16 έξυπνες συμβουλές επισκευής πραγμάτων στο σπίτι που θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα

Συγκεντρώσαμε μια σειρά από απλές και απροσδόκητες συμβουλές για όσους πρόκειται να ξεκινήσουν μια επισκευή στο σπίτι. Αυτά θα κάνουν τη διαδικασία ανακαίνισης εύκολη και λιγότερο δαπανηρή. Για παράδειγμα, ο στιγμιαίος καφές μπορεί να είναι χρήσιμος στην αναπαλαίωση επίπλων, ο πάγος μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τα ίχνη από ένα χαλί και ένα μικρόφωνο μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε μια τρύπα σε έναν τοίχο. Θα σας παρουσιάσω 16 έξυπνες συμβουλές επισκευής πραγμάτων στο σπίτι που θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα!

- Διαφήμιση -

ένα μικρόφωνο μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε μια τρύπα σε ασφαλές μέρος

Όταν ανοίγετε τρύπες κοντά σε πρίζες ή διακόπτες, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε ένα καλώδιο με το τρυπάνι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας ασυνήθιστος τρόπος για να βρείτε κρυμμένα καλώδια στον τοίχο. Συνδέστε ένα μικρόφωνο σε ένα μαγνητόφωνο και ξεκινήστε τη συσκευή για εγγραφή με μέγιστη ένταση. Τοποθετήστε το μικρόφωνο κοντά στη μελλοντική τρύπα στον τοίχο. Τα σημεία όπου υπάρχουν κρυμμένα καλώδια θα κάνουν ένα χαμηλό βουητό από τη δυναμική του μαγνητοφώνου. Θα είναι ασφαλές να τρυπήσετε σε μέρη όπου δεν ακούγεται βουητό.

καπάκια για μετακίνηση επίπλων

Εάν πρέπει να μετακινήσετε βαριά έπιπλα και φοβάστε να καταστρέψετε το χαλί, τοποθετήστε τα καπάκια του βάζου κάτω από τα πόδια του επίπλου που θέλετε να μετακινήσετε. Θα διευκολύνει τη διαδικασία μετακίνησης, ειδικά αν το έπιπλο είναι βαρύ και μεγάλο. Επιπλέον, δεν θα ανησυχείτε ότι το χαλί ή το λινέλαιο θα καταστραφούν.

πάγος για βαθουλώματα στο χαλί

Υπάρχουν πάντα βαθουλώματα στο χαλί αφού αφαιρέσετε τα βαριά έπιπλα από αυτό. Εάν δεν πρόκειται να αντικαταστήσετε το χαλί με ένα νέο, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ίχνη στο χαλί με τη βοήθεια παγοκύβων. Τοποθετήστε τα στο βαθούλωμα και καθαρίστε το με ηλεκτρική σκούπα όταν λιώσει ο πάγος. Μετά από αυτό, ανασηκώστε τις ίνες με μια οδοντόβουρτσα.

στιγμιαίος καφές για αναπαλαίωση επίπλων

Μπορείτε γρήγορα και εύκολα να απαλλαγείτε από γρατζουνιές σε έπιπλα από σκούρο ξύλο με τη βοήθεια κανονικού καφέ. Πάρτε μια κουταλιά της σκόνης στιγμιαίου καφέ και προσθέστε αρκετές σταγόνες νερό για να αποκτήσετε τη συνοχή της πάστας. Ο καλύτερος τρόπος για να το εφαρμόσετε στην ξύλινη επιφάνεια είναι με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας.

διαλυτικό για αποξηραμένο χρώμα

Αφού τελειώσετε με λίγο σπρέι αεροζόλ, αφαιρέστε το ακροφύσιο ψεκασμού και βάλτε το σε αραιωτικό ή βενζίνη για 15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε την τρύπα ψεκασμού από το στεγνό χρώμα πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

κόλλα για βίδες

Όταν πρέπει να σφίξετε μια μικρή βίδα σε δυσπρόσιτο μέρος, εφαρμόστε εκ των προτέρων μια σταγόνα κόλλας στην άκρη του κατσαβιδιού. Επιλέξτε λαστιχένια κόλλα γιατί θα κρατήσει τη βίδα σφιχτά και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα μετά.

