8 ασυνήθιστοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προσθέτοντάς τα σε λαχανικά, ζυμαρικά, ψωμί και αλλού και αποτελούν το διατροφικά ισορροπημένο γεύμα όταν προστίθεται ένα αυγό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης των αυγών στην κουζίνα καθώς και στο τραπέζι του πρωινού. Ωστόσο, τα αυγά έχουν περισσότερες χρήσεις από απλώς ένα θρεπτικό συστατικό. Θα σας παρουσιάσω 8 ασυνήθιστους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα αυγά!

- Διαφήμιση -

μάσκα προσώπου

Μπορείτε να ετοιμάσετε μια μάσκα με το ασπράδι του αυγού για να ανακουφίσετε το πρήξιμο και να μειώσετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών στο πρόσωπό σας. Χτυπήστε το ασπράδι με λίγο νερό και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

κόλλα

Το ασπράδι αυγού είναι πολύ καλή κόλλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κόλλα για να κολλήσετε αντικείμενα που δεν είναι πολύ βαριά, όπως χαρτί και χαρτόνι.

καθαρίστε δερμάτινες επιφάνειες

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασπράδι αυγού για να καθαρίσετε δερμάτινα είδη όπως τσάντες, παπούτσια ή μπουφάν. Τρίψτε το ασπράδι σε δερμάτινες επιφάνειες και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Το ασπράδι του αυγού, εκτός από τον καθαρισμό των δερμάτινων επιφανειών, καλύπτει το δέρμα στο οποίο εφαρμόζεται και σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα.

μαλακτικό για τα μαλλιά

Αναμείξτε έναν κρόκο αυγού με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Στην συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και λαμπερά.

λίπασμα για τα φυτά

Προσθέστε θρυμματισμένα τσόφλια αυγών στο έδαφος για να το θρέψετε και να το κάνετε γόνιμο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το νερό στο οποίο βράσατε τα αυγά για να ποτίσετε τα φυτά αφού κρυώσει.

χρησιμοποιήστε τα τσόφλια των αυγών για σπόρους

Μπορείτε να γεμίσετε τα τσόφλια των αυγών με χώμα και να τα χρησιμοποιήσετε για να φυτρώσουν σπόροι. Μπορείτε να μεταφέρετε το φυτό που βλάστησε στον κήπο ή στη γλάστρα αργότερα.

καθαρισμός της κουζίνας

Θρυμματίστε τα τσόφλια αυγών και χρησιμοποιήστε το ως φυσικό λειαντικό για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από κατσαρόλες και τηγάνια.

λευκάνετε τα ρούχα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσόφλια αυγών για να κάνετε τα λευκά σας ρούχα ακόμα πιο λευκά. Βάλτε τα τσόφλια των αυγών σε μια υφασμάτινη σακούλα στο πλυντήριο και πλύνετε μαζί τα λευκά σας ρούχα.

- Διαφήμιση -