9 χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας

Για κάποιους ανθρώπους ο καθαρισμός του αυτοκινήτου είναι μία ευχάριστη διαδικασία και την κάνουν πάρα πολύ συχνά! Για τους περισσότερους όμως αποτελεί μία αγγαρεία, με αποτέλεσμα είτε να αφήνουν το αυτοκίνητο σε κακή κατάσταση εσωτερικά είτε να το δίνουν σε κάποιον ειδικό για να τους το καθαρίσει. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρείτε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνεται πολύ χρόνο! Θα σας παρουσιάσω 9 χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας.

- Διαφήμιση -

καθαρισμός ταμπλό με βαζελίνη

Θέλετε το ταμπλό του αυτοκινήτου σας να λάμπει και να φαίνεται σαν καινούριο; Μπορείτε να το κάνετε αυτό με βαζελίνη. Βάλτε λίγη βαζελίνη σε ένα πανί και τρίψτε την στο ταμπλό σας. Είναι τόσο απλό!

καθαρίστε τους προβολείς με οδοντόκρεμα

Αν οι προβολείς σας είναι θαμποί, μπορείτε να τους φτιάξετε με τη βοήθεια της οδοντόκρεμας. Λιπάνετε γενναιόδωρα τους προβολείς σας με λίγη οδοντόκρεμα και αφήστε την για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε την οδοντόκρεμα με ένα καθαρό πανί και ξεπλύνετε με νερό.

τοποθετήστε φορμάκια για μάφιν στις ποτηροθήκες

Έχετε ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο και σας αρέσει να πίνετε και να τρώτε εν κινήσει; Στη συνέχεια τοποθετήστε τις φόρμες για μάφιν στις ποτηροθήκες. Βάλτε το φαγητό και το ποτό σας σε φορμάκια που θα πιάνουν και τα ψίχουλα. Τα φορμάκια για μάφινς μπορούν να πεταχτούν ή να καθαριστούν μετά από λίγο.

αφαιρέστε τους λεκέδες με μαγειρική σόδα

Αν κατά λάθος χύσετε ένα ποτό στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ με λίγη μαγειρική σόδα σε σκόνη. Βάλτε τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε μια κουταλιά λευκό ξύδι. Κάνετε μια πηχτή πάστα και βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα στο μείγμα. Τρίψτε τον λεκέ με το μείγμα και αφήστε τον να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, πάρτε μια ηλεκτρική σκούπα και αφαιρέστε την αποξηραμένη σκόνη.

αφαιρέστε τις τρίχες του σκύλου με το μάκτρο

Αν βάζετε τακτικά τον σκύλο σας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας, είναι δεδομένο ότι οι τρίχες θα καλύπτουν ολόκληρο το κάθισμα. Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε αυτές τις τρίχες με ένα μάκτρο. Βάλτε λίγο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέστε λίγο μαλακτικό για ένα ευχάριστο άρωμα. Ψεκάστε λίγο νερό στις τρίχες και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε το μάκτρο.

πλύνετε μόνοι σας το αυτοκίνητό

Βάλτε περίπου 50 γραμμάρια απορρυπαντικού και 50 γραμμάρια μαγειρικής σόδας σε ένα δοχείο που περιέχει 4 λίτρα νερό. Ανακατέψτε καλά και ξεκινήστε να πλένετε το αυτοκίνητό σας.

αρωματίστε το αυτοκίνητό σας

Ρίξτε λίγο από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε ένα ξύλινο μανταλάκι. Στη συνέχεια, στερεώστε το μανταλάκι σας στον αεραγωγό του οχήματός σας. Όταν ανοίγετε τον αεραγωγό στο αυτοκίνητό σας, η μυρωδιά θα εξαπλωθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

καθαρίστε τα τζάμια με βότκα

Μπορείτε να καθαρίσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου σας χωρίς να αφήσετε ίχνη με λίγη βότκα. Αναμείξτε μερικές σταγόνες σαπούνι με ένα ποτήρι βότκα. Χρησιμοποιήστε το αυτό για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας!

χρησιμοποιήστε στεγνά πανάκια για να αφαιρέσετε τα ζωύφια

Όσοι κάνουν ταξίδι το καλοκαίρι γνωρίζουν για τα ζωύφια που κολλάνε στο αυτοκίνητό τους. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μία αρκετά δύσκολη δουλειά για να τα καθαρίσετε, είναι στην πραγματικότητα εύκολο. Βρέξτε ένα πανί στεγνού καθαρισμού και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα μυγάκια.

- Διαφήμιση -