5 συμβουλές της γιαγιάς για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του υπονόμου στο μπάνιο με φυσικό τρόπο

Η μυρωδιά της αποχέτευσης που μερικές φορές προέρχεται από την αποχέτευση του μπάνιου είναι εξαιρετικά ενοχλητική. Γενικά, προκύπτει από σωλήνες και το σιφόνι που φράσσονται από συσσώρευση βρωμιάς, όπως υπολείμματα προϊόντων, τρίχες ή άλλα βακτήρια. Είναι δυστυχώς ένα πολύ συχνό φαινόμενο που όμως απαιτεί γρήγορη λύση. Όταν συμβαίνει αυτό, η κύρια πηγή προέρχεται από τους σωλήνες αποστράγγισης, επομένως εδώ πρέπει να αναλάβετε δράση για την καταπολέμηση των δυσάρεστων μυρωδιών. Και το πρόβλημα είναι μάλλον δύσκολο να εξαλειφθεί. Θα σας παρουσιάσω 5 συμβουλές της γιαγιάς για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του υπονόμου στο μπάνιο με φυσικό τρόπο!

- Διαφήμιση -

μαγειρική σόδα

Είναι δύσκολο να μην αναφέρουμε αυτόν τον τρομερό σύμμαχο του οικιακού καθαρισμού. Όταν πρόκειται για την εξάλειψη των οσμών, η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετική! Αυτό το φυσικό συστατικό για όλες τις χρήσεις είναι ένα εξαιρετικό αποσμητικό που συνιστάται ιδιαίτερα για την εξάλειψη όλων των οσμών κουζίνας ή αποχέτευσης.

Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στους σωλήνες του μπάνιου σας και αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα, ρίξτε βραστό νερό και θα παρατηρήσετε ότι όλες οι άσχημες μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι το πρώτο συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ειδικά όταν έχετε να αντιμετωπίσετε στο μπάνιο σας μυρωδιές αποχέτευσης! Στην πραγματικότητα, αυτό το οικολογικό προϊόν δεν έχει μόνο μια ιδιότητα αφαίρεσης λεκέδων και απολίπανσης που θα σας επιτρέψει να ξεβουλώσετε όλους τους φραγμένους σωλήνες, αλλά έχει επίσης μια ισχυρή αποσμητική δράση που θα λύσει όλα τα προβλήματα με τις μυρωδιές.

Απλά γεμίστε έναν κουβά με βραστό νερό και προσθέστε δύο φλιτζάνια γεμάτα λευκό ξίδι. Ρίξτε τον κουβά στους σωλήνες του μπάνιου, ειδικά στους σωλήνες της τουαλέτας και του ντους. Προσέξτε πολύ να μην καείτε και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, θα νιώσετε μια σαφή διαφορά!

λεμόνι

Αν δεν αντέχετε πραγματικά το έντονο άρωμα του ξιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Αυτό το εσπεριδοειδές με τις χίλιες αρετές είναι η τέλεια εναλλακτική για να εξαλείψετε τις οσμές των υπονόμων. Ως μπόνους, θα αφήσει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα λεμονιού στο μπάνιο. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλή! Απλά προσθέστε το χυμό από 3 λεμόνια σε έναν κουβά με βραστό νερό. Ρίξτε τον κουβά στους σωλήνες και αφήστε να δράσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το νερό στο μπάνιο.

αλάτι

Το αλάτι αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την εξάλειψη των οσμών των αποχετεύσεων από το μπάνιο. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι απορροφά φυσικά την υγρασία και εξαφανίζει μόνιμα τις άσχημες μυρωδιές. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι στους σωλήνες του μπάνιου και αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, ρίξτε έναν κουβά βραστό νερό ώστε το αλάτι να διαλυθεί αυτόματα και να δράσει. Και λειτουργεί: κανένα ίχνος δυσάρεστων μυρωδιών στον αέρα!

κιτρικό οξύ

Τέλος, μία ακόμη πρακτική και αποτελεσματική λύση με φυσικά προϊόντα, αποτελεί το κιτρικό οξύ. Το κιτρικό οξύ για χρησιμοποιείται συνήθως στα σπίτια, ειδικά όταν πρόκειται για την εξάλειψη των αλάτων και της βρωμιάς. Λειτουργεί επίσης στον καθαρισμό του ατμοσφαιρικού αέρα εξαλείφοντας τις άσχημες μυρωδιές που προέρχονται από τους υπονόμους.

Απλώς ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ στην αποχέτευση του μπάνιου και μια κουταλιά της σούπας στην τουαλέτα. Το αφήνετε πάντα να δράσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, ρίξτε ένα κουβά ζεστό νερό από πάνω. Και το αποτέλεσμα είναι άψογο!

- Διαφήμιση -