13 σημεία που ξεχνάτε να ξεσκονίσετε στο σπίτι σας

Ένα από τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την καθαριότητα του σπιτιού μας, είναι η σκόνη. Η σκόνη μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε και ακόμα κι αν ξεσκονίζετε τακτικά, υπάρχουν ορισμένα σημεία στο σπίτι σας που πιθανότατα δεν έχετε καν σκεφτεί ποτέ να ξεσκονίσετε. Τα καλά νέα: Έχουμε την πλήρη λίστα με αυτά τα μέρη που συνήθως ξεχνάτε, όπου τείνουν να παραμονεύουν βρωμιές και μικρόβια. Θα σας παρουσιάσω 13 σημεία που ξεχνάτε να ξεσκονίσετε στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα

Μπορεί να έχετε συνήθεια να πλένετε τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα, αλλά οι κουβέρτες, το πάπλωμα και τα μαξιλάρια σας είναι εξίσου εκτεθειμένα σε αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που πέφτουν από το σώμα σας στον ύπνο. Επιπλέον, το κρεβάτι σας είναι ένα μέρος για κάθε είδους βρωμιά και βακτήρια: ακουμπάτε τη βαλίτσα σας πάνω του για να ξεπακετάρετε από ένα ταξίδι ή πέφτετε σε αυτό με τα ρούχα που φορούσατε έξω όλη μέρα. Κάθε φορά που πλένετε τα σεντόνια σας, φροντίστε να ρίχνετε μέσα τις κουβέρτες σας, να ρίχνετε τα καλύμματα μαξιλαριού και το πάπλωμα.

έπιπλα

Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες μαζεύουν πολλή σκόνη. Φροντίστε να σκουπίζετε τακτικά τα μαξιλάρια του καναπέ με ηλεκτρική σκούπα και να περνάτε ένα υγρό πανί πάνω από την πλάτη και τους βραχίονες οποιουδήποτε επίπλου σε επιφάνεια που πλένεται. Σηκώστε τα μαξιλάρια για να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε την κρυμμένη σκόνη και τα ακάρεα της σκόνης. Και μην ξεχάσετε να αντιμετωπίσετε την περιοχή κάτω από τις πολυθρόνες και τον καναπέ σας!

κάτω από τα έπιπλα

Όταν κοιτάξετε κάτω από το κρεβάτι ή τον καναπέ, πιθανότατα θα βρείτε σκόνη και διάφορα αντικείμενα να κυλιούνται, τα οποία μπορούν να εξαλειφθούν γρήγορα με μια ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, έχετε μελετήσει το πραγματικό κάτω μέρος των επίπλων σας; Μπορεί να εκπλαγείτε αν βρείτε στρώματα σκόνης ή ιστούς αράχνης να κολλάνε στα πλαίσια του κρεβατιού και στην κάτω πλευρά των τραπεζιών και των καναπέδων. Σκουπίστε όλα τα κάτω μέρη των επίπλων σας με μια φορητή ηλεκτρική σκούπα.

τοίχοι

Την επόμενη φορά που θα είστε σπίτι, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στους τοίχους σας. Η σκόνη μπορεί να προσκολληθεί σε κάθε είδους επιφάνεια και λατρεύει αυτές τις μικροσκοπικές χαραμάδες σε ανάγλυφη ταπετσαρία. Και, αν μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο διαμέρισμα ή σπίτι, θα μπορούσατε να βρείτε ένα ολοένα και τόσο ελαφρύ στρώμα πριονιδιού που κάνει τους λευκούς σας τοίχους να φαίνονται λίγο κιτρινωποί. Για να καθαρίσετε τους τοίχους, ξεκινήστε από την κορυφή και κατεβείτε προς τα κάτω. Ολοκληρώστε σκουπίζοντας τους διακόπτες φώτων και τα πόμολα της πόρτας.

