3 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε αμμωνία στο πλύσιμο των ρούχων

Η αμμωνία είναι ένα ευέλικτο πρόσθετο πλυντηρίου που λευκαίνει τα λευκά και μαλακώνει τις πετσέτες μπάνιου σας, αφαιρώντας λεκέδες και διαλύοντας τα έλαια. Ωστόσο, απαιτεί να είστε προσεκτικές όταν την χρησιμοποιείτε λόγω των επικίνδυνων αντιδράσεων που εμφανίζονται όταν αναμιγνύεται με άλλα οικιακά καθαριστικά. Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε μόνο διαυγή αμμωνία για τα ρούχα σας – τα χρωματιστά αντικείμενα ενδέχεται να λερώσουν τα υφάσματα, ειδικά τα πιο ανοιχτά χρώματα. Αποφύγετε τη χρήση αμμωνίας σε μαλλί ή μετάξι. Θα σας παρουσιάσω 3 λόγους για να χρησιμοποιήσουμε αμμωνία στο πλύσιμο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

αφαίρεση λεκέδων

Η αμμωνία αφαιρεί ορισμένους τύπους λεκέδων με ελάχιστη προσπάθεια. Φτιάξτε ένα καθαριστικό για λεκέδες για όλες τις χρήσεις συνδυάζοντας ίση ποσότητα νερό, αμμωνία και υγρό σαπούνι πιάτων ή το κανονικό σας απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα σε χυμένα τρόφιμα, λεκέδες μελανιού, λεκέδες από γρασίδι και οποιουσδήποτε άλλους λεκέδες τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε και το πλύνετε.

Καταπολεμήστε τους λεκέδες από αίμα, γρασίδι και ούρα συνδυάζοντας ίσες ποσότητες αμμωνίας και νερού. Εφαρμόστε το διάλυμα στους λεκέδες με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι και περιμένετε περίπου 30 λεπτά πριν το πλύνετε ως συνήθως.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τον ιδρώτα απλώνοντας αδιάλυτη αμμωνία απευθείας στον λεκέ με ένα πανί. Εάν το προϊόν είναι κατασκευασμένο από ελαστάνη, ένα κοινό ύφασμα που χρησιμοποιείται σε ρούχα προπόνησης, τζιν και βαμβακερά πουκάμισα, αραιώστε την αμμωνία με ίσες ποσότητες νερού.

λεύκανση χωρίς χλωρίνη

Η χλωρίνη με χλώριο συχνά διαφημίζεται ως ο καλύτερος τρόπος για να λευκαίνουν τα λευκά ρούχα, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλα τα λευκά υφάσματα χλωρίνη. Μερικά υλικά κιτρινίζουν μετά την πρώτη χρήση και με συνεχή χρήση μπορεί να μετατρέψουν σε κιτρινωπό χρώμα ακόμη και τα συμβατικά λευκαντικά υφάσματα όπως το βαμβάκι. Προσθέτοντας 1 φλιτζάνι αμμωνία στον κύκλο πλύσης σας αντί για χλωρίνη θα φωτίσει τα λευκά χωρίς να καταστρέψει τις ίνες των περισσότερων υλικών και δεν θα κάνει το αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο να αλλάξει χρώμα.

αφαιρέστε τις λαδιές

Πιτσιλίσατε όλο το αγαπημένο σας πουκάμισο ενώ μαγειρεύετε ή χύσατε κατά λάθος λάδι στο τζιν σας ενώ αλλάζατε λάδια στο αυτοκίνητό σας; Η αμμωνία μπορεί να βοηθήσει. Σκουπίστε την πληγείσα περιοχή με ίση ποσότητα αμμωνίας και σαπουνιού πιάτων για την καταπολέμηση της λιπαρότητας.

- Διαφήμιση -