4 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τη μπανιέρα σας

Ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο μέσα στη μπανιέρα στο τέλος μιας κουραστικής μέρας μπορεί να κάνει αμέσως οποιονδήποτε στρεσογόνο παράγοντα να αισθάνεται τόσο ελαφρύς όσο οι φυσαλίδες στο μπάνιο. Ωστόσο, αν δεν ξέρετε πώς να καθαρίζετε μια μπανιέρα, η βρωμιά και το σαπουνάκι γύρω από την περίμετρο ή το ωίδιο θα παραμένουν, χωρίς να μπορείτε να βρείτε λύσεις. Παραλείψτε τις σκέψεις σχετικά με τη λίστα εργασιών καθαρισμού και προγραμματίστε έναν καθαρισμό μπάνιου εκ των προτέρων. Ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια όπως μια καθαρή μπανιέρα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο χαρούμενοι στο σπίτι, για να μην αναφέρουμε, μια πεντακάθαρη αποτρέπει δυσκολότερη αντιμετώπιση ζητημάτων όπως κοιτάσματα ορυκτών, άλατα ασβεστίου και αφρό σαπουνιού. Θα σας παρουσιάσω 4 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας!

- Διαφήμιση -

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε από τι είναι κατασκευασμένη η μπανιέρα σας πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού.

Οι πορσελάνινες μπανιέρες είναι οι πιο ανθεκτικές και αντέχουν στις περισσότερες λύσεις καθαρισμού

Οι εμαγιέ μπανιέρες συνήθως βρίσκονται σε παλαιότερα μπάνια και μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητες στη χλωρίνη ή το ισχυρό οξύ. Η λεύκανση ή η χρήση ισχυρού όξινου καθαριστικού σε αυτόν τον τύπο μπανιέρας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση λεκέδων που μοιάζουν με σκουριά

Οι ακρυλικές μπανιέρες μοιάζουν πολύ με πλαστικό και έτσι μπορεί να παραμορφωθούν εάν χρησιμοποιήσετε λειαντικά εργαλεία όπως ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε λεκέδες

Ο καθαρισμός της μπανιέρας μπορεί να είναι μια γρήγορη και εύκολη δουλειά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό καθαριστικό και μερικά λαστιχένια γάντια. Να θυμάστε πάντα να λαμβάνετε υπόψη το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η μπανιέρα σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο καθαριστικό μπάνιου από τις παρακάτω επιλογές.

εμπορικό καθαριστικό

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό στο σπίτι, τότε ένα ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό μπάνιου είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική επιλογή, απλά φροντίστε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες του προϊόντος. Ένα σπρέι μπάνιου θα σας βοηθήσει να ανασηκώσετε τα υπολείμματα σαπουνιού, τα άλατα και τους λεκέδες νερού, αφήνοντάς σας μια αστραφτερή καθαρή μπανιέρα.

Για πραγματικά επίμονους λεκέδες, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με βάση τη χλωρίνη, ωστόσο χρησιμοποιήστε το μόνο εάν η μπανιέρα σας είναι λευκή ή ανοιχτόχρωμη. Αυτό θα βοηθήσει στη λεύκανση της μπανιέρας σας και είναι κατάλληλο για τις περισσότερες μπανιέρες, συμπεριλαμβανομένου του παλιού σμάλτου, απλώς θυμηθείτε να δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή περιοχή της μπανιέρας.

μαγειρική σόδα

Κατάλληλη ακόμη και για παλιές μπανιέρες από εμαγιέ, η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλάξετε την μπανιέρα σας από δυσάρεστους λεκέδες. Αναμείξτε μια πάστα από δύο μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος οξυζενέ και εφαρμόστε το στους λεκέδες. Αφήστε την πάστα να δέσει για περίπου μισή ώρα. Μόλις η μαγειρική σόδα έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον λεκέ, κάντε ένα καλό τρίψιμο και ξεπλύνετε καλά.

Για τις μπανιέρες από πορσελάνη, μπορείτε να τρίψετε χρησιμοποιώντας ένα πιο λειαντικό εργαλείο, όπως ελαφρόπετρα, αλλά για μπανιέρες από σμάλτο ή ακρυλικό θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικές και να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι για να αποφύγετε το ξύσιμο της επιφάνειας.

ξίδι

Κατάλληλο για πορσελάνινες μπανιέρες, το ξίδι είναι ένα φυσικά όξινο καθαριστικό που θα κάνει θαύματα για την μπανιέρα σας. Αφαιρέστε λεκέδες από σκληρό νερό και υπολείμματα σαπουνιού ρίχνοντας τρία φλιτζάνια λευκό ξίδι, ενώ έχετε ανοιχτή τη βρύση. Γεμίστε τη μπανιέρα για να καλύψει τους λεκέδες και αφήστε το ξίδι και το νερό να μουλιάσουν για τέσσερις ώρες. Όταν στραγγίσει το νερό, πιάστε μια βούρτσα καθαρισμού και θα μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τυχόντες λεκέδες.

σαμπουάν

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το πιο ασυνήθιστο καθαριστικό μπάνιου μας, το σαμπουάν! Ξεμείνατε από καθαριστικό μπάνιου και θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα την μπανιέρα σας; Λοιπόν, πιθανότατα έχετε ήδη αυτό το καθαριστικό μπάνιου στο μπάνιο σας. Πάρτε το σαμπουάν και βάλτε στο μπάνιο μία μικρή ποσότητα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους λεκέδες και κάνε τρίψιμο. Το σαμπουάν είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση των υπολειμμάτων σαπουνιού και θα προσθέσει επιπλέον λάμψη στις χρωμιωμένες βρύσες σας!

- Διαφήμιση -