6 εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα παλιά καλσόν στον κήπο σας

Όπως κι εγώ, πιθανότατα έχετε ένα συρτάρι ή κουτί με καλσόν και νάιλον κάλτσες που δεν φοράτε πλέον. Και ίσως κρατάτε όλες αυτές τις κάλτσες χωρίς ζευγάρια που βγαίνουν από το πλύσιμο γιατί ελπίζετε να εμφανιστεί η άλλη κάλτσα! Τι γίνεται όμως με τα παλιά καλσόν που έχουν τρύπες και δεν φοράτε πλέον; Αντί λοιπόν να πετάξετε τα παλιά καλσόν σας στα σκουπίδια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με έξυπνο τρόπο στον κήπο. Θα σας παρουσιάσω 6 εκπληκτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα παλιά καλσόν στον κήπο σας!

- Διαφήμιση -

αποθηκεύστε τα κρεμμύδια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό καλσόν για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Επιλέξτε ένα δροσερό, ξηρό μέρος για να το κρεμάσετε.

προστατέψτε τα φρούτα

Προστατέψτε τα φρούτα και τα λαχανικά του κήπου σας από σκουλήκια, σκώρους και άλλα έντομα τυλίγοντάς τα με τα καλσόν ή τις κάλτσες, όταν είναι ακόμη μικρά σε μέγεθος. Λόγω της ικανότητας τάνυσης του νάιλον, οι καρποί δεν θα πιεστούν και θα αποκτήσουν εύκολα το μέγεθός τους και το ύφασμα θα λειτουργήσει ως φράγμα ενάντια σε αυτά τα παράσιτα.

συλλέξτε σπόρους

Συλλέξτε σπόρους από τα ανθισμένα φυτά και τα λαχανικά σας πριν τους ρίξουν στο έδαφος και τους χάσετε. Αξίζει να το δοκιμάσετε αυτό το ωραίο κόλπο κηπουρικής. Δέστε ένα κομμάτι από ένα παλιό καλσόν πάνω από τους καφέ ώριμος λοβούς ή τα κεφάλια των σπόρων. Αυτή η ιδέα θα σώσει τους σπόρους από την πτώση και θα τους προστατεύσει από τα πουλιά.

στερεώστε τα φυτά

Κόψτε το παλιό καλσόν σε λωρίδες και χρησιμοποιήστε το για να στερεώσετε τα φυτά σε πασσάλους. Καθώς το νάιλον είναι τεντώσιμο, θα επιτρέψει την απεριόριστη ανάπτυξη του φυτού και θα παρέχει υποστήριξη πιάνοντας το πάσσαλο. Αυτό το hack κηπουρικής είναι πολύ λειτουργικό για πολλά ανθοφόρα και λαχανικά φυτά, ειδικά για τις ντομάτες.

υποστήριξη πεπονιών

Καθώς τα πεπόνια και οι κολοκύθες είναι βαριά, η υποστήριξη των μίσχων είναι απαραίτητη για να μην σπάσουν. Χρησιμοποιήστε καθαρό καλσόν ή κάλτσα για να τυλίξετε τα φρούτα.

επένδυση γλάστρας

Ένα παλιό καλσόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επένδυση του πάτου της γλάστρας. Θα βοηθήσει στο να σταματήσει το χώμα να βγαίνει ενώ ποτίζετε τα φυτά. Είναι μια ωραία ιδέα για τις γλάστρες που χρησιμοποιείτε για την καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου.

- Διαφήμιση -