8 τρόποι για να καθαρίζουμε τα καθημερινά μας πράγματα

Γνωρίζοντας πώς να πλένετε και να καθαρίσετε σωστά τα καθημερινά αντικείμενα, θα σας επιτρέψει να τα απολαύσετε για πολύ περισσότερο χρόνο. Μερικές φορές, η καλύτερη επιλογή είναι το πλύσιμο στο πλυντήριο των ρούχων. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουμε και η χρήση των σωστών «υλικών» μας μπορεί να προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία πλυσίματος. Σε άλλες περιπτώσεις, απαιτείται πλύσιμο στο χέρι για να μην καταστραφούν τα πράγματα και τα χρώματά τους να ξεθωριάσουν πολύ σύντομα. Θα σας παρουσιάσω 8 τρόπους για να καθαρίζουμε τα καθημερινά μας πράγματα!

- Διαφήμιση -

πετσέτες

Πλύνετε τις πετσέτες σας ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την πιο ζεστή δυνατή ρύθμιση νερού στο πλυντήριό σας. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι και μην χρησιμοποιείτε κανένα απορρυπαντικό ή μαλακτικό υφασμάτων. Αφού ανακατευτούν όλα καλά, σταματάμε το πλυντήριο και μουλιάζουμε τις πετσέτες για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το μηχάνημα και αφήστε τον κύκλο πλύσης να ολοκληρωθεί.

Προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι ξύδι και το συνηθισμένο μαλακτικό ρούχων αυτή τη φορά. Μια άλλη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε το ξύδι με λίγο χυμό λεμονιού, ο οποίος μπορεί επίσης να σας δώσει πολύ μαλακές, καθαρές πετσέτες. Επανεκκινήστε το πλυντήριο. Και αφού τελειώσουν όλα, βάλτε αμέσως τις πετσέτες στο στεγνωτήριο.

τζιν

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν χρειάζεται να πλένετε πολύ συχνά το τζιν σας. Στην πραγματικότητα, κάνοντας αυτό μπορεί να τα κάνει να ξεθωριάσουν αρκετά γρήγορα. Έτσι, μία φορά κάθε 4 έως 6 εβδομάδες είναι απολύτως εντάξει εκτός και αν υπάρχουν πραγματικά λεκέδες πάνω τους.

Πριν το πλύνετε το τζιν, γυρίστε το από μέσα προς τα έξω, ώστε να διατηρήσουν περισσότερο το χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ή ξύδι με προστασία χρώματος και χρησιμοποιήστε τον χαμηλότερο δυνατό κύκλο στυψίματος και θερμοκρασία. Εάν υπάρχει επιλογή για απαλό πλύσιμο ή πλύσιμο στο χέρι στο μηχάνημά σας, μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αγορών

Πρώτα απ ‘όλα, ελέγξτε την ετικέτα, καθώς οι τσάντες για ψώνια είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες βαμβακερές και πάνινες τσάντες αγορών μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό και ένα κανονικό απορρυπαντικό.

Πλύνετε τις πλαστικές σακούλες στο χέρι σε ζεστό νερό. Γυρίστε τη σακούλα προς τα έξω για να μπει στις γωνίες, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων και μουλιάστε τη για 15 λεπτά. Στεγνώστε την εντελώς πριν την αποθηκεύσετε. Εάν δεν είστε δίπλα σε νεροχύτη, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά μαντηλάκια και αφήστε επίσης την τσάντα σας να στεγνώσει.

παπούτσια

Στην αρχή, φυσικά, αφαιρέστε τη βρωμιά και τα υπολείμματα της επιφάνειας του παπουτσιού με ένα υγρό πανί και καθαρίστε τα πέλματα με μια οδοντόβουρτσα πριν τα πλύνετε με ζεστό, σαπουνόνερο. Αφαιρέστε τους πάτους και τα κορδόνια και βάλτε τα όλα στο πλυντήριο χωριστά.

Βάλτε τα παπούτσια σε μια διχτυωτή τσάντα και σφραγίστε την για προστασία. Ρυθμίστε το πλυντήριο στον ήπιο κύκλο με κρύο ή χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό θα κάνει τους δεσμούς της κόλλας να αποδυναμωθούν, να ραγίσουν ή να λιώσουν. Μην χρησιμοποιείτε ούτε μαλακτικό, καθώς μπορεί να αφήσει υπολείμματα που θα προσελκύσουν περισσότερη βρωμιά αργότερα.

Στο τέλος της διαδικασίας πλυσίματος, τοποθετήστε τα παπούτσια σας έξω και αφήστε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα φορέσετε. Μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο γιατί θα βλάψει τα παπούτσια σας.

