10 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να φαίνεται βρώμικο

Ο καθαρισμός του σπιτιού μας είναι πολύ σημαντικός για την ψυχική μας υγεία και όχι μόνο. Σύμφωνα με ειδικούς, μερικά από τα πλεονεκτήματα που φέρνει μαζί του είναι η μείωση του άγχους, η αύξηση της καθημερινής απόδοσης και η μείωση του στρες. Ταυτόχρονα είναι και λόγοι υγιεινής που επιβάλλουν να έχουμε ένα καθαρό σπίτι! Η προσπάθεια μας πολλές φορές να διατηρήσουμε τους χώρους μας λαμπερούς είναι περίπλοκη, ειδικά όταν υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν το σπίτι μας να μην φαίνεται τόσο ωραίο όσο θέλουμε. Και όπως γνωρίζουμε, μερικές φορές αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν. Έτσι, ετοιμάσαμε μία λίστα με τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που μας εμποδίζουν να έχουμε ένα καθαρό σπίτι!

- Διαφήμιση -

Κακώς φωτισμένοι χώροι

Ο φυσικός φωτισμός ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της αρχιτεκτονικής, ακόμη και πριν επινοηθεί ο τεχνητός φωτισμός. Ωστόσο, μερικές φορές ξεχνάμε ότι ορισμένοι χώροι (ειδικά στις πόλεις) μπορεί να στερούνται αυτό το ουσιαστικό χαρακτηριστικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε φωτεινό χώρο. Απλά κόλπα όπως η αλλαγή κουρτινών σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους ή φυτά τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία μέσα στο σπίτι μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Ρωγμές δαπέδου σε κοινή θέα

Δεν έχουμε πάντα τον χρόνο αλλά και τα χρήματα για να κάνουμε μεγάλες επισκευές στα σπίτια μας. Όσον αφορά τα δάπεδα, η έλλειψη συντήρησης μπορεί να προκαλέσει μια μόνιμη όψη παραμέλησης ανεξάρτητα από το πόσο καθαρός είναι ο χώρος. Ένα απλό κόλπο για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση είναι να κρύψετε τις ρωγμές κάτω από ένα ωραίο χαλί το οποίο, εκτός από το να δίνει στο δωμάτιο περισσότερη προσωπικότητα, αποτρέπει περαιτέρω ζημιές στην πληγείσα περιοχή.

Μικροσκοπικοί λεκέδες στην κουζίνα

Όταν κάνουμε γενικό καθαρισμό στο σπίτι, τα μάτια της κουζίνας ή ο φούρνος μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα. Οι λεκέδες από τα τρόφιμα και τα σκουπίδια αφαιρούνται εύκολα, αλλά η βρωμιά και το καμένο λάδι μπορεί να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να τα αφαιρέσουμε, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ειδικά προϊόντα που είναι πιο λειαντικά, γι’ αυτό συνιστούμε να φοράτε γάντια και να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες.

Συσσώρευση βρωμιάς σε διακόπτες και πρίζες

Η αίσθηση της βρωμιάς στους διακόπτες και τις πρίζες μπορεί να οφείλεται στη φυσική φθορά των υλικών. Ένα απλό κόλπο είναι να τις βάζετε λίγο χρώμα για να γυαλίζουν, αλλά να θυμάστε ότι εάν βρίσκονται σε χώρο όπου τα χρησιμοποιείτε συχνά, θα πρέπει να αντικαθίστανται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λεκιασμένοι, κατεστραμμένοι ή ραγισμένοι τοίχοι

Αν ο τοίχος σας είναι παραμελημένος, εάν η ταπετσαρία έχει σκιστεί ή αν η μπογιά αρχίζει να πέφτει, κάθε φορά που κοιτάτε αυτό το μέρος του σπιτιού, νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά ακόμα κι αν μόλις το έχετε καθαρίσει. Για να αποφύγετε την αντικατάσταση ολόκληρης της επιφάνειας, ένα μυστικό που θα δώσει επίσης ζωή στο δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φυτό ώστε να κρύβει τη ζημιά.

Παράθυρα και καθρέφτες με σκόνη

Μερικές φορές καθαρίζουμε παράθυρα και καθρέφτες, αλλά θολώνουν ή λερώνονται περισσότερο αν δεν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να φροντίσετε να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο σε αυτές τις επιφάνειες. Το στεγνό καθάρισμα, τα σωστά προϊόντα και το να μην ξεχνάτε να σκουπίζετε και τις δύο πλευρές είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε αυτές τις περιοχές αστραφτερές

Παραμελημένα χαλιά

Όταν τα χαλιά λερώνονται, η σκούπα δεν αρκεί. Πολλές φορές τα χαλιά λερώνονται όχι μόνο από σκόνη αλλά και από λεκέδες οι οποίοι χρειάζονται βαθύ καθαρισμό! Σήμερα, υπάρχουν αρκετά προσιτές μέθοδοι και προϊόντα, όπως ο καθαρισμός με ζεστό νερό ή το στεγνό καθάρισμα, που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τους λεκέδες!

Ακατάστατα πιάτα

Η συσσώρευση πιάτων, καθαρά ή βρώμικα, μειώνει την συνολική εικόνα καθαριότητας στο σπίτι. Ένα κόλπο για να κάνετε αυτό το μέρος του σπιτιού να λάμπει και να ξεχωρίζει για την τακτοποίησή του είναι να απομακρύνετε τα πιάτα από την κουζίνα μόλις στεγνώσουν. Αποφύγετε όμως να τα αποθηκεύετε υγρά ή να τα σκουπίζετε με βρώμικες πετσέτες γιατί θα μπορούσαν να συσσωρεύσουν βακτήρια.

Ακατάστατα αντικείμενα σε δωμάτια

Εάν έχουμε πολλά αντικείμενα ή διακοσμητικά στο δάπεδο, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση θορύβου και αταξίας. Το πιο ενδεδειγμένο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επιλέξετε εναλλακτικές λύσεις με τοποθέτησης των αντικειμένων σας, όπως ράφια ή έπιπλα που σας επιτρέπουν να ελευθερώσετε το πάτωμα. Αυτό διευκολύνει τη συντήρηση (όπως το ξεσκόνισμα) και σας βοηθά να αποφύγετε τη συσσώρευση προβλημάτων που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Υγρασία στο νεροχύτη

Όταν καθαρίζουμε το μπάνιο, λίγες από εμάς καθόμαστε μετά να στεγνώσουμε εκείνα τα μικρά και μερικές φορές ανεπαίσθητα σημεία που, ώρες αργότερα, θα συνεχίσουν να έχουν σημάδια από σαπούνι και νερό. Η λύση σε αυτό είναι να στεγνώσετε καλά αυτές τις περιοχές, επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν για μεταλλικές επιφάνειες και ένα διαφορετικό για να διατηρήσετε τη λάμψη της πορσελάνης.

- Διαφήμιση -