16 καθημερινά πράγματα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους

Όλοι ξέρουμε πώς να χρησιμοποιούμε τα περισσότερα αντικείμενα γύρω μας, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος να κάνουμε κάτι να λειτουργήσει. Τι θα γινόταν λοιπόν αν μπορούσαμε να βρούμε μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς λειτουργούν αυτά τα 18 καθημερινά αντικείμενα; Προειδοποιήστε — οι παρακάτω πληροφορίες θα μπορούσαν να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που κάνετε τα πράγματα. Θα σας παρουσιάσω 16 καθημερινά πράγματα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους!

- Διαφήμιση -

τάπερ

Όταν αγοράζουμε δοχεία τροφίμων, τα επιλέγουμε κυρίως με βάση το μέγεθός τους. Είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να το εκτιμήσουμε με την όραση, αλλά υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μπορούν να χωρέσουν. Στο κάτω μέρος, υποδεικνύεται η μέτρηση όγκου.

πουκάμισα και κουμπιά

Τα ανδρικά πουκάμισα — και μερικές φορές τα γυναικεία πουκάμισα — έχουν δύο κουμπιά στις μανσέτες, αλλά μόνο μία κουμπότρυπα. Πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύει αυτό το δεύτερο κουμπί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε φοράτε ρολόι, έτσι η περιχειρίδα θα είναι πιο χαλαρή.

μπαταρίες

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι οι μπαταρίες είναι βαρείς ρύποι, αλλά αυτό που μάλλον δεν δώσαμε ποτέ προσοχή είναι η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην ετικέτα τους. Επομένως, πριν τα αγοράσετε, ελέγξτε πόσα χρόνια θα μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε.

ανεμιστήρες οροφής

Αυτό είναι εντελώς απροσδόκητο, αλλά εξακολουθεί να είναι αληθινό. Οι ανεμιστήρες οροφής συνοδεύονται από έναν μικρό διακόπτη στο εσωτερικό της λεπίδας. Δεδομένου ότι δεν είναι σε κοινή θέα, πιθανότατα δεν το έχετε προσέξει ποτέ. Σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση περιστροφής, κάνοντάς τον να τραβάει τον αέρα προς τα κάτω ή προς τα πάνω όπως θέλετε.

αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας

Εδώ είναι δύο γεγονότα για το αυτοκίνητό σας που ίσως δεν γνωρίζετε. Πόσες φορές έχετε πάει στο βενζινάδικο και ξεχάσατε σε ποια πλευρά ήταν το ρεζερβουάρ; Εάν προσέξετε πολύ το σχέδιο στο ταμπλό, θα δείτε ένα μικρό βέλος που το σηματοδοτεί. Από την άλλη πλευρά, η προεξοχή κάτω από τον καθρέφτη σάς επιτρέπει να ελέγχετε τη φωτεινότητα των φώτων των αυτοκινήτων πίσω σας.

ομπρέλες

Μερικές ομπρέλες έχουν μια άκρη στην κορυφή. Η λογική μας λέει ότι είναι απλώς η ένωση καθενός από τα σύρματα που την αποτελούν, αλλά έχει άλλη χρήση. Αφού βγείτε έξω μια βροχερή μέρα, δεν μπορείτε να φέρετε μια βρεγμένη ομπρέλα στο σπίτι σας, επομένως θα πρέπει απλώς να την κλείσετε και να χρησιμοποιήσετε την άκρη για να την χτυπήσετε και να στραγγίσετε το νερό πιο γρήγορα.

πλυντήριο πιάτων

Τοποθετείτε πάντα τα φλιτζάνια, τα ποτήρια και τα μπολ υπό γωνία ώστε να στραγγίζουν τελείως το νερό. Όταν αδειάζετε το πλυντήριο πιάτων, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να στεγνώσετε τίποτα. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές συνήθως διαθέτουν μικρά στηρίγματα για να κλειδώνουν τα κύπελλα, ώστε να μην μετακινούνται από τη θέση τους.

