5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου των πιάτων

Η διατήρηση καθαρών πιάτων είναι ζωτικής σημασίας κάθε οικιακής ρουτίνας και η χρήση αξιόπιστων και αποτελεσματικών απορρυπαντικών πλυντηρίων πιάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ανεξάρτητα από τον τύπο, για να διασφαλίσετε τη σωστή χρήση του απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με αυτά. Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιείτε αλόγιστα ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων

Ενώ οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς δεύτερη σκέψη, ένα συνηθισμένο λάθος με το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων περιλαμβάνει το να τις πετάμε απευθείας στο τύμπανο του πλυντηρίου πιάτων. Αποτρέψτε την κακή χρήση του απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων και απολαύστε τη βέλτιστη εμπειρία πλυσίματος πιάτων τοποθετώντας τις ταμπλέτες απευθείας στη βάση του πλυντηρίου πιάτων. Αυτό επιτρέπει στο δισκίο να διαλύεται κατάλληλα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης, διασφαλίζοντας ότι τα πιάτα σας βγαίνουν αστραφτερά καθαρά.

πιάνετε τις ταμπλέτες με βρεγμένα χέρια

Το δεύτερο πράγμα στη λίστα μας με το “τι δεν πρέπει να κάνετε με το απορρυπαντικό πλυντηρίων πιάτων” περιλαμβάνει την αποφυγή να αγγίζετε ταμπλέτες απορρυπαντικού με βρεγμένα χέρια. Αγγίζοντας τες με βρεγμένα χέρια, θα μεταφέρετε την υγρασία που μπορεί να οδηγήσει σε κόλληση των δισκίων μεταξύ τους ή ακόμα και διάλυση ή διαρροή.

χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό πιάτων ως σαπούνι για τα πιάτα

Όπως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων στο πλυντήριο πιάτων σας, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων όταν πλένετε τα πιάτα στο χέρι. Επειδή το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων δεν αφρίζει όπως το σαπούνι πιάτων, μπορεί να σπαταλήσετε απορρυπαντικό για να πετύχετε τις επιθυμητές φυσαλίδες.

χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Για αρκετούς το όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων. Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού σε σκόνη, gel ή υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορεί να αφήσει υπολείμματα απορρυπαντικού στα πιάτα, καθιστώντας τα μη ελκυστικά και μη ασφαλή για χρήση.

αποθηκεύετε απορρυπαντικό σε σκόνη σε υγρά περιβάλλοντα

Η διατήρηση των δισκίων και του απορρυπαντικού σε σκόνη σε υγρό περιβάλλον μπορεί να τα μετατρέψει σε συμπαγή τεμάχια. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία του θρυμματισμού από το σκληρυμένο απορρυπαντικό, είναι καλύτερο να σφραγίζετε ξανά τις θήκες του δισκίου μετά τη χρήση και να αποθηκεύετε τη σκόνη ή τα δισκία σε ξηρό περιβάλλον ή σε αεροστεγές δοχείο.

- Διαφήμιση -