6 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων

Η λίστα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το λευκό ξύδι στα ρούχα σας ξεπερνά αυτή οποιουδήποτε εμπορικού καθαριστικού. Το λευκό ξύδι είναι ένα πολύτιμο υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους στην καθημερινότητα μας! Εκτός από από το φαγητό μπορεί να αποβεί χρήσιμο και στην καθαριότητα του σπιτιού! Θα σας παρουσιάσω 6 λόγους όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λευκό ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

Σε λεκέ από κόκκινο κρασί

Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες στα ρούχα είναι το κόκκινο κρασί! Όταν πέφτει κόκκινο κρασί σε κάποιο ρούχο μας, η πρώτη αντίδραση είναι: ωχ, τώρα πως βγαίνει!!! Το λευκό ξύδι όμως είναι άκρως αποτελεσματικό σε αυτόν τον λεκέ! Ζεστάνετε 500ml λευκό ξύδι σε μία κατσαρόλα και βάλτε το κομμάτι ύφασμα στο οποίο είναι ο λεκές πάνω από την κατσαρόλα με τον λεκέ στραμμένο προς το κάτω μέρος. Στη συνέχεια ρίξτε περίπου το μισό από το ζεστό λευκό ξύδι επάνω στον λεκέ. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και πάλι με κρύο νερό και βάλτε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο όπως θα κάνατε έτσι και αλλιώς.

Ως μαλακτικό ρούχων

Σε κάποια ρούχα όπως είναι οι πετσέτες ή τα ρούχα με πιο ελαστικά υφάσματα, δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε μαλακτικό ρούχων γιατί μακροπρόθεσμα χαλάει την ποιότητά τους. Επειδή ωστόσο θέλουμε η υφή τους να είναι μαλακή, μπορούμε αντί για μαλακτικό ρούχων να χρησιμοποιήσουμε λίγο λευκό ξύδι απλά προσθέτοντάς στην θήκη ή στον κάδο του πλυντηρίου. Για όσες σκέφτεστε ότι μπορεί το ξύδι να αφήσει άσχημη μυρωδιά στα ρούχα, κάνετε λάθος. Αφού στεγνώσει η μπουγάδα σας θα παρατηρήσετε ότι δεν μυρίζει καθόλου!

Σε άσχημες μυρωδιές και μούχλα

Και σε ποια δεν έχει τύχει να βάζει ένα πλυντήριο και να αφήσει τα ρούχα λίγο παραπάνω μέσα στο πλυντήριο ή μέσα σε μία λεκάνη; Το αποτέλεσμα; Να μυρίσουν τα ρούχα μας άσχημα ή ακόμη και μούχλα! Σε αυτήν την περίπτωση αναγκαστικά, θα χρειαστεί να πλύνουμε ξανά τα ρούχα αν και αυτό δεν βοηθάει πάντα.. Για σίγουρα αποτελέσματα, προσθέστε 100ml λευκού ξυδιού στον κάδο ή στη θήκη του πλυντηρίου και πλύντε τα στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.

Στα καινούρια τζιν

Τα καινούρια τζιν έχουν συνήθως πιο σκληρή υφή. Τι μπορείτε να κάνετε; Βάλτε λίγο λευκό ξύδι στην μπουγάδα σας και θα δείτε ότι το καινούριο σας τζιν θα γίνει αμέσως πιο μαλακό. Επίσης με αυτόν τον τρόπο το τζιν σας θα διατηρήσει το χρώμα του για περισσότερο καιρό.

Σε λεκέ από τσίχλα

Έχει κολλήσει τσίχλα σε κάποιο ρούχο σας; Το λευκό ξύδι θα σας σώσει! Βάλτε το ρούχο στο οποίο έχει κολλήσει η τσίχλα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Έπειτα προσπαθήστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερη από την τσίχλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ζεστάνετε 250ml λευκού ξυδιού και βάλτε το ρούχο με την τσίχλα πάνω στο τραπέζι. Βουτήξτε μία παλιά σας οδοντόβουρτσα στο ζεστό ξύδι και τρίψτε τον λεκέ που έχει απομείνει. Τέλος βάλτε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Μαλακώνει τα ρούχα

Το πλεονέκτημα που έχει το λευκό ξύδι έναντι των μαλακτικών του εμπορίου είναι ότι μαλακώνει και κάνει τα ρούχα αφράτα χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Τα εμπορικά μαλακτικά που χρησιμοποιούνται επανειλημμένα στο πλύσιμο μπορούν να σχηματίσουν μια κηρώδη συσσώρευση που καταστρέφει την ακεραιότητα του υφάσματος με την πάροδο του χρόνου.

- Διαφήμιση -