10 απλοί τρόποι για να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά

Ένα από τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι ότι χαλάνε πολύ γρήγορα! Αγοράζουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και αν δεν καταναλωθούν σε 2-3 μέρες συνήθως αρχίζουν αν χαλάνε, με αποτέλεσμα να τα πετάμε. Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρήσουμε τα λαχανικά μας για περισσότερο χρονικό διάστημα! Θα σας παρουσιάσω 10 απλούς τρόπους για να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά!

- Διαφήμιση -

ξεπλύνετε τις φράουλες με ξύδι

Πλύνετε τις φράουλες, τα σμέουρα και άλλα παρόμοια φρούτα και χρησιμοποιήστε το κόλπο με το ξύδι για να τα διατηρήσετε ανέπαφα για πολλή ώρα. Πριν βάλετε τέτοια φρούτα στο ψυγείο, πλύντε τα με ξύδι και νερό. Αυτή η μέθοδος τα απολυμαίνει από τη μούχλα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε τα καλά.

τυλίξτε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας

Για να διατηρήσετε το μαρούλι σας φρέσκο χωρίς να χαλάσει, τυλίξτε το σε χαρτί κουζίνας και μετά με μία μεμβράνη. Ένα άλλο κόλπο είναι να ρίξετε λίγο αλάτι στα φύλλα μαρουλιού.

στύψτε χυμό λεμονιού στο αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει ένζυμα που παράγουν μια καφέ χρωστική ουσία όταν εκτίθεται σε οξυγόνο, οπότε πιέστε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα κομμένο αβοκάντο. Το κιτρικό οξύ θα βοηθήσει στην πρόληψη του αποχρωματισμού του αβοκάντο για τουλάχιστον μια μέρα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε φέτες αβοκάντο με μεγάλα κομμάτια κρεμμυδιού. Το αέριο του κρεμμυδιού, που καίει τα μάτια, εμποδίζει επίσης την οξείδωση του αβοκάντο.

τρυπήστε το λεμόνι

Αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το λεμόνι, τρυπήστε το με ένα πιρούνι ή σουβλάκι αντί να το κόψετε στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να στύψετε όσα λεμόνια χρειάζεστε χωρίς να στεγνώσετε ολόκληρο το λεμόνι.

καλσόν στο κρεμμύδι

Ακούγεται περίεργο, αλλά το υλικό του καλσόν που μοιάζει με πλέγμα επιτρέπει αρκετό αέρα να φτάσει στο κρεμμύδι, κάτι που το βοηθά να διατηρείται φρέσκο. Βάζουμε ένα ένα τα κρεμμύδια στο καλσόν και μετά από κάθε κρεμμύδι δένουμε έναν κόμπο.

φυλάσσετε πατάτες με μήλα

Τα μήλα παράγουν αέριο αιθυλένιο. Αυτό εμποδίζει τη βλάστηση της πατάτας για αρκετές εβδομάδες.

πλύνετε τα μήλα με αλατόνερο

Αν δεν καταναλώσετε αμέσως τα μήλα σε φέτες, θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μουλιάστε τις υπόλοιπες φέτες μήλου σε κρύο αλατόνερο για να αποφύγετε την οξείδωση. Μετά από 5 λεπτά, αποθηκεύστε τις φέτες μήλου σε στεγνή πλαστική σακούλα στο ψυγείο.

τυλίξτε τις μπανάνες με μεμβράνη

Ξεχωρίστε τις μπανάνες και τυλίξτε κάθε μία με μεμβράνη. Εάν οι μπανάνες είναι πολύ ώριμες, ξεφλουδίστε τες και φυλάξτε τες στην κατάψυξη για εύκολη προσθήκη στο smoothie σας.

αφήστε τις ντομάτες εκτός ψυγείου

Στις ντομάτες δεν αρέσει το κρύο. Εάν αποθηκεύσετε τις ντομάτες στο ψυγείο, θα χάσουν τη γεύση τους. Αποθηκεύστε τες λοιπόν εκτός ψυγείου με τη ρίζα προς τα κάτω.

αποθηκεύστε τα σπαράγγια όρθια σε ένα ποτήρι νερό

Για να διατηρήσετε τα σπαράγγια φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε τα όρθια σε ένα ποτήρι νερό. Βάλτε το στο ψυγείο και περάστε μια πλαστική σακούλα πάνω από το πάνω μέρος του λαχανικού.

- Διαφήμιση -