10 πράγματα που κάνουν ακόμη και την πιο κομψή είσοδο του σπιτιού να φαίνεται ακατάστατη

Οι άνθρωποι λένε ότι έχουμε μόνο μία ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη εντύπωση, και αυτό ισχύει τόσο για τα διαμερίσματα όσο και για τους ανθρώπους. Έτσι, η είσοδος είναι το μέρος του σπιτιού που οι άνθρωποι βασίζουν την κρίση τους για ολόκληρο το μέρος. Και ακόμη και ο πιο κομψός διάδρομος μπορεί να καταστραφεί από φαινομενικά μικρές λεπτομέρειες. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στη διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού μας! Θα σας παρουσιάσω 10 πράγματα που κάνουν ακόμη και την πιο κομψή είσοδο του σπιτιού να φαίνεται ακατάστατη!

- Διαφήμιση -

δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης για παπούτσια

Ακόμα κι αν ένα άτομο ζει μόνο του, πιθανότατα έχει περισσότερα από ένα ζευγάρια παπούτσια: για περπάτημα, για άθληση, για ειδικές περιστάσεις και για δουλειά. Και μερικές φορές, όλα αυτά τα διαφορετικά παπούτσια δεν είναι μακριά από την πόρτα και κάθονται ανοιχτά. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να αγοράσετε ένα ράφι ή ένα ντουλάπι αποθήκευσης παπουτσιών. Επίσης, είναι καλύτερα να ξεσκονίζετε τα παπούτσια σας πριν τα τοποθετήσετε στο ντουλάπι, ώστε τα παπούτσια σας να είναι πάντα καθαρά.

δεν υπάρχει ολόσωμος καθρέφτης

Πριν φύγουμε από το σπίτι, σχεδόν όλες κοιτάζουμε προσεκτικά τον εαυτό μας για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει. Είναι δύσκολο να το κάνουμε χωρίς καθρέφτη, και αν είναι μικρός, δεν θα δούμε το κάτω μέρος του σώματός μας. Άρα, ένας μεγάλος καθρέφτης δεν είναι ιδιοτροπία, αλλά ανάγκη. Εξάλλου, ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε τέτοιου είδους καθρέφτη, οι καλεσμένοι σας μπορεί να τον χρειάζονται.

ένα βρώμικο χαλάκι πόρτας

Ακόμα κι αν έχετε ένα χαλάκι έξω από την πόρτα, βάλτε ένα άλλο μέσα στο σπίτι για να καθαρίσετε καλύτερα τα παπούτσια σας. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, φέρνουμε πολλή βρωμιά, έτσι το χαλάκι θα είναι συνεχώς βρώμικο. Πρέπει να το καθαρίζουμε όσο πιο συχνά γίνεται. Εκτός αυτού, ένα χαλάκι που είναι βρώμικο μπορεί να κάνει τους καλεσμένους σας να πιστεύουν ότι ολόκληρο το σπίτι είναι επίσης βρώμικο.

δεν έχετε ομπρελοθήκη

Αυτό φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό. Έχουμε συνηθίσει να στεγνώνουμε τις ομπρέλες μας ανοιχτές, ακριβώς στο πάτωμα. Υπάρχουν όμως τουλάχιστον 2 λόγοι για να μην το κάνετε αυτό: πρώτον, το νερό που στάζει κάτω μπορεί να καταστρέψει το πάτωμα και δεύτερον, είναι κακό για την ομπρέλα. Το βρεγμένο ύφασμα τεντώνεται και αρχίζει να κρεμάει. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε μια ομπρέλα είναι να την τοποθετήσετε σε μια ειδική θήκη.

κακός φωτισμός

Τα αμυδρά φώτα στο διάδρομο δεν φαίνονται ωραία. Οι διάδρομοι είναι συνήθως μακριά από τα παράθυρα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως για να αναζητήσετε πράγματα, να δείτε τις βρωμιές και άλλα προβλήματα πριν φύγετε από το σπίτι.

κακό δάπεδο

Επειδή ο διάδρομος είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα σημεία του σπιτιού, το δάπεδο πρέπει να καθαρίζεται εύκολα. Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι τα παπούτσια μας μπορεί να είναι βρεγμένα όταν περπατάμε σε αυτόν τον χώρο, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει το ξύλο ή το laminate. Έτσι, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πλακάκια στο διάδρομο ή πολύ καλό λινέλαιο. Το χρώμα είναι επίσης σημαντικό: η βρωμιά δεν είναι τόσο ορατή σε ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο όσο σε ένα σκοτεινό δάπεδο.

πολλά ρούχα στον καλόγηρο

Έχουμε πολλά μπουφάν και παλτό που φοράμε, ανάλογα με τον καιρό. Αλλά μερικές φορές, ξεχνάμε να αφήσουμε τα ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε στην ντουλάπα. Έτσι, όταν κάνει ζέστη, πρέπει να αποθηκεύουμε όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα μας και όταν κάνει κρύο — το αντίστροφο. Και, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να έχετε μια κλειστή ντουλάπα αντί για μια ανοιχτή κρεμάστρα.

κακοσμία

Μια δυσάρεστη μυρωδιά στην είσοδο μπορεί να καταστρέψει την εντύπωση που έχουν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στο σπίτι σας, ακόμα κι αν το σπίτι είναι πεντακάθαρο και πανέμορφο. Τα βρεγμένα παπούτσια, τα απορρίμματα για γάτες ή η κουζίνα μπορεί να είναι πιθανές πηγές δυσοσμίας. Για να το αποφύγετε, βάλτε ένα αποσμητικό χώρου στην είσοδο. Φροντίστε όμως το άρωμα να μην είναι πολύ δυνατό γιατί μπορεί να μην αρέσει σε όλους.

ελάχιστη ή υπερβολική διακόσμηση

Παρόλο που οι διάδρομοι είναι συνήθως μικροί, έχουν πολλές λειτουργίες: αποθηκεύουμε αντικείμενα, τοποθετούμε παπούτσια και ακόμη και ξεκούραση μετά από μια κουραστική μέρα. Έτσι, το μέρος πρέπει να είναι όχι μόνο λειτουργικό αλλά και ευχάριστο. Φυσικά, πάρα πολλά αξεσουάρ θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακατάστατος και διακοσμητικά πράγματα καταλαμβάνουν την περιοχή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι πιο χρήσιμο. Ίσως, μπορείτε να αγοράσετε μερικούς πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτες ή άλλα διακοσμητικά τοίχων για να κάνετε την περιοχή πιο ζωντανή.

δεν υπάρχει μέρος για να καθίσετε

Είναι πολύ άβολο να φοράτε τα παπούτσια σας ενώ είστε όρθιοι, γιατί πρέπει να διατηρείτε την ισορροπία σας όλη την ώρα, ειδικά αν χρειάζεται να δέσετε κορδόνια ή να φορέσετε μερικές ψηλές μπότες. Εάν υπάρχει ένα παγκάκι για να καθίσετε, είναι πολύ πιο άνετο για εσάς και τους καλεσμένους σας.

- Διαφήμιση -