3 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες από σκληρό νερό από την τουαλέτα, το νεροχύτη και την μπανιέρα σας

Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν σκληρό νερό. Πάνω από το 50% των νοικοκυριών έχει σκληρό νερό στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε επιφάνειες όπως η τουαλέτα, ο νεροχύτης, η μπανιέρα και το ντους. Το σκληρό νερό δεν είναι επιβλαβές και με τις σωστές τεχνικές καθαρισμού, μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες που αφήνει πίσω του. Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες από σκληρό νερό από την τουαλέτα, το νεροχύτη και την μπανιέρα σας!

- Διαφήμιση -

τι προκαλεί λεκέδες από σκληρό νερό

Αυτή η θολή πόρτα του ντους, οι κίτρινοι λεκέδες στην τουαλέτα και η λευκή συσσώρευση στην κεφαλή του ντους προκαλούνται από ένα πράγμα: το σκληρό νερό. Με επιστημονικούς όρους, το νερό σας θεωρείται «σκληρό νερό» εάν είναι πλούσιο σε διαλυμένα μέταλλα, κυρίως ασβέστιο και μαγνήσιο. Όταν το σκληρό νερό στεγνώνει σε μια επιφάνεια, αφήνει εναποθέσεις ορυκτών. Αυτό είναι που προκαλεί τους δύσκολους λεκέδες.

πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από σκληρό νερό

τουαλέτα

Αυτός ο ενοχλητικός δακτύλιος που σημαδεύει τη γραμμή του νερού προκαλείται από σκληρό νερό – και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί. Δεν θα ξεκολλήσει με το κανονικό τρίψιμο με βούρτσα τουαλέτας. Αντίθετα, θα χρειαστείτε ένα μυστικό όπλο: την ελαφρόπετρα. Αυτό το λειαντικό ραβδί ελαφρόπετρας τρίβει τον δακτύλιο σκληρού νερού, χωρίς να χαράξει το κεραμικό μπολ.

Πρώτα, βρέξτε την ελαφρόπετρα και στη συνέχεια τρίψτε την με την άκρη της στη γραμμή σκληρού νερού με κινήσεις μπρος-πίσω. Καθώς τρίβετε, η ελαφρόπετρα δημιουργεί μια συσσώρευση πάστας που βοηθά στον καθαρισμό και το γυάλισμα. Μόλις φύγει ο δακτύλιος, ξεπλύνετε για να ξεπλύνετε την πάστα και τα υπολείμματα.

μπανιέρα

Ένα άλλο μυστικό όπλο ενάντια στους λεκέδες από σκληρό νερό είναι το λευκό ξύδι. Η οξύτητα στο λευκό ξύδι κατατρώει τα κοιτάσματα ορυκτών. Το κόλπο είναι να αφήσετε το ξύδι να καθίσει στο σκληρό νερό για αρκετό καιρό για να κάνει τα μαγικά του. Πιάστε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακατέψτε ίση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού (μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων για περισσότερη δύναμη προσκόλλησης). Ψεκάστε το διάλυμα στους λεκέδες της μπανιέρας, αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και μετά σκουπίστε το. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει περισσότερο ανάλογα με τη σοβαρότητα των λεκέδων.

νεροχύτης

Ρίξτε μαγειρική σόδα ή βόρακα απευθείας στον λεκέ από σκληρό νερό στον νεροχύτη σας και μετά ψεκάστε με το ίδιο διάλυμα ξυδιού και νερού που χρησιμοποιήσατε στην μπανιέρα. Αφήστε τα καθαριστικά να καθίσουν για 15 λεπτά και μετά τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι. (Θυμηθείτε να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε με βόρακα.) Εάν οι λεκέδες από σκληρό νερό βρίσκονται επίσης στη βρύση του νεροχύτη, μουλιάστε μια πετσέτα σε μείγμα ξυδιού και νερού. Στη συνέχεια, απλώστε τη βρεγμένη πετσέτα στη βρύση και αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε την πετσέτα και καθαρίστε το.

πώς να αποτρέψετε τους λεκέδες από σκληρό νερό

Μην αφήνετε το σκληρό νερό να στεγνώσει μόνο του. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να σκουπίσετε τυχόν νερό από τον νεροχύτη, την μπανιέρα, τις βρύσες, το ντους και τον πάγκο.

Καθαρίστε συχνά. Όσο περισσότερο αγνοείτε τη συσσώρευση σκληρού νερού, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί. Μπορεί ακόμη και να καταστρέψει μόνιμα τις επιφάνειες του μπάνιου αν δεν αφαιρεθεί.

Τοποθετήστε έναν αποσκληρυντή νερού. Αυτή δεν είναι μια φθηνή επιλογή, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού βρίσκουν ότι η μακροπρόθεσμη λύση αξίζει το κόστος.

- Διαφήμιση -