10 πράγματα που κάνουμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή και πρέπει να σκεφτούμε να τα σταματήσουμε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα χωρίς καν να τα ξανασκεφτούμε γιατί τα έχουμε συνηθίσει. Από το κατούρημα σε δημόσια μπάνια μέχρι την τοποθέτηση φαγητού στο ψυγείο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ρουτίνες που κάνατε λάθος στην καθημερινότητά σας. Βρήκαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που κάνουμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή και πρέπει να τα σταματήσουμε!

- Διαφήμιση -

τοποθέτηση χαρτιού υγείας σε καθίσματα δημόσιας τουαλέτας

Το χαρτί υγείας δεν βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων που υπάρχουν στην τουαλέτα. Απορροφά την υγρασία, γεγονός που το καθιστά καλό μέρος για την αναπαραγωγή μικροβίων. Το ανθρώπινο δέρμα, από την άλλη, μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια καλύτερα από το χαρτί υγείας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα είναι στεγνό και δεν έχετε ανοιχτές πληγές στους γοφούς και τους γλουτούς σας. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουρες, απολυμάνετε πρώτα το κάθισμα ή κάντε τη δουλειά σας ενώ βρίσκεστε σε στάση οκλαδόν.

βάζετε περισσότερο απορρυπαντικό στο πλυντήριο για πιο καθαρά ρούχα

Η χρήση πολύ απορρυπαντικού στα ρούχα σας μπορεί να παγιδεύσει τους λεκέδες και να αποτρέψει το πλύσιμο τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο όγκος του αφρού που παράγεται από το απορρυπαντικό μπορεί να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι για τη βρωμιά. Για ιδανικά αποτελέσματα, είναι καλύτερο να διαβάσετε τον προτεινόμενο όγκο που βρίσκεται στο μπουκάλι του απορρυπαντικού.

τραβάτε το καζανάκι με ανοιχτό κάθισμα της τουαλέτας

Πριν τραβήξετε το καζανάκι, βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι κλειστό, καθώς το καθαρό νερό αναμιγνύεται με μολυσμένο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε το νερό στην τουαλέτα από το να πιτσιλιστεί επάνω στην λεκάνη.

δεν καθαρίζετε το σφουγγάρι των πιάτων

Το να μην πλένετε τακτικά τα σφουγγάρια των πιάτων σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εξαπλώσετε βακτήρια στα πιάτα και στα μαγειρικά σας σκεύη. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε τα σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μουλιάσετε το σφουγγάρι σε νερό πριν το ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό.

αφήνετε ακαθάριστα και ανοργάνωτα τρόφιμα στο ψυγείο

Το ψυγείο σας μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για μικρόβια εάν τα τρόφιμα στο εσωτερικό δεν έχουν καθαριστεί σωστά εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία των τροφίμων έχει καθαριστεί ή αντικατασταθεί πριν την τοποθετήσετε μέσα. Τα κρέατα πρέπει να διαχωρίζονται από άλλες ομάδες τροφίμων, ώστε να μην εξαπλωθούν τα μικρόβια.

αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μέρος της βασικής υγιεινής είναι η αποφυγή της εξάπλωσης βακτηρίων στο σώμα. Γι’ αυτό συνιστάται να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, ειδικά τα μάτια και τη μύτη. Αν ποτέ νιώσετε την ανάγκη να το κάνετε, φροντίστε να πλύνετε πρώτα τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

φορτίζετε το κινητό σας τη νύχτα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φόρτιση του τηλεφώνου σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει την μπαταρία του να γερνάει πιο γρήγορα. Η ιδανική χωρητικότητα μπαταρίας για ένα τηλέφωνο είναι μεταξύ 30% και 50%. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να ΄΄πεθάνει΄΄, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε έναν φορητό φορτιστή για να το κρατάτε φορτισμένο όλη την ημέρα.

δεν μετράτε τα ζυμαρικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για σπαγγέτι

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει μία τρύπα στην κουτάλα σας, η απάντηση είναι ότι χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μιας τέλειας μερίδας μακαρονιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε τα μακαρόνια μέσα από την τρύπα και μόλις γεμίσουν, θα πάρετε τη σωστή ποσότητα μακαρονιών για ένα άτομο.

βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ λίγο ή πάρα πολλές φορές την ημέρα

Το πολύ πολλές φορές μπορεί να είναι κακό. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας πολλές φορές την ημέρα για λιγότερο από 2 λεπτά μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες βλάβης. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια σταθερή ρουτίνα βουρτσίσματος δύο φορές την ημέρα για μια περίοδο 2-4 λεπτών. Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε λειαντικές οδοντόκρεμες ή οδοντόβουρτσες που έχουν σκληρές τρίχες.

τοποθετείτε γαλακτοκομικά προϊόντα στα ράφια της πόρτας του ψυγείου σας

Ενώ η πόρτα του ψυγείου φαίνεται σαν το ιδανικό ράφι για την αποθήκευση γάλακτος και αυγών, στην πραγματικότητα δεν είναι το καλύτερο μέρος για αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ράφια της πόρτας του ψυγείου είναι πιο ζεστά λόγω των κυμαινόμενων θερμοκρασιών κάθε φορά που ανοίγετε και κλείνετε το ψυγείο. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποθηκεύετε τρόφιμα επιρρεπή σε αλλοίωση, όπως τα αυγά, πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω ράφι και προς το πίσω μέρος όπου είναι πιο δροσερό.

- Διαφήμιση -