κολλητική ταινία για τέλειες τρύπες

Για να κρεμάσετε ένα αντικείμενο με ήδη υπάρχουσες τρύπες στερέωσης σε έναν τοίχο, πρέπει να κάνετε τις σωστές σημάνσεις. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να κολλήσετε πρώτα κολλητική ταινία στο αντικείμενο και να σημειώσετε τις τρύπες για διάτρηση. Μετά από αυτό, κολλήστε την ταινία στο σημείο που θέλετε να κρεμάσετε το αντικείμενο σας και ανοίξτε τις τρύπες στον τοίχο σύμφωνα με τις σημάνσεις.

προστασία από τη βρωμιά

Εάν πρέπει να ανοίξετε τρύπες στην οροφή και δεν θέλετε η σκόνη να πέσει στα μάτια και το πρόσωπό σας, βάλτε ένα πλαστικό ποτήρι ή ένα μπουκάλι με κομμένο λαιμό στο τρυπάνι. Θα κάνει όλη τη σκόνη από τη διάτρηση να παραμείνει στο δοχείο.

προστασία από τη σκόνη

Θα είναι ευκολότερο και λιγότερο σκονισμένο να ανοίξετε τρύπες στο σκυρόδεμα εάν ψεκάζετε την επιφάνεια με νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

εύκολη διάτρηση

Για να μην γλιστράει το τρυπάνι από τα πλακάκια στην αρχή του τρυπήματος, κολλήστε έναν σταυρό από κολλητική ταινία στην επιφάνειά σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

ένας μαγνήτης μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση οπών

Για να μην ανοίξετε νέες τρύπες για πίνακες και ράφια μετά την κόλληση σε νέα ταπετσαρία (εφόσον θέλετε οι πίνακες να μείνουν στο ίδιο σημείο), βάλτε ένα μικρό καρφί σε κάθε τρύπα πριν βάλετε ταπετσαρία. Αφού στεγνώσει η ταπετσαρία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε έναν μαγνήτη για να βρείτε πού βρίσκονται τα καρφιά.

δώστε ξανά ζωή στην ηλεκτρική ταινία

Η αποξηραμένη ηλεκτρική ταινία που έχασε την κολλώδη της υφή μπορεί να ξαναζωντανέψει αν βάλετε ολόκληρο το ρολό της σε φούρνο μικροκυμάτων και τη ζεστάνετε για αρκετά δευτερόλεπτα.

πιστολάκι μαλλιών για ετικέτες

Όταν αγοράζουμε οικοδομικά υλικά, συχνά αναγκαζόμαστε να αφαιρούμε κολλώδεις ετικέτες που είναι προσαρτημένες σε αυτά. Για να αφαιρέσετε την ετικέτα χωρίς να αφήσετε κολλώδη ίχνη, ζεστάνετε την με πιστολάκι μαλλιών. Αφού το κάνετε αυτό, η ετικέτα θα ξεκολλήσει εύκολα χωρίς να σκιστεί το υλικό μαζί της.

πώς να αποφύγετε την εμφάνιση μιας στρώσης μεμβράνης σε κουτιά μπογιάς

Για να αποφύγετε την εμφάνιση μιας επικάλυψης μεμβράνης σε ένα δοχείο βαφής, κλείστε καλά το καπάκι και γυρίστε το βάζο ανάποδα για αρκετά δευτερόλεπτα. Αυτό το απλό κόλπο θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε στεγανότητα στο εσωτερικό του κουτιού.

πώς να αποτρέψετε το στέγνωμα των βουρτσών

Μπορείτε να αποτρέψετε το στέγνωμα των βουρτσών τυλίγοντάς τες σε πλαστικές σακούλες ή πλαστική μεμβράνη.

μια απλή σήμανση για ένα κολάζ φωτογραφιών

Για να το κάνετε αυτό με όσο το δυνατόν λιγότερες τρύπες στον τοίχο όταν κρεμάτε μια φωτογραφία ή ζωγραφίζετε κολάζ, τοποθετήστε πρώτα τα πλαίσια σε ένα φύλλο εφημερίδας. Κυκλώστε τα περιγράμματα των πλαισίων με μαρκαδόρο και σημειώστε τα σημεία για τις βίδες. Μετά από αυτό, συνδέστε ένα πρότυπο χαρτιού στον τοίχο και ανοίξτε τρύπες στερέωσης με τη βοήθειά του.

- Διαφήμιση -