6 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε inox επιφάνειες

Από τα δακτυλικά αποτυπώματα μέχρι τα λίπη και τη βρωμιά, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μαγνήτης για πολλούς τύπους λεκέδων. Ωστόσο, το φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα του σήμερα δεν είναι το ίδιο με αυτό του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα, με λίγη συντήρηση, οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις καλύτερες πτυχές του ανοξείδωτου χάλυβα με λιγότερη εργασία. Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε στον καθαρισμό των inox επιφανειών και θα πρέπει να τα γνωρίζετε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη! Δείτε 6 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε inox επιφάνειες!

- Διαφήμιση -

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι “ανοξείδωτος” λόγω ενός προστατευτικού στρώματος που σχηματίζεται όταν το χρώμιο στον χάλυβα αλληλεπιδρά με το οξυγόνο του αέρα. Εάν αυτό το στρώμα είναι σε κίνδυνο, τα δυσάρεστα νέα είναι ότι το μέταλλο κάτω από αυτό μπορεί να σκουριάσει. Η χλωρίνη είναι μια σκληρή χημική ουσία που διακυβεύει το στρώμα του οξειδίου του χρωμίου και μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία σκουριάς ή σκασίματος στις συσκευές σας. Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων καθαρισμού για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν λευκαντικό πριν τα χρησιμοποιήσετε στις inox συσκευές σας.

Χρήση λειαντικών καθαριστικών

Επειδή ο ανοξείδωτος χάλυβας γρατσουνίζεται εύκολα, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών επάνω του. Οι κόκκοι σε ορισμένα από αυτά τα καθαριστικά μπορεί να χαράξουν και να καταστρέψουν τον χάλυβα των συσκευών σας. Ενώ τα λειαντικά καθαριστικά είναι αποτελεσματικά για την αφαίρεση βρωμιάς, λεκέδων και δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι πιθανό να χαράξουν την επιφάνεια του προϊόντος από ανοξείδωτο χάλυβα, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό.

Ένα ουδέτερο απορρυπαντικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε χλώριο είναι καλύτερο για τη συσκευή σας. Τα ταχείας δράσης, μη λειαντικά καθαριστικά θα εξακολουθήσουν να γυαλίζουν και να φωτίζουν τις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα. Απλώς φροντίστε να ακολουθήσετε τη διαδικασία καθαρισμού ξεπλένοντάς το καλά με καθαρό νερό και σκουπίζοντάς το με ένα στεγνό μαλακό πανί για να αποφύγετε τη δημιουργία ραβδώσεων από το νερό.

Μη χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι ή άλλα λειαντικά εργαλεία

Το σύρμα, το σφουγγαράκι και άλλα λειαντικά εργαλεία μπορούν να χαράξουν την επιφάνεια των ανοξείδωτων συσκευών σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι γρατσουνιές μπορεί να θαμπώσουν τη συνολική εμφάνιση και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τις αφαιρέσετε. Εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε τα σημάδια σκουριάς, ένα μη λειαντικό καθαριστικό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με αμμωνία

Τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν αμμωνία θα πρέπει να αποφεύγονται στον καθαρισμό inox επιφανειών. Με τον ίδιο τρόπο που η χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, η αμμωνία μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά, επιτρέποντας στην υγρασία να αγγίξει και να επηρεάσει την επιφάνεια και να δημιουργήσει σκουριά. Και πάλι, ελέγξτε τυχόντα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε στις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα για αμμωνία ως συστατικό.

Μην χρησιμοποιείτε νερό

Το νερό μπορεί να αφήσει σημάδια νερού και ραβδώσεις στις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα, ειδικά αν έχετε σκληρό νερό. Εάν σύρετε ένα υγρό πανί στις συσκευές σας για να τις καθαρίσετε γρήγορα, να είστε σίγουρες ότι θα εμφανιστούν ραβδώσεις μόλις στεγνώσει το νερό.

Μην αφήνετε τη βρωμιά να καθίσει

Η βρωμιά που κάθεται στις συσκευές σας γίνεται επίμονη βρωμιά, η οποία μπορεί να σας οδηγήσει να χρησιμοποιήσετε πιο σκληρές μεθόδους καθαρισμού. Για να το αποφύγετε αυτό, καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες των συσκευών σας με ένα ασφαλές καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και κάντε τον βαθύτερο καθαρισμό μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας.

- Διαφήμιση -