4 πράσινα οικιακά καθαριστικά που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε μεταξύ τους

Αν φτιάχνετε και χρησιμοποιείτε σπιτικά καθαριστικά, νιώθετε σαν χημικός. Τα πειράματά σας μπορεί να αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα. Παρόλο που χρησιμοποιείτε φυσικά συστατικά, η ανάμειξη των λάθος συστατικών μπορεί να προκαλέσει μεγάλο χάος στην καλύτερη περίπτωση ή τοξικές αναθυμιάσεις στη χειρότερη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί. Θα σας παρουσιάσω 4 πράσινα καθαριστικά που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε μεταξύ τους!

- Διαφήμιση -

χυμός λεμονιού και υγρό σαπούνι Μασσαλίας (Καστίλλης)

Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού είναι οξύ και το σαπούνι Καστίλλης είναι μια βάση, ο συνδυασμός των δύο προκαλεί τη διάσπαση του σαπουνιού Καστίλλης. Και ενώ το μείγμα λαδιών που προκύπτει δεν είναι επικίνδυνο, είναι αναποτελεσματικό και αποτελεί σπατάλη χρημάτων. Το ίδιο ισχύει και για άλλα οξέα όπως το ξύδι και ο χυμός ντομάτας. Αντί να τα συνδυάσετε σε διάλυμα, χρησιμοποιήστε τα πρώτα ξεχωριστά για να καθαρίσετε επιφάνειες και μετά ξεπλύνετε.

λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι πρακτικά η βάση του πράσινου καθαρισμού. Όμως, όπως το ξύδι και το σαπούνι Καστίλλης, το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι αντίθετα όσον αφορά το pH. Όταν συνδυάζεται σε ένα κλειστό δοχείο, μια αλυσιδωτή αντίδραση προκαλεί τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σκάσει το δοχείο και να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο χάος.

ξύδι και χλωρίνη

Η χλωρίνη δεν είναι τεχνικά ένα πράσινο προϊόν καθαρισμού, αλλά είναι ένα κοινό προϊόν οικιακής χρήσης που χρησιμοποιείται συχνά σε σπιτικά καθαριστικά. Η χλωρίνη απελευθερώνει τοξικούς ατμούς χλωρίου όταν έρχεται σε επαφή με ένα οξύ όπως το ξύδι. Μπορεί να σας προκαλέσει ένα δυσάρεστο χημικό έγκαυμα ή να ερεθίσει τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό σας.

οξυζενέ και ξύδι

Όταν το ξύδι αναμιγνύεται με το οξυζενέ, σχηματίζεται υπεροξικό οξύ. Η αναπνοή των ατμών μπορεί να βλάψει τους πνεύμονές σας, να ερεθίσει τα μάτια σας ή να κάψει το δέρμα σας. Η συχνή έκθεση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες! Χρησιμοποιήστε οξυζενέ και ξύδι κατά τον καθαρισμό, αλλά να θυμάστε πάντα ότι υπάρχουν ξεχωριστά καθαριστικά και να τα χρησιμοποιείτε ξεχωριστά. Μην τα συνδυάζετε ποτέ στο ίδιο μπουκάλι.

- Διαφήμιση -