5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το αλουμινόχαρτο


Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην κουζίνα μας! Μας λύνει τα χέρια σε πολλά καθημερινά προβλήματα και έχει πολλές χρήσεις μέσα στην κουζίνα! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τυλίξετε τα υπολείμματα φαγητών, να καλύψετε ένα μπολ που πρέπει να μείνει στο ψυγείο για λίγο, να στρώσετε ένα ταψί, να καθαρίσετε ένα ταψί και πολλά άλλα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνουμε με ένα αλουμινόχαρτο! Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ με ένα αλουμινόχαρτο!

- Διαφήμιση -

Μην το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι ίσως το πιο προφανές, αλλά μια μικρή υπενθύμιση δεν μπορεί να βλάψει…Σε καμία περίπτωση, μην βάζετε οτιδήποτε με αλουμινόχαρτο πάνω του, στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε αντίθεση με το χαρτί ή το γυαλί, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν μπορούν να περάσουν μέσα από το μέταλλο, με αποτέλεσμα να αναπηδούν — κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπινθήρες και φλόγες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον φούρνο σας ή, ακόμη χειρότερα, να προκαλέσουν φωτιά.

Μην ψήσετε μπισκότα πάνω του

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να στρώσετε ένα φύλλο ψησίματος για να τσιγαρίσετε για παράδειγμα το μπέικον στο φούρνο, δεν είναι η καλύτερη λύση να βάλετε αλουμινόχαρτο κάτω στο ταψί εάν φτιάχνετε μπισκότα. Η επένδυση του φύλλου μπισκότων με αλουμινόχαρτο μπορεί να κάνει το κάτω μέρος των μπισκότων σας να ψηθεί πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα τελικά να μην ψηθούν ομοιόμορφα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα ή ένα πολύ καλό αντικολλητικό σπρέι.

Μην το τοποθετείτε στον πάτο του φούρνου

Θεωρητικά, η επένδυση στο κάτω μέρος του φούρνου σας με αλουμινόχαρτο είναι μια καλή ιδέα για τις ενοχλητικές σταγόνες και διαρροές. Στην πράξη, όμως δεν είναι. Και αυτό γιατί το αλουμινόχαρτο θα βλάψει τον φούρνο σας!

Μην το χρησιμοποιείτε για όξινα τρόφιμα

Τα όξινα τρόφιμα (όπως οι ντομάτες ή η σάλτσα ντομάτας και το ξύδι) μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το αλουμίνιο και, μετά από μερικές ημέρες, να διαβρώσουν το αλουμινόχαρτο. Αυτό σημαίνει πως μικρές ποσότητες αλουμινίου είναι πιθανό να μεταφερθούν επάνω στην τροφή, της οποίας η γεύση θα αλλοιωθεί.  Για αυτά τα τρόφιμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πλαστική μεμβράνη ή ακόμα και γυάλινα δοχεία.

Μην το πετάτε μετά από μία χρήση

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως εάν είναι αρκετά καθαρό και όχι πολύ τσαλακωμένο. (Μπορείτε ακόμη και να το πλύνετε στο χέρι ή να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων στην επάνω σχάρα.) Γιατί λοιπόν να μην το ξαναχρησιμοποιήσετε; Επίσης, το αλουμινόχαρτο μπορεί σχεδόν πάντα να ανακυκλωθεί.

- Διαφήμιση -