8 απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να σφουγγαρίσετε σωστά το πάτωμά σας

Το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό είναι πολύ σημαντικό. Ενώ το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα θα απομακρύνει τη βρωμιά από τα δάπεδά σας, το σφουγγάρισμα είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της καθαριότητας. Η τέχνη του σφουγγαρίσματος ενός δαπέδου είναι μια απλή διαδικασία, αλλά μερικές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τη δουλειά πιο γρήγορα. Θα σας παρουσιάσω 8 απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να σφουγγαρίσετε σωστά το πάτωμά σας!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε την περιοχή

Πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα, πρέπει να κάνετε κάποια προετοιμασία. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα έπιπλα όπως τραπέζια, καρέκλες και να μαζέψετε τα χαλιά, εάν θέλετε να κάνετε μία σωστή δουλειά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι μπορείτε να φτάσετε σε κάθε σημείο στο πάτωμα. Αφού ολοκληρώσετε το σφουγγάρισμα του δαπέδου σας, πρέπει να περιμένετε για λίγο μέχρι να στεγνώσει.

σκουπίστε το πάτωμα πριν να σφουγγαρίσετε

Ποτέ μην παραλείψετε αυτό το βήμα γιατί το σφουγγάρισμα από μόνο του δεν θα προσφέρει τίποτα.

χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Αφού είστε έτοιμοι να καθαρίσετε το πάτωμά σας, θα πρέπει να αναμίξετε το καθαριστικό σας με ζεστό νερό. Γεμίστε τον κάδο με νερό μέχρι τη μέση, ώστε η σφουγγαρίστρα να βουτήξει στο νερό. Εάν η σφουγγαρίστρα σας είναι στεγνή, τότε θα πρέπει να μουλιάσει στο ζεστό νερό πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

σφουγγάρισμα σε τομές

Το σφουγγάρισμα δαπέδων σε μικρά τμήματα μπορεί να διευκολύνει την απαλλαγή από τη συσσώρευση βρωμιάς και τα σκουπίδια. Όταν χωρίζετε το πάτωμα σε τμήματα, θα πρέπει να σκουπίζετε το πάτωμα με τη σφουγγαρίστρα μόνο τρεις έως τέσσερις φορές, έτσι ώστε το καθαριστικό να απλώνεται ομοιόμορφα στο πάτωμα.

ξεπλύνετε και στύψτε τη σφουγγαρίστρα σας

Μια άλλη συμβουλή που πρέπει να θυμάστε είναι να ξεπλύνετε και να στύψετε τη σφουγγαρίστρα σας όταν τελειώσετε ένα τμήμα. Αυτό είναι κρίσιμο για να μην σκορπίζετε βρωμιά από τη μια περιοχή στην άλλη.

αλλάξτε το καθαριστικό σας

Όταν σφουγγαρίζετε το πάτωμά σας, το διάλυμα καθαρισμού σας μπορεί να λερωθεί αρκετά και να γίνει πιο σκούρο. Το διάλυμα καθαρισμού πρέπει να αλλάζει όταν παρατηρήσετε ότι το νερό σας έχει γίνει εμφανώς βρώμικο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό διάλυμα για να σκουπίζετε το πάτωμά σας.

μουλιάστε τη σφουγγαρίστρα

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για αποτελεσματικό καθαρισμό είναι να εμποτίσετε τη σφουγγαρίστρα σας στο διάλυμα καθαρισμού και μετά να αρχίσετε να σκουπίζετε ένα άλλο τμήμα του δαπέδου. Κάθε φορά που σκουπίζετε ένα τμήμα, επαναλαμβάνετε αυτά τα βήματα μέχρι να καθαρίσετε ολόκληρο το πάτωμα.

αφήστε το δάπεδο να στεγνώσει και κρεμάστε τη σφουγγαρίστρα

Όταν τελειώσετε το σφουγγάρισμα του δαπέδου, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο ή μια πόρτα για να αφήσετε το πάτωμα να στεγνώσει με τον αέρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να μετακινείτε τα έπιπλά σας πίσω στο σημείο που ανήκουν. Είναι σημαντικό να κρεμάσετε και τη σφουγγαρίστρα όταν τελειώσετε. Αφήνοντας τη σφουγγαρίστρα στον κάδο θα μυρίσει γιατί θα γεμίσει με βρωμιά. Θυμηθείτε να ρίχνετε πάντα το νερό σας στην τουαλέτα και όχι στον νεροχύτη της κουζίνας όπου ετοιμάζετε το φαγητό σας.

συμπέρασμα

Το σφουγγάρισμα των δαπέδων πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας και οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν σφουγγαρίζετε το πάτωμά σας. Το να διατηρείτε τα δάπεδά σας καθαρά μπορεί να αποτρέψει τα βακτήρια και να κρατήσει τη μούχλα έξω από το σπίτι σας, με αποτέλεσμα ένα καθαρό σπίτι.

- Διαφήμιση -