5 διαφορετικές μέθοδοι για την εξάλειψη της σκουριάς από μεταλλικές επιφάνειες

Η σκουριά είναι ένα από τα ζητήματα που μας απασχολεί στην καθημερινότητα! Μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές επιφάνειες ή σε ρούχα. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την σκουριά στις μεταλλικές επιφάνειες!

- Διαφήμιση -

Εάν το νερό βρεθεί στην επιφάνεια ενός μεταλλικού αντικειμένου και παραμείνει εκεί για μέρες, μπορεί τελικά να προκύψει διαδικασία οξείδωσης και το μεταλλικό σας αντικείμενο να σκουριάσει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το αντικείμενο πρέπει να το πετάξετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκουριά σε μεταλλικά αντικείμενα με ορισμένες μεθόδους.

Μερικές από αυτές τις μεθόδους μπορεί να ακούγονται περίεργες, αλλά όλες έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί αποτελεσματικές.

Ας τις δούμε λοιπόν:


Μαγειρική σόδα

Η αγαπημένη μας μαγειρική σόδα με τις πάρα πολλές χρήσεις της. Ιδανική φυσικά και για την εξαφάνιση σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα! Πλένετε καλά το μεταλλικό αντικείμενο και στην συνέχεια χωρίς να το σκουπίσετε ρίξτε επάνω μαγειρική σόδα, η οποία θα κολλήσει, και αφήστε την για μία ώρα περίπου. Κατόπιν τρίψτε με μια μεταλλική βούρτσα και η σκουριά θα εξαφανιστεί. Ξεπλύνετε και στεγνώστε πάρα πολύ καλά!

Ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι και αυτό θαυματουργό! Βάλτε Βάλτε λευκό ξύδι, αλλά και με το απλό η δουλειά σας θα γίνει… στο μεταλλικό αντικείμενο και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Το ξύδι έχει την ικανότητα να δρα σιγά σιγά! Βγάλτε το μεταλλικό σας αντικείμενo από το ξύδι και ξύστε την σκουριά με μια μεταλλική βούρτσα.

Πατάτα και σαπούνι πιάτων


Μία άλλη πολύ έξυπνη και εύκολη λύση για να απομακρύνεται την σκουριά από μεταλλικές επιφάνειες είναι ο συνδυασμός της πατάτας με την το σαπούνι πιάτων. Κόψτε μία πατάτα στη μέση και βουτήξτε το κομμένο μέρος της μέσα στο σαπούνι των πιάτων. Κατόπιν τοποθετείστε την πατάτα με το σαπούνι επάνω στην σκουριά και τρίψτε την επιφάνεια μέχρι η σκουριά να αποτελέσει παρελθόν. Αντί για σαπούνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα!


Κιτρικό οξύ 

Το κιτρικό οξύ είναι ένα πάρα πολύ αποτελεσματικό χημικό με το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά. Αγοράστε ένα κουτί κιτρικού οξέος σε μορφή σκόνης και βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας μέσα σε ένα μπολ στο οποίο θα έχετε βάλει ζεστό νερό. Τοποθετήστε τα σκουριασμένα μέταλλα μέσα στο μπολ και αφήστε τα για όλη τη νύχτα (περίπου 12 ώρες). Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε πολύ καλά με καθαρό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί! Η σκουριά θα είναι πλέον παρελθόν.

Λεμόνι και αλάτι

Θα έλειπε το λεμόνι; Όχι βέβαια. Ο συνδυασμός του μάλιστα με το αλάτι είναι άκρως αποτελεσματικός για την αφαίρεση της σκουριάς από μέταλλα. Πώς θα το πετύχουμε; Κόψτε το λεμόνι στη μέση και βουτήξτε το στο αλάτι. Στην συνέχεια τρίψτε το λεμόνι με το αλάτι πάνω στην σκουριά και αφήστε το μείγμα για 2 περίπου ώρες. Εάν η σκουριά δεν φύγει, επαναλάβετε τη διαδικασία! Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για πιο επίμονους λεκέδες σκουριάς και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στα μαχαίρια της κουζίνας.

Tip: Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι αφού ξεμπερδέψετε με την σκουριά, σκουπίστε πάρα πολύ καλά το μεταλλικό αντικείμενο, διότι αν μείνει υγρασία η επανεμφάνιση της υγρασίας είναι πολύ πιθανή!

- Διαφήμιση -