4 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα κορδόνια των παπουτσιών

Ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο ​​ένα ζευγάρι παπούτσια είναι να βεβαιωθείτε ότι τα κορδόνια είναι καθαρά. Τα καθαρά κορδόνια βοηθούν να ανανεωθεί η εμφάνιση ενός ζευγαριού παλιών παπουτσιών, ειδικά των λευκών αθλητικών παπουτσιών. Για να μην χρειάζεται να αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι κορδόνια κάθε φορά που λερώνονται, ακολουθούν 4 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τα κορδόνια με βασικά είδη που έχουμε στο σπίτι μας. Θα σας παρουσιάσω 4 εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα κορδόνια των παπουτσιών!

- Διαφήμιση -

στο πλυντήριο ρούχων

Ο απλούστερος τρόπος για να καθαρίσετε τα κορδόνια είναι να τα βάλετε στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πλυντήριο ρούχων, απορρυπαντικό ρούχων και μια διχτυωτή σακούλα πλυντηρίου. Για να προετοιμάσετε τα κορδόνια για έναν κύκλο πλύσης, αφαιρέστε τα από τα παπούτσια και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τυχόντα κολλημένα υπολείμματα. Μερικές φορές, απλά περνώντας κορδόνια κάτω από ζεστό νερό θα αφαιρέσετε πολλή βρωμιά. Εάν τα κορδόνια φαίνεται να χρειάζονται περισσότερο τρίψιμο, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα αφαίρεσης λεκέδων όπως θα κάνατε σε άλλα ρούχα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κορδόνια σε μια διχτυωτή τσάντα ρούχων και ρίξτε τα με το επόμενο φορτίο ρούχων και αφήστε το απορρυπαντικό να κάνει όλη τη δουλειά. Ωστόσο, είναι καλύτερο να παραλείψετε το στεγνωτήριο. Το στέγνωμα στον αέρα αποτρέπει τυχόν συρρίκνωση και διατηρεί ανέπαφες αυτές τις μικρές πλαστικές μύτες στα κορδόνια.

σαπούνι πιάτων

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα βρώμικα κορδόνια είναι να τα πλύνετε στο χέρι στο νεροχύτη. Το σαπούνι πιάτων είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των λεκέδων, καθώς βοηθά στη χαλάρωση της επίμονης βρωμιάς.

Για να καθαρίσετε τα κορδόνια σας στο νεροχύτη, βάλτε ένα πώμα στην αποχέτευση του νεροχύτη για να γεμίσετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό ή γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε αρκετό σαπούνι πιάτων στο νερό για να δημιουργήσετε φυσαλίδες και βυθίστε τα κορδόνια σας στο νερό. Μουλιάστε τα για 15 έως 20 λεπτά, μετακινώντας τα κορδόνια μέσα στο νερό με τα χέρια σας κάθε τόσο. Τυχόντες λεκέδες που είναι ακόμα ορατοί θα πρέπει να καθαρίζονται εύκολα με μια εφεδρική οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε όταν τελειώσετε και κρεμάστε τα για να στεγνώσουν.

diy καθαριστικό

Εάν τα κορδόνια απαιτούν διάλυμα καθαρισμού ισχυρότερο από το σαπούνι πιάτων, δοκιμάστε να αναμίξετε το δικό σας διάλυμα ζεστού νερού και μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου. Εάν έχετε λευκά κορδόνια, χρησιμοποιήστε χλωρίνη. Θα χρειαστείτε μόνο μια μικρή ποσότητα χλωρίνης ή απορρυπαντικού για να ολοκληρώσετε τη δουλειά: αναλογία 3 κουταλιών της σούπας καθαριστικό για δύο λίτρα νερό αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό για να βυθίσετε πλήρως τα κορδόνια.

Πριν τα βυθίσετε στο μείγμα, βουρτσίστε τα κορδόνια με την οδοντόβουρτσα. Βυθίστε τα κορδόνια στο μείγμα και αφήστε τα να μουλιάσουν: 20 λεπτά για το απορρυπαντικό αλλά μόνο πέντε λεπτά για τη χλωρίνη. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφαιρέστε τα κορδόνια και ξεπλύνετε τα καλά για να φύγει όλο το διάλυμα καθαρισμού. Στην συνέχεια κρεμάστε τα για να στεγνώσουν.

ξύδι ή μαγειρική σόδα

Για εναλλακτικές λύσεις αντί της χλωρίνης, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα διάλυμα με ξύδι ή μαγειρική σόδα, που είναι και τα δύο αποτελεσματικά διαλύματα καθαρισμού, αν και απαιτούν λίγη περισσότερη πρακτική προσπάθεια.

Για ένα μείγμα ξυδιού, χρησιμοποιήστε μια αναλογία 1:1: ένα μέρος νερό προς ένα μέρος ξύδι. Αντί να βυθίσετε τα κορδόνια σας, τρίψτε το μείγμα ξυδιού πάνω από τους λεκέδες από τα κορδόνια σας με ένα πανί ή οδοντόβουρτσα, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα στον αέρα.

Για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, φτιάξτε μια πάστα με τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 100 γραμμάρια νερό. Καλύψτε τελείως τα κορδόνια με την πάστα και αφήστε τα να καθίσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά και κρεμάστε τα κορδόνια για να στεγνώσουν.

- Διαφήμιση -