10 εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι της κουζίνας

Ένα εργαλείο που είναι πλέον συνηθισμένο στο σύγχρονο σπίτι, το συρματάκι της κουζίνας προέκυψε κάπως τυχαία. Πιστεύεται ότι οι μηχανικοί του 19ου αιώνα μάζευαν τα ρινίσματα κάτω από τους τόρνους τους και τα χρησιμοποιούσαν για να γυαλίσουν μεταλλικές επιφάνειες. Στις αρχές του 20ου αιώνα, το συρματάκι ήταν ένα εργαλείο καθαρισμού μαζικής παραγωγής, που εξακολουθούσε να κατασκευάζεται από λεπτό, ξυρισμένο χάλυβα. Πωλείται σε μικρά ρολά ή διαμορφωμένα σε μαξιλαράκια που μερικές φορές είναι εμποτισμένα με σαπούνι, αυτό το εύχρηστο προϊόν είναι ένας πολύτιμος βοηθός σε σπίτια και εργαστήρια παντού. Στο μυαλό της κάθε νοικοκυράς είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των δύσκολων λεκέδων στα ταψιά και τις κατσαρόλες, αλλά οι χρήσεις του δεν περιορίζονται εκεί! Θα σας παρουσιάσω 10 τρόπους να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

συντηρήστε τα εργαλεία κήπου

Δώστε στα εργαλεία κήπου σας μια περιποίηση στο τέλος κάθε σεζόν. Τρίψτε τα με ένα κομμάτι ατσάλινο μαλλί εμποτισμένο με συνηθισμένο οικιακό λάδι. Σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί πριν τα αφήσετε για τον Χειμώνα και θα είναι έτοιμα και καθαρά για την Άνοιξη!

κρατήστε έξω από το σπίτι σας τα ποντίκια

Αποτρέψτε τα ποντίκια να εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω μικρών οπών γύρω από σωλήνες, σανίδες βάσης και άλλες ευάλωτες περιοχές. Γεμίστε λίγο συρματάκι κουζίνας σε αυτά τα σημεία εισόδου και σφραγίστε το με ταινία βαρέως τύπου. Ακόμα και τα ποντίκια δεν θέλουν μεταλλικό στόμα!

σφίξτε μια χαλαρή βίδα

Τυλίξτε λίγο συρματάκι κουζίνας γύρω από μια βίδα πριν τη ξαναβάλετε σε μια τρύπα που έχει χαλαρώσει με τον καιρό. Το ατσάλινο μαλλί θα την σφίξει και θα βοηθήσει να κρατήσει τη βίδα στη θέση της.

αφαιρέστε την αμαύρωση από χάλκινες επιφάνειες

Αφαιρέστε την αμαύρωση από τον πραγματικό ορείχαλκο με λίγο εξαιρετικά λεπτό συρματάκι κουζίνας. Λειτουργεί εξίσου καλά με ένα γυαλιστικό του εμπορίου ή με ένα DIY παρασκεύασμα αλατιού και χυμού λεμονιού. Αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε σε ορειχάλκινη πλάκα, καθώς μπορεί να χαράξει τη λεπτή επένδυση.

αφαιρέστε τη σκουριά

Απαλλαγείτε από τη σκουριά δουλεύοντας πάνω στα σκουριασμένα σημεία με συρματάκι κουζίνας μέχρι να καθαρίσουν. Εάν σχεδιάζετε να βάψετε με σπρέι στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτό το ατσάλινο μαλλί για να τραχύσετε ολόκληρη την επιφάνεια του κομματιού, ώστε το χρώμα να έχει κάτι στο οποίο να κολλάει.

καθαρίστε ελαστικά

Αναζωογονήστε τα ελαστικά σας χρησιμοποιώντας WD-40 και τρίβοντάς τα με συρματάκι κουζίνας. Είτε μαύροι τοίχοι είτε λευκοί τοίχοι, θα λάμπουν.

καθαρίστε το μπάνιο από άλατα

Καθαρίστε τις βρύσες και τις μεταλλικές επιφάνειες του νιπτήρα και της μπανιέρας με ένα συρματάκι κουζίνας και νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι σε ανοξείδωτες επιφάνειες γιατί μπορεί να τις καταστρέψετε.

καθαρίστε τις σχάρες της ψησταριάς

Εξαλείψτε τις επίμονες, κολλημένες εναποθέσεις στις σχάρες της ψησταριάς σας με συρματάκι της κουζίνας. Μουλιάστε τις σχάρες σε σαπουνόνερο πρώτα για να μαλακώσετε τα κάρβουνα και μετά πηγαίνετε στη δουλειά με λίγο ατσάλι. Με λίγη προσπάθεια, θα ψήσετε μπριζόλες σε καθαρές σχάρες σε χρόνο μηδέν!

καθαρίστε τους προβολείς του αυτοκινήτου

Οι προβολείς των αυτοκινήτων δέχονται συνεχώς επίθεση από βρωμιά, λάσπη και άτυχα έντομα. Όταν τα κανονικά καθαριστικά αποτυγχάνουν να σας απαλλάξουν από τις βρωμιές, χρησιμοποιήστε το καλύτερο συρματάκι κουζίνας και λευκή οδοντόκρεμα για να επαναφέρετε τη λάμψη των προβολέων σας. Τρίψτε την οδοντόκρεμα στους προβολείς με το συρματάκι της κουζίνας για λίγο και μετά σκουπίστε καλά με ένα μαλακό πανί. Αφού αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη μεμβράνη της οδοντόκρεμας, εφαρμόστε κερί αυτοκινήτου για να διατηρήσετε καθαρούς τους προβολείς.

ακονίστε το ψαλίδι

Διατηρήστε το ψαλίδι σας εξαιρετικά κοφτερό χρησιμοποιώντας τα περιοδικά για να κόψετε ένα κομμάτι συρματάκι κουζίνας. Επαναλάβετε με ένα άλλο κόψιμο εάν χρειάζεται. Εάν το κάνετε τακτικά, μπορεί να μην χρειαστεί να ακονίσετε επαγγελματικά το ψαλίδι.

- Διαφήμιση -