15 οικονομικές συμβουλές καθαρισμού για να κάνετε το σπίτι σας να λάμπει

Οι ανησυχίες για τα χρήματα είναι η ρίζα του τόσο μεγάλου άγχους που έχουμε όλες μας στην καθημερινότητα. Ένα σημαντικό κόστος αφορά τα καθαριστικά που παίρνουμε για το σπίτι…υπάρχουν λοιπόν τρόποι για να καθαρίσουμε το σπίτι μας οικονομικά αλλά κυρίως αποτελεσματικά! Θα σας παρουσιάσω 15 οικονομικές συμβουλές καθαρισμού για να κάνετε το σπίτι σας να λάμπει!

- Διαφήμιση -

Αφαιρέστε τους λεκέδες από σκληρό νερό από τη βρύση σας με ξύδι

Οι λεκέδες από σκληρό νερό σε μια βρύση αναπαράγουν βακτήρια και φαίνονται άσχημα. Τι πρέπει να κάνετε για να τα καθαρίσετε;

Διαδικασία:

Μουλιάστε μια χαρτοπετσέτα σε ξύδι.
Τυλίξτε την γύρω από τη βρύση.
Αφήστε το να μουλιάσει για 30-60 λεπτά.

Αφαιρέστε έναν σκληρό λεκέ από το χαλί χρησιμοποιώντας ένα σίδερο

Θα χρειαστείτε: αμμωνία, ζεστό νερό, ένα μπουκάλι ψεκασμού, λίγες πετσέτες, ένα σίδερο

Διαδικασία:

Προθερμάνετε το σίδερο.

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι αμμωνίας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Ψεκάστε το μείγμα πάνω στο λεκέ του χαλιού και βάλτε μια καθαρή πετσέτα από πάνω.

Τοποθετήστε το καυτό σίδερο πάνω στην πετσέτα και μετακινήστε το αργά (αυτό γίνεται για να αποφύγετε να δημιουργηθεί πρόβλημα στο χαλί).
Ψεκάστε περισσότερο από το μείγμα στον λεκέ και επαναλάβετε τη διαδικασία. Μπορεί να χρειαστείτε μερικές ακόμη πετσέτες, ανάλογα με το πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Λευκάνετε εύκολα τα παλιά κίτρινα μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια μετά από πολύ χρήση, κιτρινίζουν και φυσικά είναι αντιαισθητικά με αποτέλεσμα να μην κοιμόμαστε σε αυτά! Ευτυχώς, υπάρχει μια μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα αποθηκεύσετε. Θα χρειαστείτε απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη, απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε σκόνη, χλωρίνη και βόρακα.

Διαδικασία:

Ελέγξτε εάν το μαξιλάρι σας πλένεται και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη ή το προστατευτικό του μαξιλαριού.
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, ανακατέψτε με 1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σε σκόνη, 1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίων πιάτων σε σκόνη και 1/2 φλιτζάνι βόρακα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα.
Ρίξτε αυτό το μείγμα σε ένα κουβά αρκετά μεγάλο για να μουλιάσετε τα μαξιλάρια σας και 1 φλιτζάνι χλωρίνη. Αφήστε τα μαξιλάρια σας να μουλιάσουν σε αυτό το μείγμα για 30 λεπτά. Μην ξεχάσετε να τα γυρίσετε κάποια στιγμή. Στη συνέχεια, περάστε τα μαξιλάρια σε έναν πλήρη κύκλο πλύσης σε ένα πλυντήριο ρούχων.

Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένους κύβους ξύδι-λεμονιού για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του νεροχύτη σας

Τα παγάκια από ξύδι ή λεμόνι θα κρατήσουν τον νεροχύτη σας καθαρό και θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση κάθε δυσάρεστης μυρωδιάς.

Διαδικασία:

Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι λεμονιού σε κάθε φόρμα για παγάκια, στη συνέχεια γεμίστε τα με λευκό ξύδι και παγώστε τα.
Ρίξτε μερικούς από τους κατεψυγμένους κύβους στον νεροχύτη σας.

