8 λάθη που αμαυρώνουν τις inox συσκευές σας

Οι inox συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας, απαιτούν ειδική μεταχείριση κατά τον καθαρισμό, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργηθούν γρατζουνιές και να αμαυρώσουν. ΓΙ’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε λάθη κατά τον καθαρισμό του που μπορούν να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στις επιφάνειές τους. Οι συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα προσφέρουν ένα σύγχρονο βερνίκι στην κουζίνα σας με το αστραφτερό φινίρισμά τους και τις ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Το ανοξείδωτο ατσάλι έχει μια φυσική μεμβράνη που το βοηθά να φαίνεται υπέροχο για χρόνια. Για να διατηρήσετε τις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα σε κορυφαία φόρμα, είναι σημαντικό να διατηρείτε αυτό το προστατευτικό στρώμα με τακτικό καθαρισμό. Εάν, ωστόσο, δεν αντιμετωπιστεί σωστά, η επιφάνεια μπορεί να γρατσουνιστεί, να θαμπώσει και να φθαρεί.Θα σας παρουσιάσω 8 λάθη που αμαυρώνουν τις inox επιφάνειες!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός με λειαντικά καθαριστικά

Ο ανοξείδωτος χάλυβας περιέχει σίδηρο, χρώμιο, μαγγάνιο, πυρίτιο και άνθρακα. Όταν αυτά τα στοιχεία αλληλεπιδρούν με το οξυγόνο του αέρα, σχηματίζουν ένα λεπτό φιλμ που προστατεύει τον χάλυβα από τη σκουριά και τη διάβρωση. Τα λειαντικά καθαριστικά φθείρονται σε αυτό το στρώμα ξύνοντάς το και καταστρέφοντας τους φυσικούς κόκκους του χάλυβα, προκαλώντας σκουριά με την πάροδο του χρόνου. Αποφύγετε σκόνες καθαρισμού και υγρά που περιέχουν λειαντικά συστατικά όπως ασβεστίτη, χαλαζία και πυρίτιο.

λάθος τρίψιμο στον ανοξείδωτο χάλυβα

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τον ανοξείδωτο χάλυβα θα παρατηρήσετε λεπτές γραμμές στο υλικό. Κατά τον καθαρισμό, πάντα τρίβετε, σκουπίζετε ή γυαλίζετε την επιφάνεια προς την ίδια κατεύθυνση με τους κόκκους και όχι προς αυτήν. Αυτό βοηθά στον καθαρισμό μέσα σε αυτές τις μικροσκοπικές ρωγμές για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη σκόνη. Αποφύγετε το τρίψιμο με τους κόκκους γιατί μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές στην επιφάνεια.

χρήση σκληρού νερού

Ακόμα κι αν έχετε ακολουθήσει όλους τους κανόνες καθαρισμού inox επιφανειών, μπορεί να παρατηρήσετε κηλίδες και λεκέδες σε συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα. Εάν συμβεί αυτό, ο ένοχος μπορεί να είναι το νερό της βρύσης σας. Το σκληρό νερό μπορεί να αφήσει ραβδώσεις και λεκέδες στον ανοξείδωτο χάλυβα. Για να το αποφύγετε αυτό, φροντίστε να στεγνώσετε καλά τις επιφάνειες των συσκευών χρησιμοποιώντας μια μαλακή πετσέτα μετά το πλύσιμο. Αφαιρέστε τους λεκέδες από σκληρό νερό με ένα υγρό πανί και λίγο λευκό ξύδι.

χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά

Ενώ ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι γνωστός για την αντοχή του, είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές. Το συρματάκι και άλλα λειαντικά εργαλεία καθαρισμού μπορούν να χαράξουν την επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα και να θαμπώσουν το φινίρισμά του με υψηλή γυαλάδα. Όχι μόνο αυτό, μπορούν να προκαλέσουν φθορά της προστατευτικής μεμβράνης, αφήνοντας τον χάλυβα ευαίσθητο στη σκουριά. Το καλύτερο εργαλείο για χρήση είναι ένα μαλακό πανί καθαρισμού από μικροΐνες.

καθαρισμός με χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι βασικό καθαριστικό σε πολλά νοικοκυριά, αλλά δεν συνδυάζεται καλά με τον ανοξείδωτο χάλυβα. Η χημική αντίδραση μεταξύ λευκαντικού και ανοξείδωτου χάλυβα μπορεί να προκαλέσει θαμπάδα και μπορεί ακόμη και να καταβροχθίσει το μέταλλο. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα καθαρισμού δεν περιέχουν λευκαντικό πριν τα χρησιμοποιήσετε στον νεροχύτη ή τις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα.

αφήνετε τη βρωμιά να καθίσει

Πάντα να καθαρίζετε τις συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα μόλις παρατηρήσετε βρωμιά ή λεκέδες να κατακάθονται στην επιφάνεια. Εάν αφεθεί να στεγνώσει, η βρωμιά θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί και μπορεί να απαιτήσει πιο σκληρά εργαλεία καθαρισμού ή πιο σκληρό τρίψιμο, το οποίο μπορεί να θαμπώσει την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μια υγρή χαρτοπετσέτα ή πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε τις διαρροές λίγο μετά την εμφάνιση τους.

παραλείπετε το ξέβγαλμα

Τα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να αφήσουν πίσω τους υπολείμματα, τα οποία μπορεί να λερώσουν το φινίρισμα. Μετά το πλύσιμο των συσκευών από ανοξείδωτο χάλυβα είτε με ένα εμπορικό είτε με diy διάλυμα καθαρισμού, ξεπλένετε πάντα την επιφάνεια με καθαρό νερό. Απλώς βρέξτε ένα πανί από μικροΐνες και περάστε το πάνω από την επιφάνεια για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραμείνει το διάλυμα καθαρισμού.

αγνοείτε το εγχειρίδιο χρήσης

Αν και υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που ισχύουν γενικά για τον καθαρισμό συσκευών από ανοξείδωτο χάλυβα, οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να παρέχουν συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας για τα προϊόντα τους. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν καθαρό φινίρισμα και ενδέχεται να υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να το φροντίζετε σωστά. Να ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο χρήσης για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν έχει πρόσθετους περιορισμούς όσον αφορά τον καθαρισμό.

- Διαφήμιση -