3 τρόποι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού από το μπάνιο σας

Εάν κάνετε μπάνιο, αναπόφευκτα θα συναντήσετε αφρούς σαπουνιού. Είναι μια τραγική ειρωνεία ότι μια ουσία που σας καθαρίζει κάθε μέρα μπορεί να κάνει το ντους ή την μπανιέρα σας τόσο βρώμικη. Ενώ αυτή η επίμονη, φολιδωτή συσσώρευση σχηματίζεται όταν τα λιπαρά οξέα και άλλα συστατικά του σαπουνιού αντιδρούν με τα μέταλλα του σκληρού νερού, ο αφρός σαπουνιού περιέχει επίσης λάδι σώματος, βρωμιά, κομμάτια νεκρού δέρματος και βακτήρια. Αν ο αφρός σαπουνιού αφεθεί να σκληρύνει, είναι απίστευτα δύσκολο να αφαιρεθεί από την μπανιέρα ή το ντους σας. Αλλά μη φοβάστε! Υπάρχουν πολλές επιτυχημένες μέθοδοι για την απομάκρυνση του αφρού του σαπουνιού. Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του σαπουνιού από το μπάνιο σας!

- Διαφήμιση -

μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε αρκετό λευκό ξύδι για να κάνετε μια πάστα. Μόλις το μείγμα σταματήσει να αφρίζει, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να το εφαρμόσετε στο ντους και την μπανιέρα σας και μετά αφήστε το να δέσει για περίπου 15 λεπτά. Σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα σφουγγάρι που δεν δημιουργεί γρατζουνιές, ξεπλύνετε καλά με νερό και στη συνέχεια στεγνώστε.

ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων

Συνδυάστε ίσες ποσότητες ξυδιού και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και μετά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων. Ψεκάστε το διάλυμα στα υπολείμματα σαπουνιού και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Όταν επιστρέψετε, τρίψτε το με μια βούρτσα απολέπισης με μαλακές τρίχες και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Στεγνώστε καλά.

ελαφρόπετρα

Εάν έχετε μια πορσελάνινη μπανιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βρεγμένη ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού, αρκεί να είστε προσεκτικές. Η ακατάλληλη τεχνική ή μια λάθος κίνηση μπορεί να χαράξει γυάλινες πόρτες ή πλακάκια. Για να το δοκιμάσετε, βρέξτε τόσο την ελαφρόπετρα όσο και την επιφάνεια που εργάζεστε. Στη συνέχεια, τρίψτε πολύ απαλά τη βρεγμένη πέτρα πάνω από το λεκέ σαπουνιού. Καθώς ο αφρός σαπουνιού μεταφέρεται στην ελαφρόπετρα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες για να την καθαρίσετε και μετά συνεχίστε ξανά. Αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε λειαντικής τεχνικής σε μια μπανιέρα ή ντους από υαλοβάμβακα ή ακρυλικό υλικό.

- Διαφήμιση -