5 φυσικοί τρόποι για να σώσετε τα ρούχα σας από τη χλωρίνη που έπεσε επάνω τους


Η χλωρίνη είναι ένα κοινό συστατικό σε προϊόντα οικιακού καθαρισμού που μας βοηθά να κρατάμε τα λευκά μας αντικείμενα λαμπερά και το σπίτι μας απαλλαγμένο από μικρόβια και βακτήρια. Ωστόσο, είναι επίσης μια χημική ουσία που μπορεί να αφήσει ατυχείς λεκέδες στα ρούχα μας. Βρήκατε λεκέ από χλωρίνη στα ρούχα σας; Μην πανικοβάλλεστε. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από χλωρίνη από τα ρούχα και να τα σώσετε.

- Διαφήμιση -

Δυστυχώς, ένας λεκές από χλωρίνη είναι μόνιμος. Μόλις η χλωρίνη έρθει σε επαφή με ένα ύφασμα, ο λεκές θα έχει σταθεροποιηθεί, αφαιρώντας το χρώμα ή τη βαφή από το ύφασμα. Όσον αφορά την αφαίρεση λεκέδων από χλωρίνη, η προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η αποκατάσταση του χρώματος που έχει χαθεί και όχι η αφαίρεση του λεκέ. Πρώτα πρώτα, πρέπει να εξουδετερώσετε τη χλωρίνη, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει τρύπα στο ύφασμα εάν αφεθεί πάνω του για πολλή ώρα.

Είτε χύσατε κατά λάθος χλωρίνη στο αγαπημένο σας τζιν είτε το λευκό σας μπλουζάκι έχει κιτρινίσει, όλοι έχουμε υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφής με χλωρίνη! Αν και το ρούχο σας μπορεί να μην μπορέσει να αποκατασταθεί στην αρχική του αίγλη, είναι δυνατό να διορθώσετε τη ζημιά σημαντικά, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να το φοράτε. Θα σας παρουσιάσω 5 φυσικοί τρόποι για να σώσετε τα ρούχα σας από τη χλωρίνη που έπεσε στα ρούχα!

πάστα μαγειρικής σόδας

Προτού μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον λεκέ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η χλωρίνη δεν θα δημιουργήσει τρύπα στο ύφασμα. Ανακατέψτε μαζί 3 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλάκι νερό για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στην περιοχή που έχει λεκιαστεί από χλωρίνη με μια οδοντόβουρτσα ή χαρτοπετσέτα. Αφήστε την πάστα να καθίσει μέχρι να στεγνώσει και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την απαλά. Μετά από αυτό το βήμα, μπορείτε να αρχίσετε να επαναφέρετε το χρώμα στο ρούχο σας.

χυμό λεμονιού

Εάν καταφέρετε να αφαιρέσετε τον λεκέ με αυτόν τον τρόπο, θα χρησιμοποιήσετε την πιο ήπια προσέγγιση και θα μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τη χρήση χημικών προϊόντων. Σε ένα μεγάλο κουβά ή λεκάνη, προσθέστε το ρούχο σε ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 3 λίτρα βραστό νερό, αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 1-2 ώρες και στη συνέχεια βγάλτε το ρούχο από το νερό. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει πλήρως στον ήλιο πριν το φορέσετε ξανά.

λευκό ξίδι

Καθώς το ξίδι περιέχει οξικό οξύ, βοηθά στη διάλυση της χλωρίνης και στην απολέπιση του κατεστραμμένου υφάσματος. Αγοράστε λευκό ξίδι και κορέστε πλήρως τον λεκέ στο ξίδι. Ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό και στη συνέχεια επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Πριν από την επεξεργασία του ρούχου με ξίδι, ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα χλωρίνης. Η ανάμειξη χλωρίνης με ξίδι μπορεί να απελευθερώσει τοξίνες. Χρησιμοποιήστε περιορισμένες ποσότητες όταν χρησιμοποιείτε ξίδι σε βαμβακερά ρούχα, καθώς με τον καιρό, το ξίδι θα καταστρέψει τα βαμβακερά υφάσματα.

οινόπνευμα

Αυτή η τεχνική είναι πιο κατάλληλη για μικρούς λεκέδες σε σκούρα ρούχα. Βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και τρίψτε απαλά την περιοχή γύρω από τον λεκέ από χλωρίνη με το βαμβάκι. Στην συνέχεια, αρχίστε να τρίβετε το βαμβάκι από το εξωτερικό του λεκέ προς το κέντρο. Το αρχικό χρώμα του αντικειμένου θα πρέπει να αρχίσει να απλώνεται στη λεκιασμένη περιοχή καθώς το οινόπνευμα χαλαρώνει την περίσσεια βαφής στο ύφασμα.

μαρκαδόρος

Χρησιμοποιήστε έναν μαρκαδόρο για να γεμίσετε το λεκέ. Βρείτε το χρώμα που ταιριάζει ακριβώς με το ρούχο σας, διαφορετικά, θα ξεχωρίσει όσο και ο ίδιος ο λεκές! Καλύψτε τον λεκέ με το μαρκαδόρο και τοποθετήστε τον με ένα σίδερο ή βάλτε τον στο στεγνωτήριο για λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το μελάνι δεν τρέχει. Πάντα να δοκιμάζετε πρώτα το μαρκαδόρο σε ένα πανί ή παλιό ρούχο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο χρώμα. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά για τα μαύρα και τα σκούρα χρώματα, αλλά όχι τόσο καλά για τα λευκά και τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα.

- Διαφήμιση -