Εύκολος τρόπος για την αφαίρεση λεκέδων από κέτσαπ

How to remove those gnarly ketchup stains from clothing, carpet and more.

Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες είναι η κέτσαπ στα ρούχα.  Ειδικά αν είστε σε επαγγελματικό γεύμα το μεσημέρι, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα! Μπορείτε όμως να αποτρέψετε τον λεκέ από την κόκκινη κέτσαπ εάν ενεργήσετε αμέσως. Ωστόσο, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, δεδομένου ότι απαιτούνται λεύκανση και βούρτσισμα ταυτόχρονα. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να απαλλαγείτε από το λεκέ της κέτσαπ; 

- Διαφήμιση -

Θα χρειαστείτε:

Σαπούνι για τα πιάτα

Οδοντόβουρτσα

μαγειρική σόδα

οξυζενέ

Διαδικασία:

Προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατό την κέτσαπ χωρίς να πιέσετε το ύφασμα. Στη συνέχεια γυρίστε το πουκάμισο ή τα ρούχα σας από την ανάποδη και ξεπλύνετε με κρύο νερό. 

Βρείτε το τμήμα του υφάσματος που έχει λεκέδες κέτσαπ και ψεκάστε το με υγρό σαπούνι πιάτων. Κατόπιν, βουρτσίστε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Το σαπούνι πιάτων θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του λεκέ από την κέτσαπ. Μετά από αυτήν τη διαδικασία, γυρίστε το ρούχο σας και ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό.

Μετά από αυτήν τη διαδικασία, πρέπει να κάνετε το δεύτερο βήμα. Αναμείξτε το οξυζενέ με τη μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε μια πάστα. Το οξυζενέ είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας. Όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα, γίνεται ένα πολύ ισχυρό όπλο για την αφαίρεση λεκέδων. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα στην περιοχή με λεκέδες κέτσαπ και αφήστε την να παραμείνει για τουλάχιστον 20 λεπτά. 

Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα σας και θα δείτε ότι δεν υπάρχει ίχνος λεκέδων κέτσαπ. Εάν σας τύχει αυτός ο λεκές ενώ είστε εκτός σπιτιού τότε μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα αμέσως. Εάν υπάρχει ακόμα λεκές στα ρούχα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε το δεύτερο στάδιο όταν επιστρέψετε στο σπίτι το βράδυ.

Καλή επιτυχία!

- Διαφήμιση -