5 λόγοι για τη χρήση γάλακτος στον κήπο σας

Γνωρίζετε ότι αν και τα φυτά ευδοκιμούν και μεγαλώνουν με νερό, αγαπούν και το γάλα! Είναι ενδιαφέρον ότι διάφορες έρευνες δείχνουν ότι το γάλα μπορεί να είναι ευεργετικό για τον κήπο και τα φυτά. 

- Διαφήμιση -

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα οφέλη από την προσθήκη γάλακτος στα φυτά στον κήπο σας.

δρα ως λίπασμα

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο γάλα βοηθά στην ενίσχυση της δομής ενός φυτού. Οι ίδιες διατροφικές ιδιότητες που παίρνουν οι άνθρωποι από το γάλα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατροφή και την προστασία των φυτών. Επιπλέον, η φυσική ζάχαρη στο γάλα είναι επίσης ευεργετική για την υγεία των φυτών.

απολυμαίνει τα φυτά

Όταν εφαρμόζεται σε περιοχές με άμεσο ηλιακό φως, το γάλα αναπτύσσει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Αντί να χρησιμοποιείτε επιβλαβείς χημικές ουσίες για την απολύμανση των φυτών σας όταν αρρωσταίνουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα.

αποτρέπει τους μύκητες

Η χρήση γάλακτος αραιωμένου με νερό στις επιφάνειες των φυτών βοηθά στην καταπολέμηση μυκητιακών παθήσεων όπως μούχλα και σήψη. Για καλό αποτέλεσμα, ανακατέψτε ένα ποτήρι γάλα με δύο ποτήρια νερό. Ψεκάστε τα φύλλα των φυτών με έναν ψεκαστήρα κάθε δέκα ημέρες.

βελτιώνει την υγεία του εδάφους

Η προσθήκη γάλακτος στο έδαφος όπου θα φυτέψετε τα φυτά σας κάνει το έδαφος πιο υγιές.

προστατεύει τις ντομάτες σας

Εάν καλλιεργείτε ντομάτες στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας, για να τις προστατέψετε από ασθένειες, αναμίξτε ένα ποτήρι γάλα με δέκα ποτήρια νερό και ψεκάστε τις ντομάτες σας αρκετές φορές την εβδομάδα.

- Διαφήμιση -