Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τις περσίδες

Υπάρχουν σημεία στο σπίτι μας, τα οποία συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε! Όπως λοιπόν τα περβάζια παραθύρων, οι διακόπτες των φώτων και οι ανεμιστήρες οροφής, είναι εύκολο να ξεχάσετε τον καθαρισμό των περσίδων σας. Οι περσίδες είναι ένα σημείο όπου η σκόνη και βρωμιά συσσωρεύονται και γι’ αυτό θα πρέπει να βάζουμε στο πλάνο της καθαριότητας, τον καθαρισμό τους. Θα σας παρουσιάσω τον καλύτερο και πιο εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τις περσίδες!

- Διαφήμιση -

Υλικά

Πανί από μικροΐνες

Εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας

Καθαρή κάλτσα

λευκό ξύδι

Διαδικασία

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις περσίδες από τα στόρια σας εξαρτάται από το πόσο σκονισμένα ή βρώμικα είναι γενικά. Ξεκινήστε κλείνοντας τις περσίδες και σκουπίζοντάς τις απαλά με ένα πανί από μικροΐνες, μετακινώντας από την κορυφή της περσίδας προς τα κάτω. (Για οριζόντιες περσίδες, σκουπίστε από τη μία πλευρά στην άλλη.) Βοηθά να κρατάτε το κάτω μέρος της περσίδας στο άλλο σας χέρι, ώστε να τραβιέται έξω από το παράθυρο. Ρυθμίστε τις περσίδες για να τις ανοίξετε και περάστε ξανά το πανί από μικροΐνες από πάνω τους. Στη συνέχεια, κλείστε τα αντίθετα και επαναλάβετε. Σκουπίστε τυχούσα σκόνη και υπολείμματα με το εξάρτημα αναρρόφησής της ηλεκτρικής σκούπας σας.

Εάν έχουν κολλήσει βρωμιές ή λεκέδες στις περσίδες, ανακατέψτε ένα διάλυμα από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Τραβήξτε μια καθαρή κάλτσα πάνω από το χέρι σας και στη συνέχεια βυθίστε την κάλτσα στο διάλυμα καθαρισμού σας. Στύψτε το μέχρι να μην στάζει η κάλτσα.

Με την κάλτσα να καλύπτει το χέρι σας, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και περάστε τα πάνω από κάθε λεπίδα σφιχτά. Αφήστε τα στόρια ανοιχτά για να στεγνώσουν καλά.

Για βαθύ καθαρισμό: Για πολύ βρώμικα, κολλώδη πλαστικά στόρια, γλιτώστε από τον πονοκέφαλο και αφαιρέστε τα από το παράθυρο και τοποθετήστε τα σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Αφήστε τα να μουλιάσουν για μια ώρα. Ξεπλύνετε και κρεμάστε τα έξω μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

τα ναι και τα όχι στον καθαρισμό των περσίδων

Καθαρίζετε τις περσίδες σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μην ψεκάζετε αποσμητικό χώρου, λακ μαλλιών ή οποιοδήποτε κολλώδες σπρέι κοντά στα στόρια σας γιατί μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση υπολειμμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τη σκόνη με νερό. Στεγνώστε πρώτα τη σκόνη με ένα πανί μικροϊνών που θα πιάσει τη σκόνη. Η προσθήκη νερού σε μια σκονισμένη επιφάνεια τείνει να δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

- Διαφήμιση -