Διατηρήστε το πλυντήριο πιάτων σας καθαρό

Τα πλυντήρια πιάτων πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να μην έχετε πρόβλημα με το καθάρισμα των πιάτων. Κομμάτια φαγητού, λίπους και αφρού σαπουνιού μπορούν να δημιουργήσουν επιβλαβή βακτήρια σε αυτά, να κάνουν τα πιάτα να δείχνουν και να μυρίζουν άσχημα και να μειωθεί γενικότερα η αποτελεσματικότητα του πλυντηρίου σας. Το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα θα ξεπλύνουν τα λίπη, θα απολυμάνουν και θα αποσμήσουν το πλυντήριο πιάτων σας.

Διαδικασία:

Τραβήξτε έξω την κάτω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας, ελέγξτε την περιοχή αποστράγγισης και αφαιρέστε τα σκληρά κομμάτια φαγητού, εάν υπάρχουν.
Γεμίστε ένα μπολ που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων με λευκό ξύδι και τοποθετήστε το στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου σας. Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση του ζεστού νερού και εκτελέστε τη σε έναν κύκλο.
Αφού τελειώσει ο κύκλος, βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας γύρω από τον πάτο του πλυντηρίου και περάστε τη σε ένα σύντομο κύκλο (με ζεστό νερό).
Εάν υπάρχει μούχλα στο πλυντήριο πιάτων σας, προσθέστε 1 φλιτζάνι χλωρίνη γύρω από τον πάτο και περάστε το σε ένα σύντομο κύκλο (με ζεστό νερό).

Προσοχή: Εάν το πλυντήριο πιάτων σας έχει εσωτερικό από ανοξείδωτο χάλυβα, μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Η χλωρίνη μπορεί να το διαβρώσει!

Λεύκανση ρούχων χωρίς χλωρίνη

Τα λευκά σας φαίνονται γκρι ή κίτρινα, αλλά δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε χλωρίνη; Λοιπόν, υπάρχει εναλλακτική λύση. Θα χρειαστείτε νερό, χυμό λεμονιού και οξυζενέ.

Διαδικασία:

Ανακατέψτε 12 φλιτζάνια νερό, 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι οξυζενέ σε ένα μεγάλο δοχείο.
Προσθέστε 2 φλιτζάνια από το μείγμα σε κάθε φορτίο του πλυντηρίου των ρούχων.

Καθαρίστε το τηλέφωνο της ντουζιέρας με ξύδι

Για έναν τακτικό καθαρισμό, βάλτε μια πλαστική σακούλα με ξύδι στην κεφαλή του τηλεφώνου της ντουζιέρας και αφήστε τη να μουλιάσει για 30-60 λεπτά.

Δύο φορές το χρόνο, αποσυναρμολογήστε την κεφαλή του τηλεφώνου της ντουζιέρας και μουλιάστε όλα τα μέρη σε ξύδι για να απολυμάνετε και να αφαιρέσετε τα βακτήρια.

Καθαρίστε μια γυάλινη εστία με ελάχιστο τρίψιμο

Φοβάστε μήπως καταστρέψετε την γυάλινη εστία σας ενώ την καθαρίζετε; Τότε η μαγειρική σόδα θα σας σώσει! Θα χρειαστείτε ένα μπολ με ζεστό νερό, υγρό σαπούνι πιάτων, μαγειρική σόδα και ένα πανάκι καθαρισμού.

Διαδικασία:

Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό της βρύσης και ανακατέψτε το με λίγο σαπούνι πιάτων και μετά μουλιάστε το πανί στο μπολ.
Απλώστε άφθονη ποσότητα μαγειρικής σόδας σε όλη την επιφάνεια της κουζίνας.
Στύψτε το μισό νερό από το ζεστό πανάκι με σαπούνι και βάλτε το πάνω από την εστία με τη μαγειρική σόδα. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Τρίψτε απαλά κυκλικά.

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και μια γυάλινη πόρτα φούρνου.

Καθαρίστε τα σκονισμένα πτερύγια του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας μια μαξιλαροθήκη!

Τα σκονισμένα πτερύγια του ανεμιστήρα μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν και υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να απλώσετε τη σκόνη σε όλο το δωμάτιό σας. Μην ανησυχείτε, σας έχουμε τη λύση: πιάστε μια σκάλα, πάρτε μια παλιά μαξιλαροθήκη και απλώς σκουπίστε κάθε λεπίδα ανεμιστήρα. Η μαξιλαροθήκη θα σας βοηθήσει να πιάσετε τη σκόνη χωρίς να την αφήσετε να πέσει παντού.

Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες και λευκό ξύδι για να καθαρίσετε το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας

Το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας σας μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί! Εδώ είναι μια λύση που θα σας διευκολύνει. Θα χρειαστείτε λευκό ξύδι και χαρτοπετσέτες.

Διαδικασία:

Μουλιάστε τις χαρτοπετσέτες σε ξύδι.
Τοποθετήστε τις χαρτοπετσέτες κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας σας.
Αφήστε τες να μουλιάσουν για μερικές ώρες, στη συνέχεια αφαιρέστε τις χαρτοπετσέτες και καθαρίστε το χείλος της λεκάνης.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από το ξύλο κοπής με χυμό λεμονιού και ήλιο!

Οι λεκέδες σε ξύλινες σανίδες κοπής μπορεί να φαίνονται άσχημοι, αλλά υπάρχει μια έξυπνη λύση για να τους αφαιρέσετε. Θα χρειαστείτε μόνο ένα λεμόνι και ήλιο!

Διαδικασία:

Στύψτε λίγο χυμό από ένα λεμόνι και χρησιμοποιήστε τη φλούδα λεμονιού για να το απλώσετε γύρω από το λεκέ στην επιφάνεια του ξύλου κοπής.
Βγάλτε αυτήν τη σανίδα έξω και βάλτε την κάπου ώστε να απορροφά τον ήλιο! Αφήστε το για αρκετές ώρες και μετά πλύνετε το ξύλο κοπής με σαπούνι.

Αν δεν έχει ήλιο έξω, μην απελπίζεστε! Πάρτε ένα λεμόνι, κόψτε το στα 2, ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι στο ξύλο κοπής σας και τρίψτε το με το εσωτερικό του λεμονιού.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας με ατμό

Με τον καιρό, ο φούρνος μικροκυμάτων αρχίζει να μυρίζει, αλλά το λευκό ξύδι θα σας σώσει τη μέρα!

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε ένα μείγμα 1:1 από μείγμα ξυδιού και νερού μέχρι να αχνίσει.
Σκουπίστε το φούρνο μικροκυμάτων με χαρτί κουζίνας.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τα λευκά σας πουκάμισα

Μην βιαστείτε να πετάξετε ένα ωραίο πουκάμισο γιατί έχει έναν άσχημο κίτρινο λεκέ από ιδρώτα. Απλώς ετοιμάστε ένα διάλυμα από σαπούνι πιάτων, οξυζενέ και μαγειρική σόδα.

Διαδικασία:

Συνδυάστε μια αναλογία 1 προς 2 υγρό σαπουνιού πιάτων και οξυζενέ σε ένα μπολ.
Εφαρμόστε αυτή την πάστα που θα δημιουργηθεί στον λεκέ και πασπαλίστε από πάνω λίγη μαγειρική σόδα.
Πάρτε μια βούρτσα καθαρισμού ρούχων (μια παλιά οδοντόβουρτσα θα λειτουργήσει επίσης) για να επεξεργαστείτε το σαπούνι, το οξυζενέ και τη μαγειρική σόδα στις ίνες του πουκάμισου.
Μετά από αυτό, αφήστε το πουκάμισό σας να καθίσει για τουλάχιστον μία ώρα και μετά πλύνετε το κανονικά.

Χρησιμοποιήστε κερί αυτοκινήτου για να καθαρίσετε το inox ψυγείο σας

Το καθάρισμα ενός inox ψυγείου μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε την λύση! Για αυτή τη μέθοδο θα χρειαστείτε κερί αυτοκινήτου (ακούγεται τρελό, αλλά λειτουργεί!)

Διαδικασία:

Εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση κεριού αυτοκινήτου στην επιφάνεια και στιλβώστε με ένα πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε και να διώξετε τις μουτζούρες.

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες νερού στα πιάτα σας με λευκό ξύδι

Αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας και θέλετε τα πιάτα σας να αστράφτουν τότε το λευκό ξύδι θα σας σώσει!

Διαδικασία:

Βάλτε ένα μικρό μπολ με λευκό ξύδι στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας (μπορείτε επίσης να το βάλετε στη θήκη λαμπρυντικού σας). Voila, δεν υπάρχουν άλλοι λεκέδες από νερό!

- Διαφήμιση -