6 λόγοι για άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Υπάρχουν προφανείς λόγοι για τους οποίους το σπίτι μας μπορεί να μυρίζει άσχημα, όπως μυρωδιές μαγειρέματος, υπολείμματα φαγητού ή βρώμικα ρούχα. Ωστόσο, υπάρχουν κρυμμένοι κίνδυνοι όπως η μούχλα σε αόρατα μέρη που, εκτός από την απαίσια μυρωδιά, μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας και μπορεί επίσης να είναι σημάδι σοβαρού προβλήματος. Θα σας παρουσιάσω 6 λόγους για άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας και πώς να τις αντιμετωπίσετε!

- Διαφήμιση -

κρυμμένη μούχλα

Εάν έχετε παρατηρήσει μια μυρωδιά μούχλας στο σπίτι σας, η μυρωδιά πιθανότατα προέρχεται από μούχλα στους τοίχους γιατί εκεί συνήθως κρύβεται. Η μούχλα μπορεί να είναι τοξική, επομένως πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικές, να την εντοπίσετε και να την ξεφορτωθείτε. Μερικές από τις πολλές αιτίες της μούχλας είναι προβλήματα υδρορροών, διαρροές υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ανεπαρκής αερισμός στο μπάνιο ή την κουζίνα.

αντιμετώπιση:

Εάν η περιοχή που εμφανίζει μούχλα είναι μικρή, τότε μπορείτε να την καθαρίσετε μόνοι σας με σαπούνι και νερό. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε ειδικό αντιμουχλικό αφρό κατά της μούχλας ή ξίδι. Εφαρμόστε το απευθείας και στη συνέχεια καθαρίστε το.
Στην περίπτωση μεγαλύτερων περιοχών, όπου η μούχλα είναι πιθανώς τοξική, θα χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία.
Αλλά το πιο σημαντικό, η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη λύση. Προσπαθήστε να κρατάτε τα πάντα στεγνά, χρησιμοποιήστε καλό αερισμό και ίσως έναν υγραντήρα για να ελέγξετε την υγρασία στα επηρεαζόμενα δωμάτια.

ηλεκτρολογικά προβλήματα

Αν παρατηρήσετε μια μυρωδιά ψαριού που έρχεται από το πουθενά στο σπίτι, πιθανότατα έχετε προβλήματα με την ηλεκτρική καλωδίωση. Έτσι μυρίζει ένα ηλεκτρικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καλώδια και τα πλαστικά μέρη, όταν καίγονται ή λιώνουν, αναδύουν μυρωδιά ψαριού ή ούρων.

αντιμετώπιση:

Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα κι αν μπορείτε να εντοπίσετε το καλώδιο ή την ηλεκτρική πηγή από όπου προέρχεται η μυρωδιά, είναι πάντα καλύτερο να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο, καθώς τα ηλεκτρολογικά προβλήματα μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.
Μόλις επιδιορθωθεί το πρόβλημα, το σημείο θα σταματήσει να εκπέμπει τη μυρωδιά και είστε έτοιμοι.

διαρροή φυσικού αερίου

Οι διαρροές φυσικού αερίου είναι ένα επικίνδυνο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Αν παρατηρήσετε τη μυρωδιά από σάπια αυγά στο σπίτι σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε διαρροή αερίου.

αντιμετώπιση:

Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή του αερίου και να μην ανάψετε κανένα φώς ή άλλες συσκευές. Βγείτε από το σπίτι και καλέστε την εταιρεία αερίου σας για να ελέγξετε και να επιδιορθώσετε το πρόβλημα. Επίσης, ενημερώστε τους γείτονες σχετικά. Όταν όλα λυθούν με αυτό το πρόβλημα, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για να αερίσετε την περιοχή και να αφήσετε τη μυρωδιά να εξαφανιστεί.

χαλιά

Εάν το σπίτι σας έχει μοκέτα από τοίχο σε τοίχο ή αν έχετε χαλιά στο σπίτι σας γενικά και παρατηρήσετε μια άσχημη μυρωδιά που δεν φεύγει, πιθανότατα πρέπει να κάνετε κάτι με τα χαλιά σας.

αντιμετώπιση:

Καθαρίστε τα χαλιά σας φυσικά, πασπαλίζοντας πάνω τους μαγειρική σόδα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα και σκουπίστε τα. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές. Αφήστε τη μαγειρική σόδα όλη τη νύχτα για να απαλλαγείτε από πιο έντονες μυρωδιές. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα προϊόν χημικού καθαρισμού που είναι ειδικά σχεδιασμένο για καθαρισμό χαλιών, έναν ατμοκαθαριστή ή ακόμα καλύτερα να προσλάβετε καθαριστές για να κάνετε μια πιο επαγγελματική δουλειά.

πλυντήριο πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων μπορούν επίσης να εκπέμπουν άσχημες μυρωδιές μετά από μακροχρόνια χρήση. Τα πλυντήρια πιάτων, καθώς και τα πλυντήρια ρούχων, πρέπει επίσης να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, αν η κουζίνα σας μυρίζει άσχημα, ακόμα κι αν είναι καθαρή, πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με το πλυντήριο πιάτων.

αντιμετώπιση:

Δοκιμάστε να λειτουργήσετε το πλυντήριο πιάτων σας με ένα μόνο φλιτζάνι ξίδι ή, αντί για ξίδι, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων. Αυτό θα απομακρύνει τυχούσες άσχημες μυρωδιές. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε, για βαθύτερο καθάρισμα, είναι να βρείτε και να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων όπου μένουν όλα τα υπολείμματα φαγητού. Επίσης, το λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων χρειάζεται καθάρισμα. Μπορείτε να το καθαρίσετε χρησιμοποιώντας λίγο ξίδι και ζεστό νερό.

τοίχοι

Λοιπόν, είναι αλήθεια. Οι τοίχοι του σπιτιού μας μπορούν επίσης να εκπέμπουν άσχημες μυρωδιές. Γι’ αυτό χρειάζονται και καθάρισμα και ίσως ένα βάψιμο ανά 1 με 2 χρόνια. Αν πάντα παρατηρείτε μια άσχημη μυρωδιά μπαίνοντας στο σπίτι σας, ίσως πρέπει να καθαρίσετε τους τοίχους και τα ταβάνια.

αντιμετώπιση:

Ξεκινήστε με τον εύκολο και φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα λευκού ξιδιού και ζεστού νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, απλώστε το στους τοίχους και στη συνέχεια σκουπίστε το. Θα καθαρίσει την επιφάνεια και θα απομακρύνει επίσης τυχούσες άσχημες μυρωδιές.

Ένας άλλος τρόπος είναι να τους καθαρίσετε με αμμωνία. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία για κάθε φλιτζάνι νερό και φτιάξτε την ποσότητα που χρειάζεστε για τους τοίχους σας. Εκτός από τον καθαρισμό, η αμμωνία θα σας βοηθήσει επίσης να απαλλαγείτε από τις βρώμικες μυρωδιές και να αφαιρέσετε τυχούσα πίσσα τσιγάρου. Απλώστε το μείγμα στους τοίχους, περιμένετε λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε μια νέα στρώση χρώματος, αλλά είναι καλύτερα να καθαρίσετε πρώτα τους τοίχους.

- Διαφήμιση -