9 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μούχλα στο σπίτι σας

Η μούχλα μπορεί να είναι ένα αντιαισθητικό πρόβλημα στο σπίτι και ταυτόχρονα μυρίζει απαίσια. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε μορφή μούχλας είναι επικίνδυνη και μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα εάν υποψιάζεστε ότι έχετε πρόβλημα μούχλας. Υπάρχουν πολλά σημάδια μούχλας που πρέπει να γνωρίζετε. Θα σας παρουσιάσω 9 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μούχλα στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

άσχημες μυρωδιές

Μυρίζει το σπίτι σας άσχημη κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη θέρμανση ή τον κλιματισμό; Η μούχλα στο σύστημα HVAC μπορεί να είναι ο ένοχος λόγω των υπολειμμάτων υδρατμών, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Ζητήστε από έναν επαγγελματία να ελέγξει τους αγωγούς για υπολείμματα νερών και μούχλα και μετά να το καθαρίσετε.

μουχλιασμένα χαλιά

Οι χώροι με μοκέτα και τα χαλιά διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να γίνουν γόνιμο έδαφος για μούχλα στο σπίτι. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόντα σημεία, μυρωδιές και λεκέδες στο χαλί. Εάν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο, είναι σημαντικό να εξετάσετε και τις δύο πλευρές του χαλιού και της επένδυσης.

εξάρσεις αλλεργίας ή άσθματος

Ορισμένα είδη μούχλας απελευθερώνουν μια επιβλαβή ουσία που ονομάζεται μυκοτοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε άτομα με αλλεργίες και άσθμα (και σε οποιονδήποτε άλλον, εν προκειμένω). Έχετε βρει τον εαυτό σας να φτερνίζεται, να βήχει, να αισθάνεστε κουρασμένοι ή να φυσάτε τη μύτη σας ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου; Ίσως είναι καιρός να κάνετε στο σπίτι μια ενδελεχή επιθεώρηση για την εμφάνιση μούχλας.

μύκητες στα έπιπλα

Το ωίδιο έλκεται από το υγρό δέρμα και το ξύλο και τα σωματίδια μούχλας είναι πιο πιθανό να διατηρηθούν σε πορώδη υλικά όπως τα επικαλυμμένα έπιπλα και ο αφρός. Ελέγχετε συχνά τις ίνες των επίπλων σας για τυχόντα αποχρωματισμένα σημεία, θολώματα ή σπόρια μούχλας.

επίμονος βήχας ή κρυολόγημα

Καταπολεμήσατε έναν βήχα που απλά δεν φαίνεται να υποχωρεί; Η παρατεταμένη έκθεση στη μούχλα μπορεί να επιδεινώσει αναπνευστικές ασθένειες, όπως η επίμονη ή επαναλαμβανόμενη βρογχίτιδα και η πνευμονία. Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για θεραπεία και να αποκλείσετε τυχούσες άλλες υποκείμενες ασθένειες. Εάν υπάρχουν άλλες ενδείξεις για πρόβλημα μούχλας στο σπίτι σας, αυτό πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί από επαγγελματίες έγκαιρα και ολοκληρωμένα.

ξεφλούδισμα ταπετσαρίας

Ένα προφανές σημάδι μούχλας στα σπίτια είναι το ξεφλούδισμα της ταπετσαρίας. Η υγρασία που έχει εισχωρήσει στους τοίχους μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα και φυσαλίδες. Η αφαίρεση ή το βάψιμο πάνω από την ταπετσαρία δεν αρκεί – επομένως φροντίστε τη μούχλα πριν απλωθεί.

κηλίδες και λεκέδες στους τοίχους

Εάν έχετε αποχρωματισμό στους τοίχους σας που μεγαλώνει, θα μπορούσατε να έχετε μούχλα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μούχλας, επομένως είναι σημαντικό να το ελέγξετε αμέσως για να προσδιορίσετε εάν είναι επιβλαβές ή όχι. Μια υπηρεσία αποκατάστασης μούχλας μπορεί επίσης να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωσή της.

πρόσφατη ζημιά ή διαρροές νερού

Ένας σκασμένος σωλήνας, η υπερχείλιση τουαλέτας ή η διαρροή στην οροφή μπορούν όλα να προκαλέσουν αόρατη ανάπτυξη μούχλας στους τοίχους, τη μόνωση και το δάπεδό σας. Η υγρασία είναι ένα γόνιμο έδαφος για μούχλα, οπότε αν είχατε πρόσφατο περιστατικό με νερό, φροντίστε να ελέγξετε τις πληγείσες περιοχές και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει δημιουργηθεί μούχλα.

μαλακά σημεία στα πατώματα

Τα ξύλινα δάπεδα διαστέλλονται και συστέλλονται φυσικά ανάλογα με την υγρασία του αέρα. Αλλά αν έχετε παρατηρήσει ότι έχετε μια συγκεκριμένη περιοχή που φαίνεται στριμωγμένη, η μούχλα μπορεί να είναι ο ένοχος. Είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε το δάπεδο για να ελέγξετε και να δείτε αν υπάρχει μούχλα από κάτω.

απαλλαγείτε γρήγορα από τη μούχλα

Οι άσχημες μυρωδιές, οι λεκέδες στους τοίχους και η συμπύκνωση μπορούν όλα να υποδηλώνουν ένα πρόβλημα μούχλας στο σπίτι σας. Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα σημάδια μούχλας, θα μπορούσε να είναι καιρός να καλέσετε έναν επαγγελματία για να το αντιμετωπίσει.

- Διαφήμιση -