4 τρόποι για να καθαρίσετε τον βραστήρα σας χωρίς χημικά

Ο βραστήρας, που ετοιμάζει το πιο απαραίτητο ζεστό νερό σε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των πιάτων ή του μαγειρέματος στην κουζίνα, είναι ένα από τα θέματα που πολλοί άνθρωποι είναι αναποφάσιστοι για το πώς να καθαρίσουν. Αν και η χρήση του μόνο για θέρμανση νερού δεν προκαλεί μεγάλη ρύπανση, ο ασβέστης στο νερό της βρύσης που καλύπτει τις αντιστάσεις του βραστήρα θα προκαλέσει τόσο κακή εμφάνιση όσο και μείωση της απόδοσης της εργασίας του. Καθαρίζοντας το εσωτερικό του βραστήρα τακτικά, θα είναι δυνατό να αυξηθεί ο ρυθμός θέρμανσης του νερού και να εξοικονομηθεί ενέργεια. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 4 τρόπους για να καθαρίσετε το βραστήρα σας χωρίς χημικά!

- Διαφήμιση -

λευκό ξύδι

Ένα από τα υλικά με φυσικό χαρακτηριστικό αφαίρεσης ασβέστη είναι το λευκό ξύδι. Αν και είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό του βραστήρα, όσες είναι ευαίσθητες στη μυρωδιά του ξυδιού πρέπει να ξεπλένουν πολύ καλά το βραστήρα. Σε αυτή τη μέθοδο, ο βραστήρας λειτουργεί με λίγο νερό. Το λευκό ξύδι μπαίνει στο βραστήρα, ο οποίος σβήνει μετά το βράσιμο, μέχρι την υψηλότερη στάθμη. Το λευκό ξύδι, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί όλη τη νύχτα, θα αφαιρέσει όλα τα άλατα που καλύπτουν τις αντιστάσεις του βραστήρα.

λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού, τον οποίο μπορούν να προτιμήσουν όσες καθαρίζουν συχνά το εσωτερικό του βραστήρα, είναι αποτελεσματικός στον καθαρισμό των μερών που έχουν αρχίσει να ασβεστοποιούνται ελαφρώς. Στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού, το ρίχνουμε στο βραστήρα, προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε το βραστήρα σε λειτουργία. Μετά το μείγμα βραστό νερό και χυμό λεμονιού, θα φανεί ότι ο βραστήρας έχει καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό. Η επανάληψη αυτής της διαδικασίας μερικές φορές σε μέρη που δεν έχουν καθαριστεί πλήρως θα προσφέρει μια αβλαβή και οικονομική μέθοδο καθαρισμού του βραστήρα.

λεμόνι και κιτρικό οξύ

Ο χυμός λεμονιού και το κιτρικό οξύ αποτελούν εξαιρετικά καθαριστικά. Το οξύ λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό και αντισηπτικό, καθώς και η μυρωδιά του λεμονιού θα φέρει ένα αναζωογονητικό άρωμα στην κουζίνα σας. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας σκόνη κιτρικού οξέος ή χυμό λεμονιού στον βραστήρα. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει τη βάση και ανάψτε το βραστήρα να ζεσταθεί. Μόλις βράσει το μείγμα, πετάξτε το νερό που έχει απομείνει και ξεπλύνετε καλά με νερό πριν το στεγνώσετε.

μαγειρική σόδα

Ένα από τα σημαντικότερα καθαριστικά στην κουζίνα μας είναι η μαγειρική σόδα! Πιθανότατα έχετε ήδη μαγειρική σόδα στην κουζίνα σας, καθιστώντας αυτή μια αποτελεσματική και πρακτική μέθοδο καθαρισμού. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο βραστήρα σας και μετά γεμίστε με νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε τον βραστήρα από τη βάση του και τον αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τρίψτε απαλά το εσωτερικό του βραστήρα με μια μη λειαντική βούρτσα. Περιμένετε μέχρι ο βραστήρας να κρυώσει στην αφή, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα πιάτων.

καθαρισμός βραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα

Για να διατηρήσετε το εξωτερικό του βραστήρα σας καθαρό, σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν πιτσιλιές νερού και υπολείμματα, στη συνέχεια στεγνώστε και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.

υγρό πιάτων

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε το εξωτερικό του βραστήρα σας. Πλύνετε το εξωτερικό μέρος με υγρό πιάτων και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί, προσέχοντας να μην μπει σαπούνι μέσα στον βραστήρα. Όταν τελειώσετε, στεγνώστε τον βραστήρα με μια πετσέτα πιάτων.

ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική, φυσική λύση καθαρισμού για το γυάλισμα των ανοξείδωτων βραστήρων. απλώστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μαλακό πανί από μικροΐνες. Τρίψτε το πανί απαλά πάνω από το εξωτερικό του βραστήρα σας για να δημιουργήσετε μια λαμπερή λάμψη. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε λειαντικό σφουγγάρι ή ύφασμα, καθώς μπορεί να γρατσουνίσει το φινίρισμα.

- Διαφήμιση -