4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού στον καθαρισμό του μπάνιου

Η αφθονία των οξέων στο χυμό λεμονιού τους δίνει την περίφημη ξινή γεύση του και ταυτόχρονα λειτουργεί ως οικονομικό καθαριστικό για στο σπίτι. Ο χυμός λεμονιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν αφαιρείτε λεκέδες και βρωμιά από ένα από τα πιο βρώμικα δωμάτια οποιουδήποτε σπιτιού: το μπάνιο. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού στον καθαρισμό του μπάνιου!

- Διαφήμιση -

αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού

Ο αφρός του σαπουνιού είναι ένα στρώμα λευκής ή γκρι μεμβράνης που καλύπτεται στο πλακάκι του μπάνιου, τις τουαλέτες, τις κουρτίνες μπάνιου, τα φωτιστικά και τα δάπεδα του μπάνιου. Τα μέταλλα στο νερό της βρύσης συνδυάζονται με τη βρωμιά και τα υπολείμματα σαπουνιού στην μπανιέρα, το ντους ή τον νεροχύτη για να σχηματίσουν μια μεμβράνη πάνω από τις επιφάνειες με πλακάκια.

Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού από τη μπανιέρα και τα πλακάκια, τρίψτε τις επιφάνειες με ένα κομμένο λεμόνι. Το οξύ στο λεμόνι διασπά τα βακτήρια και τη βρωμιά που βρίσκονται στο αφρό σαπουνιού. Για να διατηρήσετε αυτές τις περιοχές απαλλαγμένες από υπολείμματα σαπουνιού, ξεπλύνετε σχολαστικά μετά από κάθε χρήση, ώστε να μην υπάρχει πού να αναπτυχθούν βακτήρια.

αφαιρέστε λεκέδες σκουριάς

Η σκουριά σχηματίζεται όταν το σίδερο αρχίζει να διαβρώνεται και δημιουργεί μια άσχημη καφέ επιφάνεια στα φωτιστικά μπάνιου. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες με την πρώτη ματιά, γιατί αν τους τρίψετε κατά λάθος θα αφήσουν έναν σκληρό λεκέ στα ρούχα σας. Το τρίψιμο με ένα κομμένο λεμόνι μπορεί να αφαιρέσει πολλούς λεκέδες σκουριάς από το νεροχύτη και τη μπανιέρα. Απλώς τρίψτε το μισό λεμόνι απευθείας στους λεκέδες και θα αρχίσουν να ξεκολλάνε.

αφαιρέστε τη μούχλα και το ωίδιο

Η μούχλα λατρεύει τα σκοτεινά, ζεστά και υγρά περιβάλλοντα για να κατοικεί, γι’ αυτό τα ντους και οι μπανιέρες είναι ευαίσθητα σε αυτό το κοινό οικιακό πρόβλημα. Η υπερβολική έκθεση μπορεί να είναι επιβλαβής για την οικογένειά σας και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από μούχλα και ωίδιο από μια κουρτίνα μπάνιου, πρώτα μουλιάστε την σε αλατόνερο για 15 έως 20 λεπτά. Κρεμάστε τη για να στραγγίξει το υπερβολικό νερό. Τρίψτε τους λεκέδες με χυμό λεμονιού όσο η κουρτίνα είναι ακόμα υγρή. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό της κουρτίνας ως συνήθως, είτε σκουπίζοντας με ένα υγρό σφουγγάρι, ξεπλένοντας με καθαρό νερό είτε βάλτε την στο πλυντήριο.

καθαριστικό γυάλινων επιφανειών

Ανεξάρτητα από το στυλ με το οποίο είναι διακοσμημένο το σπίτι σας, υπάρχουν γυάλινες επιφάνειες σε όλα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ. Ακόμη και αν τα αγγίξετε αυτές οι γυάλινες επιφάνειες θα λερωθούν. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό τζαμιών. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι οινόπνευμα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, γεμίστε το μπουκάλι μέχρι το υπόλοιπο μέρος με νερό και ανακινήστε καλά ώστε να αναμειχθούν. Χρησιμοποιήστε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε εμπορικό καθαριστικό τζαμιών. Φροντίστε να επισημάνετε με σαφήνεια τη φιάλη πριν την αποθηκεύσετε.

- Διαφήμιση -