Οι 7 ευκολότεροι τρόποι για να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το μπάνιο σας

Ανεξάρτητα από το πόσο φανταχτερό και εντυπωσιακό είναι ένα μπάνιο, εξακολουθεί να είναι το δωμάτιο όπου μπορούν να συσσωρεύονται άσχημες μυρωδιές. Αν και δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση όταν είστε μόνο εσείς και η οικογένειά σας, οι μυρωδιές του μπάνιου μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικές αν φιλοξενείτε επισκέπτες. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε το μπάνιο πιο ευχάριστο. Θα σας παρουσιάσω τους 7 ευκολότερους τρόπους για να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το μπάνιο σας!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα καθαρισμού

Τα εμπορικά είδη καθαρισμού αφήνουν ένα παχύ χημικό υπόλειμμα στον αέρα. Αντί να καλύπτετε τις άσχημες μυρωδιές, εξουδετερώστε τις χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά καθαρισμού που παρασκευάζονται με μαγειρική σόδα, ξίδι και χυμό λεμονιού. Ανάμεσα στους καθαρισμούς, αφήστε ένα ανοιχτό δοχείο μαγειρικής σόδας στο μπάνιο για να βοηθήσει στην απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών.

φτιάξτε ένα DIY αποσμητικό χώρου

Πολλά αποσμητικά χώρου περιέχουν φθαλικές ενώσεις, PEG-40, 1,4-DCB και άλλες τοξικές ενώσεις. Για να τις αποφύγετε, φτιάξτε το δικό σας σπρέι δωματίου DIY αναμειγνύοντας 3/4 φλιτζάνι νερό, δύο κουταλιές της σούπας οινόπνευμα και πέντε έως έξι σταγόνες αιθέριου ελαίου όπως πορτοκάλι, λεβάντα, μέντα, γκρέιπφρουτ ή λεμόνι λουίζας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

κάψτε ένα κερί

Για ένα ανακουφιστικό άρωμα, κρατήστε κεριά και σπίρτα στο μπάνιο σας και ανάψτε τα περίπου μία ώρα πριν φτάσουν οι επισκέπτες. Προσέξτε τις ανοιχτές φλόγες και μην τοποθετείτε κεριά κοντά σε κουρτίνες μπάνιου, πετσέτες ή άλλα εύφλεκτα αντικείμενα.

καθαρίστε τακτικά

Όπως η σκόνη, τα αρώματα τείνουν να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Κρατήστε τις άσχημες μυρωδιές υπό έλεγχο καθαρίζοντας τη βούρτσα της τουαλέτας σας με χλωρίνη, τρίβοντας τακτικά τη λεκάνη της τουαλέτας και σκουπίζοντας το πάτωμα και τον νιπτήρα για να εξαλείψετε τη συσσώρευση τριχών και τριχώματος.

αυξήστε τη ροή αέρα

Για να αυξήσετε τη ροή του αέρα και να εξουδετερώσετε τις άσχημες μυρωδιές, κρατήστε το παράθυρο του μπάνιου σας πάντα σε ανάκληση. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα ή εξαερισμό και, στη συνέχεια, φροντίστε να τον χρησιμοποιήσετε! Για γρήγορη και εύκολη λύση, αγοράστε έναν μικρό φορητό ανεμιστήρα για να τον συνδέσετε σε μια πρίζα μπάνιου.

αφαιρέστε τη μούχλα και το ωίδιο

Ορισμένα ισχυρά καθαριστικά ισχυρίζονται ότι αφαιρούν τη μούχλα και το ωίδιο από τις επιφάνειες του μπάνιου, αλλά αφήνουν πίσω τους έντονες μυρωδιές που μπορεί να οδηγήσουν σε πονοκεφάλους και άλλους κινδύνους για την υγεία. Εξαλείψτε τη μούχλα με φυσικό τρόπο ψεκάζοντας αδιάλυτο ξίδι στις πληγείσες περιοχές. Περιμένετε μια ώρα, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε με πετσέτα.

επενδύστε σε έναν καθαριστή αέρα

Υπάρχει πληθώρα καθαριστών αέρα στην αγορά. Αυτά τα εύχρηστα προϊόντα μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα από βακτήρια, ιούς, σκόνη, τρίχωμα, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα.

- Διαφήμιση -