αλουμινόχαρτο

Εκτός από πιστός σύμμαχος στην κουζίνα, το αλουμινόχαρτο μπορεί να σας βοηθήσει να ακονίσετε το ψαλίδι σας. Απλώς διπλώστε το φύλλο στα δύο και κάντε μερικές τομές. Λάβετε υπόψη ότι αυτή δεν είναι μια θαυματουργή τεχνική, επομένως θα πρέπει να πετάξετε εκείνα τα ψαλίδια που δεν μπορούν να επισκευαστούν.

κουρευτική μηχανή

Δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις για τη χρήση κουρευτικής μαλλιών, αλλά ίσως δεν ήξερες ότι πρέπει να την καθαρίσεις για να παρατείνεις την υγιεινή και την αποτελεσματικότητα των λεπίδων. Ευτυχώς, είναι αρκετά απλό. Πρέπει να βουτήξετε τις λεπίδες – και μόνο τις λεπίδες – σε νερό και να ενεργοποιήσετε το μηχάνημα για λίγα δευτερόλεπτα. Θα δείτε πώς βγαίνουν οι τρίχες.

καλαμάκια σε κουτιά χυμών

Συνήθως βάζουμε το εύκαμπτο καλαμάκι στη μακριά πλευρά του κουτιού πρώτα. Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν θα χάσουμε το καλαμάκι μας μέσα στο κουτί του χυμού. Ωστόσο, κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να κολλάμε το καλαμάκι ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο, το κυρτό μέρος μας επιτρέπει να πίνουμε και την τελευταία σταγόνα χυμού.

κουτιά γάλακτος ή χυμού

Υπάρχει ένας σωστός τρόπος να ρίξετε το γάλα ή τον χυμό από ένα κουτί με στόμιο. Έχουμε περάσει όλη μας τη ζωή ρίχνοντας το υγρό με το στόμιο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φλιτζάνι. Ωστόσο, εάν αναστρέψουμε το κουτί, έτσι ώστε το στόμιο να είναι πιο μακριά, θα αποτρέψουμε το βίαιο πιτσίλισμα του περιεχομένου στο ποτήρι.

κλωστές νήματος

Υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξετε το νήμα. Όταν τραβάμε από έξω, το νήμα κυλάει, οπότε πρέπει να το κρατάμε. Ωστόσο, αν το τραβήξετε από το κέντρο, θα μείνει μαζί.

βρύση από ανοξείδωτο χάλυβα

Δεν είναι κάτι που μπορεί να σκεφτεί κανείς, αλλά το μέταλλο μπορεί να απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν μόνο με σαπούνι και νερό. Εάν μετά το μαγείρεμα σας μείνει σκόρδο, ψάρι, κρεμμύδι ή οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά στα χέρια σας, απλώς τοποθετήστε τα κάτω από το νερό και στη συνέχεια τρίψτε τη βρύση.

φούρνος

Το κάτω συρτάρι στους περισσότερους φούρνους δεν έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα ταψιά που χρησιμοποιούμε για το ψήσιμο. Η πραγματική λειτουργία αυτού του χώρου είναι να διατηρεί το φαγητό ζεστό αν δεν πρόκειται να το σερβίρουμε αμέσως μετά την προετοιμασία του.

φούρνος μικροκυμάτων

Αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να βάζουμε το μπολ μας στο κέντρο του φούρνου μικροκυμάτων. Πολλοί ειδικοί λένε ότι το σωστό είναι να τοποθετήσετε το φαγητό στην άκρη του πιάτου. Έτσι θα ζεσταθεί όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.

καταψύκτης

Αυτή η συμβουλή είναι από τις πιο συζητημένες, αλλά μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούσαμε λάθος τους καταψύκτες μας όλο αυτό το διάστημα. Έχουν ραβδώσεις στη βάση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντέξουν τους δίσκους κατεψυγμένου κρέατος.

- Διαφήμιση -