προεξοχές

Στο σπίτι μας υπάρχουν πολλές προεξοχές σε σημεία όπως τα κουφώματα, τα ντουλάπια και οι κορνίζες. Αντιμετωπίστε τη συσσώρευση σκόνης με ένα ξεσκονόπανο μιας χρήσης που έχει επεκτεινόμενη λαβή, το οποίο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε ψηλά, δυσπρόσιτα μέρη.

το εσωτερικό των συρταριών

Βεβαιωθείτε ότι ξεσκονίζετε το εσωτερικό των συρταριών, είτε στις ντουλάπες με τα ρούχα σας είτε στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό μαντηλάκι για να τρίψετε τα πλαστικά συρτάρια του ψυγείου και ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τα ξύλινα συρτάρια που έχετε τα ρούχα σας.

αμπαζούρ

Τα αμπαζούρ είναι συνήθως ντυμένα με θαμπάδα, αλλά καθαρίζονται πιο εύκολα από ό,τι νομίζετε. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ένα μικρό εξάρτημα βούρτσας ή σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί.

βιβλία

Το κομψό ράφι που βρήκατε στο αγαπημένο σας κατάστημα στο σπίτι ήταν μια εξαιρετική αγορά, αλλά μπορεί να είναι πιο χρονοβόρο για τον σωστό καθαρισμό. Σηκώστε κάθε βιβλίο ξεχωριστά και χρησιμοποιήστε ένα ξεσκονόπανο για να σκουπίσετε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του σημείου που ακουμπούσε το βιβλίο στο ράφι.

παράθυρα

Η ηλεκτρική σας σκούπα είναι ο πιο εύχρηστος τρόπος για να συλλάβετε τη σκόνη από τα στόρια και τις κουρτίνες. Για να διατηρήσετε την καθαριότητα (και να μην το κάνετε τόσο εξαντλητικό έργο), ξεσκονίστε αυτές τις περιοχές μία φορά το μήνα. Εάν η ηλεκτρική σκούπα δεν καλύπτει πλήρως τις περσίδες, βάλτε μια παλιά κάλτσα στο χέρι σας, βρέξτε την και περάστε την ανάμεσα στις ράγες.

φίλτρα αέρα και αεραγωγοί

Τα φίλτρα του κλιματιστικού αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τη σκόνη και μπορούν να φυσήξουν τα ακάρεα της σκόνης πίσω στον αέρα του σπιτιού σας. Εάν έχετε επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα, πλύντε τα στο χέρι στο νεροχύτη. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί συνιστούν την πλήρη αντικατάστασή τους.

ηλεκτρονικά είδη

Οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, τα πληκτρολόγια, τα τηλέφωνα και τα ηχεία τείνουν να είναι μαγνήτες σκόνης. Σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί, πανί από μικροΐνες ή ειδικό καθαριστικό οθόνης. Φροντίστε να τα σηκώσετε και να τα σκουπίσετε και από πίσω και από κάτω.

φυτά εσωτερικού χώρου

Όπως όλες οι επιφάνειες, τα φύλλα ενός φυτού εσωτερικού χώρου μπορούν να συλλέξουν σκόνη, η οποία προσελκύει παράσιτα και βακτήρια και εμποδίζει ένα φυτό να φωτοσυνθέσει. Πάρτε ένα λείο πανί βρεγμένο με ζεστό νερό και σκουπίστε απαλά το πάνω και το κάτω μέρος των φύλλων του φυτού σας. Αλλά, αποφύγετε τη χρήση κρύου νερού που μπορεί να σοκάρει τα τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου σας. Και μην το παρακάνετε με το νερό – το να αφήνετε τα φύλλα μέσα στο νερό μπορεί να προσελκύσουν παράσιτα και να μεταδώσουν μυκητιακές ασθένειες από φύλλο σε φύλλο.

εργαλεία καθαρισμού

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα καθαριστικά σας! Χρησιμοποιήστε ένα εξάρτημα χειρός στη σκούπα σας για να απαλλαγείτε από τις τρίχες της σκούπας, από τη σκόνη και τα μαλλιά, να πλύνετε ξεσκονόπανα και να αδειάσετε σακούλες κενού.

- Διαφήμιση -