4 αποτελεσματικοί τρόποι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τις πετσέτες

Οι πετσέτες περνούν πολλά σε ένα νοικοκυριό. Από τον καθαρισμό των λεκέδων μέχρι το στέγνωμα των μαλλιών μας, μπορούν να γίνουν σφουγγάρι για βακτήρια, λεκέδες και φυσικά άσχημες μυρωδιές. Αν νιώθετε ότι πλένετε καλά τις πετσέτες σας, αλλά ακόμα μυρίζουν άσχημα, δεν είστε οι μόνες. Αλλά μην ανησυχείτε, σας έχω τη λύση! Θα σας παρουσιάσω 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τις πετσέτες!

- Διαφήμιση -

λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Αρχικά βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και προσθέστε το απορρυπαντικό σας (αν χρησιμοποιείτε) στον κάδο. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη ή να ρίξετε το υγρό πάνω από τις πετσέτες. Ο λόγος που προσθέτουμε το απορρυπαντικό στο τύμπανο και όχι στο συρτάρι είναι επειδή εκεί πηγαίνει το λευκό ξίδι. Το λευκό ξίδι είναι αρκετό για να καθαρίσετε τις πετσέτες σας, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον απορρυπαντικό. Όταν χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο, προσθέτουμε απορρυπαντικό μόνο εάν οι πετσέτες είναι λερωμένες ή βρώμικες. Αλλά αν απλώς μυρίζουν άσχημα, παραλείψτε το απορρυπαντικό.

Πολλοί συνιστούν την προσθήκη ξιδιού στον κύκλο ξεβγάλματος, αλλά σύμφωνα με την εμπειρία μας, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν προστίθεται σε ολόκληρο τον κύκλο. Ρίξτε λοιπόν ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού.

Κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου και ρυθμίστε τον κύκλο σε τόσο ζεστό όσο το επιτρέπει η ετικέτα φροντίδας των πετσετών. Ωστόσο, το πλυντήριό σας μπορεί να έχει απλώς μια επιλογή ζεστού πλυσίματος: χρησιμοποιήστε το.

Μόλις τελειώσει ο κύκλος, προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο τύμπανο ή στο συρτάρι του απορρυπαντικού. Η μαγειρική σόδα θα αφαιρέσει περαιτέρω οσμές, δίνοντάς σας τα πιο φρέσκα αποτελέσματα. Μπορείτε να προσθέσετε απορρυπαντικό αν θέλετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο, αφού οι πετσέτες θα πρέπει να έχουν καθαρίσει. Κάντε ένα ζεστό κύκλο και αφήστε τη μαγειρική σόδα να κάνει τα μαγικά της.

Εάν οι πετσέτες σας μύριζαν πολύ άσχημα, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μία ή δύο φορές ακόμη.

Μόλις φύγουν οι μυρωδιές, ήρθε η ώρα να στεγνώσετε τις πετσέτες. Μπορείτε είτε να στεγνώσετε έξω στον αέρα είτε στο στεγνωτήριο, αλλά σας προτείνουμε ένα μείγμα και των δύο. Βγάλτε τις πετσέτες από το πλυντήριο και κουνήστε τις καλά για να αφρατέψουν. Κρεμάστε τες έξω σε μια ξηρή, ηλιόλουστη μέρα ή μέσα σε ένα ζεστό δωμάτιο. Μόλις στεγνώσουν σχεδόν οι πετσέτες, ρίξτε τις στο στεγνωτήριο για 30 λεπτά για να αφρατέψουν. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος, βγάλτε τες από το στεγνωτήριο και ελέγξτε ότι είναι 100 τοις εκατό στεγνές πριν τις αποθηκεύσετε.

χλωρίνη

Πιθανότατα αναρωτιέστε για το αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη όταν ανακαλύπτετε πώς να απομακρύνετε τη μυρωδιά του ωιδίου από τις πετσέτες. Εάν οι μυρωδιές προκαλούνται από μούχλα και ωίδιο, συνιστούμε οπωσδήποτε χλωρίνη, καθώς αυτή απολυμαίνει τις πετσέτες, αφαιρεί λεκέδες και σκοτώνει τις οσμές. Είναι καλό όμως να θυμάστε ότι η χλωρίνη θα αποχρωματίσει τις πετσέτες, επομένως ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη μόνο για τα λευκά.

Αρχικά βάλτε τις πετσέτες που βρωμάνε στο πλυντήριο και προσθέστε το απορρυπαντικό στο τύμπανο ή στο συρτάρι. Στην συνέχεια ξεκινήστε έναν ζεστό κύκλο πλύσης και προσθέστε τη χλωρίνη. Είναι σημαντικό να αραιώσετε τη χλωρίνη. Αυτό θα είναι συνήθως ⅔ φλιτζάνι χλωρίνη ανά λίτρο νερού, αλλά αυτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο προϊόν που αγοράζετε και τον τύπο πλυντηρίου που έχετε. Μόλις το μηχάνημα αρχίσει να ανακατεύει τα ρούχα, περιμένετε πέντε λεπτά και μετά προσθέστε τη χλωρίνη. Τέλος αφαιρέστε τις πετσέτες από το πλυντήριο και στεγνώστε τες καλά.

Είναι πολύ σημαντικό να μην προσθέτετε μαλακτικό σε αυτόν τον κύκλο πλύσης, καθώς θα συσσωρευτεί στις πετσέτες, παγιδεύοντας τη μυρωδιά. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε χλωρίνη και μαλακτικό, καθώς, ανάλογα με τις χημικές ουσίες μέσα στο μαλακτικό, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσμενή χημική αντίδραση.

βόρακα

Ο βόρακας είναι σαν τη μαγειρική σόδα. Είναι εξαιρετικά ισχυρό και έχει εντυπωσιακές ικανότητες στην αφαίρεση άσχημων μυρωδιών. Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος εάν οι πετσέτες σας έχουν ένα άρωμα μούχλας ή ωιδίου. Αρχικά προσθέστε ½ φλιτζάνι βόρακα στο τύμπανο του πλυντηρίου και βάλτε τις πετσέτες σας στο πλυντήριο. Προσθέστε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι ή το κανονικό σας απορρυπαντικό πλυντηρίου στο συρτάρι του απορρυπαντικού. Στην συνέχεια επιλέξτε έναν κανονικό κύκλο ζεστού και λειτουργήστε το πλυντήριό σας. Τέλος και πολύ σημαντικό, να στεγνώσετε πολύ καλά τις πετσέτες.
Προειδοποίηση

αμμωνία

Η τελική μας σύσταση για το πώς να απομακρύνετε τις μυρωδιές μούχλας από τις πετσέτες είναι η αμμωνία. Είναι επίσης εξαιρετική για την αφαίρεση επίμονων μυρωδιών, όπως η μυρωδιά καπνού. Αρχικά βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και προσθέστε το απορρυπαντικό στο τύμπανο. Στην συνέχεια βάλτε ένα φλιτζάνι αμμωνία στο συρτάρι του απορρυπαντικού και ξεκινήστε έναν ζεστό κύκλο πλύσης. Τέλος βγάλτε τις πετσέτες από το πλυντήριο και στεγνώστε τες καλά.

Προσοχή: Ποτέ μην αναμιγνύετε αμμωνία με απορρυπαντικό ρούχων που περιέχει λευκαντικό. Αυτό δημιουργεί ένα τοξικό αέριο που ονομάζεται χλωραμίνη που μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

- Διαφήμιση -