6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε λευκά σεντόνια

Εάν χρησιμοποιείτε λευκά κλινοσκεπάσματα, πρέπει να ξέρετε πώς να τα διατηρήσετε λευκά όπως την πρώτη μέρα. Με κάποια λάθη που θα κάνετε, τα λευκά σεντόνια μπορούν να πάρουν μια εικόνα που δεν θέλετε ποτέ μετά από λίγο καιρό. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές τόσο στο πλύσιμο τους όσο και στην περιποίησή τους. Θα σας παρουσιάσω 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε λευκά σεντόνια!

- Διαφήμιση -

δεν αλλάζετε τακτικά τα σεντόνια σας

Μπορεί να αλλάζετε και να πλένετε τακτικά τα σεντόνια σας, αλλά δεν μπορείτε να κρατάτε τα λευκά σεντόνια όσο τα χρωματιστά. Για να διατηρήσετε το χρώμα των λευκών σας σεντονιών και να παρατείνετε τη ζωή τους, θα πρέπει να τα αλλάζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

τρώτε στο κρεβάτι

Αν έχετε τη συνήθεια να τσιμπολογάτε στο κρεβάτι ή να πίνετε καφέ ενώ διαβάζετε ένα βιβλίο ή παίζετε με το κινητό σας, μην το κάνετε, ειδικά με λευκά σεντόνια. Σκληρές χημικές ουσίες όπως η χλωρίνη που θα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής των σεντονιών σας.

κοιμάστε με μακιγιάζ

Είναι γνωστό ότι ο ύπνος με ντεμακιγιάζ βλάπτει το δέρμα σας. Προκαλεί επίσης δύσκολους λεκέδες στα λευκά σεντόνια, τις παπλωματοθήκες και τις μαξιλαροθήκες σας.

πλύσιμο σε κρύο νερό

Ακόμα και οι ελαφροί λεκέδες στα λευκά σεντόνια είναι πολύ αισθητοί. Το κρύο ή ακόμα και το χλιαρό νερό δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα λευκά σας σεντόνια. Όταν πλένετε τα λευκά σας σεντόνια, επιλέξτε ζεστό νερό τόσο για την υγιεινή όσο και για την αφαίρεση των λεκέδων.

xρησιμοποιείτε χλωρίνη

Η χλωρίνη μπορεί να είναι ιδανική για την αφαίρεση λεκέδων από λευκά ρούχα αλλά η χρήση της μπορεί να κιτρινίσει τα λευκά σας σεντόνια. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα λεύκανσης αντί για χλωρίνη για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα σεντόνια σας.

χρήση υπερβολικού απορρυπαντικού

Πολλές φορές προκειμένου να καθαρίσουμε τα σεντόνια χρησιμοποιούμε πάρα πολύ απορρυπαντικό ρούχων. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα σεντόνια σας και να τα κάνει άκαμπτα. Όταν πλένετε λευκά σεντόνια, προσέξτε πόσο απορρυπαντικό χρησιμοποιείτε.

Επιπλέον, αφού τελειώσετε το πλύσιμο, ελέγξτε τα ρούχα, βεβαιωθείτε ότι ο αφρός έχει ξεπλυθεί σωστά. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε τον επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος και στυψίματος ή να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι στο πλυντήριο λίγο πριν τον τελικό κύκλο ξεβγάλματος.

- Διαφήμιση -