5 φαινομενικά βρώμικες καθημερινές συνήθειες που είναι πραγματικά καλές

Παρόλο που όλοι έχουμε ακούσει ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να μας μείνει μια συνήθεια, αυτό δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 66 ημέρες για να γίνει συνήθεια ένας νέος τρόπος συμπεριφοράς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ακατάλληλες συνήθειές μας τόσο κακές σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει. Υπάρχουν και βρώμικες συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία μας! Θα σας παρουσιάσω 5 φαινομενικά βρώμικες καθημερινές συνήθειες που είναι πραγματικά καλές!

- Διαφήμιση -

φτύσιμο

Το φτύσιμο μπορεί να φαίνεται αηδιαστικό, ειδικά αν γίνεται σε δημόσιους χώρους. Ωστόσο, όταν ασκείστε, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε πιο εύκολα. Κανονικά, αναπνέουμε από τη μύτη μας. Αυτό ζεσταίνει τον αέρα και τον κάνει πιο υγρό, επιτρέποντας στο σώμα να απορροφά το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά. Αλλά όταν ασκούμαστε, τείνουμε να αναπνέουμε από το στόμα μας και αυτό παράγει περισσότερο σάλιο που παρεμβαίνει στα μοτίβα της αναπνοής μας. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως φυσιολογικό να απαλλαγείτε από την υπερβολική βλέννα που παράγεται μετά το τρέξιμο, φτύνοντάς την.

τσίχλα

Αν και η τσίχλα δεν έχει κανένα θρεπτικό όφελος, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η μάσησή της παρέχει καλύτερη βοήθεια για τη μελέτη και τα διαγωνίσματα από την καφεΐνη. Το μάσημα τσίχλας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε, να ενισχύσετε τη μνήμη σας, να μειώσετε το στρες και να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης.

πέρδεστε

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε ότι συμβαίνει, το σώμα σας απελευθερώνει αέρια έως και 25 φορές την ημέρα και περίπου 3-5 φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Κατά κανόνα, το πεπτικό σας σύστημα αρχίζει να παράγει διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο περίπου 6 ώρες μετά το φαγητό, και η πορδή βοηθά το σώμα σας να απαλλαγεί από αυτά. Εάν προσπαθείτε να κρατήσετε το αέριο μέσα, μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο ή φούσκωμα.

ρέψιμο

Ένα καλό ρέψιμο μετά από ένα γεύμα είναι πραγματικά καλό για το στομάχι σας, καθώς βοηθά στην ανακούφισή του από τον αέρα. Η καταστολή του ρεψίματος και η διατήρηση αερίων μέσα στο στομάχι σας μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα γαστρικού οξέος στο στόμιο που, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος. Αλλά αν ρεύεστε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει πιθανώς να επισκεφτείτε έναν γιατρό καθώς μπορεί να είναι σύμπτωμα της νόσου της παλινδρόμησης οξέος.

παράλειψη ντους

Εάν κάνετε ντους κάθε μέρα, ξεπλένετε μερικά αιθέρια έλαια από το δέρμα και τα μαλλιά σας που είναι απαραίτητα για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και προστατευμένα. Ακόμη και το ζεστό νερό χωρίς σαπούνι μπορεί να καταστρέψει πολλά χρήσιμα βακτήρια που χρειάζεται το δέρμα σας για να παραμείνει λαμπερό και ελαστικό. Επομένως, είναι απολύτως φυσικό και ακόμη και υγιές να παραλείπετε το ντους μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

- Διαφήμιση -