Πως θα καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού από βρωμιά και μυρωδιές

Ένα από τα αντικείμενα που δυσκολευόμαστε να καθαρίσουμε στο σπίτι μας είναι το στρώμα του κρεβατιού! Το στρώμα είναι γνωστό ότι μαζεύει ακάρεα και βρωμιές, τα οποία είναι δύσκολο να τα αντιληφθούμε τις περισσότερες φορές και γι’ αυτό θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να μπαίνουμε στη διαδικασία να το καθαρίζουμε. Το δύσκολο είναι ότι δεν μπορούμε να πλένουμε το στρώμα, όπως κάνουμε με ένα ρούχο για παράδειγμα.

- Διαφήμιση -

Υπάρχουν λοιπόν αποτελεσματικές οικιακές λύσεις για την αφαίρεση λεκέδων και μυρωδιών από τα στρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε προστατευτικά στο στρώματα σας που μπορούν να πλυθούν, τότε έχετε πολύ λίγες πιθανότητες να δημιουργηθούν λεκέδες στα στρώματα. Αν όμως δεν χρησιμοποιείτε υποστρώματα, τότε δεν μπορείτε να αποτρέψετε τη διείσδυση λεκέδων και οσμών στο στρώμα σας. Ειδικά τα παιδικά κρεβάτια μπορούν να λερωθούν ακόμη πιο γρήγορα. Εάν το στρώμα σας είναι χρωματισμένο και έχει δυσάρεστη οσμή, μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας απλά προϊόντα καθαρισμού.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά αντικείμενα τα οποία πιθανόν να έχετε στο σπίτι σας για να φτιάξετε το καθαριστικό για το στρώμα του κρεβατιού!

Υλικά

250 ml οξυζενέ (μπορείτε να το αγοράσετε από φαρμακεία)

μία με δύο σταγόνες υγρό σαπουνιού ή απορρυπαντικού πλυντηρίου

3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

1 μπουκάλι ψεκασμού

Αυτό το μείγμα είναι πιο αποτελεσματικό αμέσως μετά την προετοιμασία, οπότε είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να περιμένετε. 

Διαδικασία

Αναμείξτε το οξυζενέ με τη μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 έως 2 σταγόνες υγρού σαπουνιού ή απορρυπαντικού. Ανακατέψτε ξανά και ρίξτε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Πριν από τη χρήση του μείγματος, κουνήστε καλά το μπουκάλι στο οποία βάλατε το μείγμα. Ψεκάστε το μείγμα στις βρώμικες περιοχές του κρεβατιού. Αφήστε το να στεγνώσει καλά, προκειμένου να καταφέρει να δράσει αποτελεσματικά κατά των λεκέδων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών για να το στεγνώσετε γρηγορότερα. 

Όταν το μείγμα στεγνώσει, χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα ή μια ηλεκτρική σκούπα για να τραβήξετε το μείγμα από το κρεβάτι. Οι λεκέδες και οι άσχημες μυρωδιές θα αποτελέσουν παρελθόν!

Καλή σας επιτυχία!

- Διαφήμιση -