κουρτίνες μπάνιου

Βγάλτε την κουρτίνα του μπάνιου και βάλτε την στο πλυντήριο. Ρυθμίστε το πλυντήριο για ένα μικρό έως μεσαίο φορτίο με ζεστό νερό — είναι μια καλή επιλογή για τις περισσότερες κουρτίνες του μπάνιου. Απλά μην χρησιμοποιείτε κρύο ή καυτό νερό για πλαστικές κουρτίνες, γιατί θα γίνουν εύθραυστες και θα καταστραφούν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εδώ ξύδι. Μην χρησιμοποιείτε όμως κανένα μαλακτικό γιατί θα δώσει στην κουρτίνα σας μόνο μια περίεργη χημική μυρωδιά. Επιλέξτε έναν απαλό κύκλο και μόλις πλυθεί, κρεμάστε τη ξανά για να στεγνώσει. Να είστε προσεκτικές και να μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήρια γιατί μπορεί να λιώσουν την επένδυση και να την καταστρέψουν όπως επίσης και το ίδιο το στεγνωτήριο.

μαξιλάρια

Και πάλι, διαβάστε την ετικέτα για να μάθετε αν το μαξιλάρι που έχετε μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Καλύτερα να μην πλένετε στο πλυντήριο συνθετικά ή πολύ παλιά μαξιλάρια με αυτόν τον τρόπο γιατί μπορεί να χαλάσουν. Επίσης, μην βάζετε μαξιλάρια με φτερά, λατέξ, φαγόπυρο ή αφρό στο πλυντήριο.

Ρυθμίστε το μηχάνημα σε έναν ήπιο κύκλο και επιλέξτε μια θερμοκρασία σύμφωνα με την ετικέτα στο μαξιλάρι. Χρησιμοποιήστε κανονικό απορρυπαντικό και ενεργοποιήστε το πλυντήριο. Προσθέστε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος εάν χρειάζεται. Αυτό θα αφαιρέσει εντελώς τυχόντα ίχνη απορρυπαντικού και θα βοηθήσει το μαξιλάρι να στεγνώσει πιο γρήγορα.

λούτρινα παιχνίδια

Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα λέει εάν το ύφασμα του παιχνιδιού σας μπορεί να πλυθεί. Εάν υπάρχουν μερικές πούλιες στο παιχνίδι, δεν θα επιβιώσει από το πλύσιμο στο πλυντήριο. Εάν είναι γεμάτο με μικρές μπάλες αφρού, προτιμήστε το πλύσιμο στο χέρι.

Αρχικά, αφαιρέστε τυχόντα ρούχα ή μέρη που μπορούν να διαχωριστούν και βάλτε τα όλα σε μια διχτυωτή τσάντα. Μουλιάστε τα όλα με ένα αραιωμένο διάλυμα ξυδιού πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Τοποθετήστε το παιχνίδι μέσα στο πλυντήριο και προσθέστε μια πολύ μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού. Το μαλακτικό υφασμάτων είναι συνήθως περιττό – το ξύδι θα πρέπει να βοηθά το παιχνίδι να παραμείνει απαλό και αφράτο.

Ρυθμίστε το πλυντήριο σε κρύο νερό και τον πιο ήπιο δυνατό κύκλο. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ζεστό νερό για το πλύσιμο των λούτρινων παιχνιδιών, καθώς είναι πολύ επιβλαβές για τα παιχνίδια. Τέλος, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

σουτιέν

Γεμίστε έναν νεροχύτη με ζεστό νερό και ανακατέψτε ήπιο απορρυπαντικό χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε βρεφικό σαμπουάν εάν δεν είστε σίγουρες. Προσθέστε τα σουτιέν, αλλά φροντίστε να πλένετε μόνο παρόμοια χρώματα μαζί. Αφήστε τα να μουλιάσουν εκεί για 10-15 λεπτά. Αν τα σουτιέν είναι πραγματικά βρώμικα, αφήστε τα εκεί για μία ώρα.

Στριφογυρίστε και στραγγίστε τα σουτιέν και ξεπλύντε τα με καθαρό νερό. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι το νερό να είναι καθαρό και να μην έχει μείνει σαπούνι. Τότε μπορείτε να τα απλώσετε και να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα.

Μια άλλη επιλογή είναι να τα απλώσετε σε μια πετσέτα και να τα καλύψετε το ένα με το άλλο. Πιέστε ελαφρά τα σουτιέν για να αφαιρέσετε τυχούσα επιπλέον υγρασία. Μην τα πιέζετε και μην τα στύβετε. Ξανασχηματίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

- Διαφήμιση -