12 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με ένα σαρκοφάγο φυτό, τη διωναία

Η διωναία είναι ένα σαρκοφάγο πολυετές φυτό που παγιδεύει και τρέφεται με μικρά έντομα. Όταν φάει, ανοίγει ξανά τις δαγκάνες της για να παγιδεύσει νέα έντομα. Έχει αργή ανάπτυξη και φτάνει τα 15 εκατοστά σε μέγεθος μετά από 5-6 χρόνια. Κλείνουν τα φύλλα της όταν μπαίνει ένα έντομο και αγγίζει έναν από τους έξι ανιχνευτές που βρίσκονται μέσα. Η πέψη διαρκεί από μία εβδομάδα έως ένα μήνα, ανάλογα με το μέγεθος του εντόμου. Η πέψη υποβοηθείται από δύο συγκεκριμένα εκκριτικά ένζυμα. Όταν χωνέψουν την τροφή ανοίγουν ξανά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει 3-4 φορές για κάθε φύλλο παγίδας. Αν ερεθιστεί από κάποιον άλλο παράγοντα, όπως δυνατή βροχή, ένα αντικείμενο ή ένα νεκρό έντομο που του πετάξαμε θα κλείσει για λίγο και θα ανοίξει ξανά μετά από δύο ημέρες. Αυτό συμβαίνει γιατί με την πρώτη κίνηση νιώθει κλειστό χαλαρό και αν η κίνηση συνεχιστεί μέσα, τότε κλείνει οριστικά. Θα σας παρουσιάσω 12 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με ένα σαρκοφάγο φυτό, τη διωναία!

- Διαφήμιση -

τι τρώει η διωναία

Η διωναία τρώει μόνο ζωντανά, μικροσκοπικά έντομα, όπως μύγες, κουνούπια, αράχνες και μικρά σκουλήκια. Δεν τρώνε τίποτα άλλο! Όχι έντομα με σκληρό εξωτερικό, γιατί οι παγίδες τους μπορεί να σπάσουν. Και φυσικά δεν της δίνουμε έντομα μεγαλύτερα από το μέγεθος των παγίδων. Δεν χρειάζεται να τρώει συχνά. Μπορεί να παραμείνει χωρίς να φάει έντομα ακόμη και για μήνες και διατηρείται από τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους.

θέση

Στη φύση ζει σε βαλτώδεις υποτροπικές περιοχές, ανάμεσα σε βρύα. Θέλει υγρό και ζεστό περιβάλλον με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία. Αναπτύσσεται καλύτερα σε περιβάλλον με αρκετή υγρασία και θερμοκρασίες μεταξύ 10-30°C. Από τα μέσα της άνοιξης ως και τις αρχές του φθινοπώρου, μπορούμε να τη διατηρούμε σε εξωτερικό ημισκιερό χώρο.

έδαφος

Αναπτύσσεται σε πολύ όξινα εδάφη. Το έδαφος είναι η κύρια πηγή διατροφής του. Επειδή τα όξινα εδάφη δεν έχουν επαρκείς ποσότητες αζώτου, το υπόλοιπο άζωτο που χρειάζεται λαμβάνεται από τα έντομα.

θερμοκρασία

Δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 5 ° C. Ιδανικά είναι μεταξύ 13-31 ° C.

πολλαπλασιασμός

Ο πολλαπλασιασμός της διωναίας γίνεται με σπόρους την άνοιξη. Νέα φυτά θα φυτρώσουν μετά από περίπου ένα μήνα. Τα λουλούδια θα βγουν μετά από 4-5 χρόνια.

μεταφύτευση

Τη μεταφυτεύουμε κάθε 2-3 χρόνια.

συμβουλές

Αγοράστε τα έντομά σας από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Τα βάζουμε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη για να επιβραδύνουν τις αντιδράσεις τους. Βάλτε τα στο φυτό σας και καθώς ξεπαγώνουν θα δώσουν την απαραίτητη κίνηση για να κλείσει τελείως η δαγκάνα.

- Διαφήμιση -