούτσια σε καλή φόρμα, χρειάζονται τακτικό καθάρισμα και γυάλισμα. Ένα μαλακό πανί βρεγμένο με χυμό λεμονιού είναι εξαιρετικό για να καθαρίσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια, ενώ τα αφήνει όμορφα και λαμπερά.

- Διαφήμιση -