7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το ξεσκόνισμα στο σπίτι

Ένα από τα αιώνια και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της, είναι η σκόνη! Όσο και να ξεσκονίζουμε η σκόνη υπάρχει ακόμη…ακόμα και μετά το καθάρισμα και το ξεσκόνισμα του σπιτιού, είναι πιθανό να δείτε σκόνη παντού. Αν θέλετε λιγότερη σκόνη στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε τις μεθόδους που βρήκαμε για εσάς! Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το ξεσκόνισμα στο σπίτι!

- Διαφήμιση -

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσο συχνά καθαρίζετε, υπάρχει ένα στρώμα σκόνης που περιμένει να καθίσει σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας. Η πλειονότητα της οικιακής σκόνης προέρχεται από βρωμιά, γύρη και άλλα εξωτερικά σωματίδια και, λαμβάνοντας προφυλάξεις, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δημιουργείται λιγότερη σκόνη.

κρατήστε τη σκόνη μακριά

Κρατήστε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς η περισσότερη σκόνη εισέρχεται από το εξωτερικό του σπιτιού. Τοποθετήστε ένα ποιοτικό χαλάκι έξω από την κύρια είσοδο σας για να αποτρέψετε την είσοδο της σκόνης.

καθαρισμός κατοικίδιων ζώων

Το βούρτσισμα των κατοικίδιων σας σημαίνει ότι σκορπίζετε βρωμιά, σκόνη και χνούδια γύρω από το σπίτι. Εάν το κάνετε έξω ή σε ένα χώρο που καθαρίζεται εύκολα, όπως το μπάνιο, το σπίτι σας δεν θα λερωθεί και θα είναι ευκολότερο να καθαρίσετε αυτούς τους χώρους.

αλλάξτε τα σεντόνια σας

Το κρεβάτι σας είναι μια μηχανή παραγωγής σκόνης. Πλένετε σεντόνια, παπλωματοθήκες και μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα. Διατηρήστε τα παπλώματα και τα μαξιλάρια στρώματος όσο πιο καθαρά γίνεται, καθαρίζοντάς τα τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

φίλτρο ηλεκτρικής σκούπας

Καθώς σκουπίζετε τη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα, η ηλεκτρική σκούπα απελευθερώνει επίσης σκόνη. Αποκτήστε μια ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης. Παγιδεύει με ασφάλεια τη σκόνη και άλλα αλλεργιογόνα μέσα στο μηχάνημα και αποτρέπει την απελευθέρωσή τους πίσω στον αέρα.

χρησιμοποιήστε εφημερίδες

Δύσκολα προσβάσιμα σημεία, όπως ψηλά ράφια και το πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας σας μαζεύουν επίσης πολλή σκόνη. Τοποθετήστε εφημερίδες στα ράφια και αλλάξτε τες συχνά.

ξεσκονίστε τα στόρια με κάλτσες

Είναι σοφό να χρησιμοποιείτε κάλτσες για να καθαρίζετε τα στόρια. Πιάστε μια κάλτσα και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε τυχούσα σκόνη από τις αυλακώσεις των οριζόντιων περσίδων σας.

καθαρίστε τα αμπαζούρ και τις κουρτίνες με ρολό με χνούδι

Ο κύλινδρος με χνούδι αφαιρεί τη σκόνη και τη βρωμιά από όλα τα άλλα υφάσματα καθώς και τα ρούχα σας. Χρησιμοποιήστε τον προκειμένου να καθαρίσετε τα αμπαζούρ και τις κουρτίνες σας!

- Διαφήμιση -