Οι βρώμικοι αρμοί, μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την εμφάνιση του σπιτιού μας. Οι αρμοί όχι μόνο φαίνονται άσχημοι όταν είναι βρώμικοι αλλά μπορεί να είναι εντελώς ανθυγιεινοί καθώς οι αρμοί είναι ένας χώρος όπου η μούχλα και το ωίδιο μπορούν να αναπτυχθούν. Αλλά εξίσου ανθυγιεινή είναι και η χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών για τον καθαρισμό τους. Καλό θα ήταν λοιπόν να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα για να κάνετε τους αρμούς σας πεντακάθαρους. Θα σας παρουσιάσω 9 φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τους βρώμικους από λάδια και σάλτσες αρμούς στην κουζίνα σας!

αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Ψεκάστε του αρμούς σας με λίγο νερό που θα έχετε αναμείξει με περίπου δέκα σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου, και τοποθετήστε λίγη μαγειρική σόδα σε αυτούς, ώστε να σχηματίσετε μια πάστα. Τρίψτε τους αρμούς και ξεπλύνετε. Όταν τελειώσετε, ψεκάστε τους αρμούς με το μείγμα νερού και τεϊόδεντρου. Το έλαιο τεϊόδεντρου δρα ως αναστολέας της μούχλας και προλαμβάνει προκειμένου η μούχλα να μην αναπτυχθεί και πάλι.

σαπούνι Καστίλλης

Ανακατέψτε λίγο σαπούνι Καστίλλης, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φυτά, νερό και σόδα και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τους αρμούς σας. Το σαπούνι αυτό ταυτόχρονα θα καθαρίσει και θα απολυμάνει την περιοχή των αρμών.

μαγειρική σόδα

Τρίψτε τους αρμούς σας με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και νερό και κάντε τους αρμούς σας να μοιάζουν με καινούργιους.

ατμό

Αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη για να εξαφανιστεί η βρωμιά που έχει κολλήσει στο εσωτερικό των αρμών αλλά και για να απολυμανθεί η περιοχή. Θα απομακρύνει την μούχλα και οι αρμοί σας θα γίνουν πιο λευκοί από ποτέ.

λευκό ξίδι

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί αποτελεσματικά για τους βρώμικους αρμούς σας. Πρώτον, σκουπίστε τους αρμούς με λευκό ξίδι και ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια, τρίψτε τους με μαγειρική σόδα και μια οδοντόβουρτσα. Δεν θα πιστεύετε τα αποτελέσματα!

βόρακας

Τρίψτε βόρακα στους αρμούς σας και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί προκειμένου να καθαρίσετε, να απολυμάνετε και να κάνετε τους αρμούς των πλακιδίων σας να μυρίζουν υπέροχα.

οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ο ιδανικός τρόπος για την καταπολέμηση της μούχλας. Αναμείξτε ίση ποσότητα οξυζενέ και νερού σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε τους αρμούς σας με αυτό. Αφήστε το να δράσει για 45 λεπτά έως μία ώρα πριν το ξεπλύνετε.

κιτρικό οξύ

Το κιτρικό οξύ βοηθά στην λεύκανση των αρμών των πλακιδίων σας και σκοτώσει την μούχλα και το ωίδιο. Αναμείξτε λίγη ποσότητα κιτρικού οξέος με μαγειρική σόδα και βάλτε τη στους αρμούς σας πριν αρχίσετε το τρίψιμο.

αλάτι

Το αλάτι απορροφά την υγρασία των αρμών, και τρίβωντας το πάνω σε αυτούς, απομακρύνει την βρωμιά, απολυμαίνει, και σκοτώνει την μούχλα. Τρίψτε λίγο αλάτι στους αρμούς σας με ένα υγρό πανί. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το Tospitakimou.gr στο Google News!