7 συμβουλές και κόλπα για τον καθαρισμό του σπιτιού από τους επαγγελματίες για εξοικονόμηση χρόνου

Αναρωτιέστε συχνά γιατί σας παίρνει τόσο πολύ για να καθαρίσετε το σπίτι; Και μετά, όταν τελειώσετε, γιατί είναι πάλι βρώμικο δύο μέρες μετά; Είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα μέρος καθαρό. Το καθάρισμα είναι χρονοβόρο και μετά από λίγο το σπίτι αρχίζει ξανά και λερώνεται. Θα ήταν ωραίο να προσλάβετε μια υπηρεσία καθαρισμού, αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε χρήματα; Μπορείτε να μάθετε μερικές συμβουλές και κόλπα για τον καθαρισμό του σπιτιού από τους επαγγελματίες. Θα σας παρουσιάσω 7 συμβουλές και κόλπα για τον καθαρισμό του σπιτιού από τους επαγγελματίες για εξοικονόμηση χρόνου!

- Διαφήμιση -

κάντε ένα χρονοδιάγραμμα

Καθαρίζετε τα πάντα μέσα σε μία μέρα ή το κάνετε λίγο τη φορά; Όπως θα δούμε λίγο αργότερα, το να καθαρίζετε λίγο λίγο κάθε φορά θα σας εξοικονομήσει χρόνο όταν κάνετε τη γενική σας καθαριότητα. Αλλά, εάν προγραμματίζετε έναν μεγάλο καθαρισμό μία φορά την εβδομάδα, υπολογίστε τι πρέπει να κάνετε εβδομαδιαία, δύο φορές την εβδομάδα, μηνιαία κ.λπ., τότε θα βρείτε τον εαυτό σας να μπαίνει στη «ζώνη» καθαρισμού λίγο περισσότερο. Οι επαγγελματίες δεν καθαρίζουν τα σπίτια τους λίγο τη φορά, τα βγάζουν όλα με τη μία.

προκαταρκτικός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα

Μπορεί να καταλήξετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο σταματώντας και ξεκινώντας όταν σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε να γλιτώσετε από αυτό προετοιμάζοντας το δωμάτιό σας για την ηλεκτρική σκούπα. Εάν περπατάτε, μαζεύετε σκουπίδια και μετακινείτε μεγάλα αντικείμενα από τις επιφάνειές σας, μπορείτε να βάλετε την ηλεκτρική σκούπα και να τελειώσετε με αυτό.

καθαρίστε λίγο λίγο καθημερινά

Όπως είπαμε, για να εξοικονομήσετε χρόνο, θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά όσο περισσότερο μπορείτε. Καταλαβαίνουμε ότι η βρωμιά και η σκόνη συσσωρεύονται ανεξάρτητα από το πόσο καθαρίζετε, αλλά το να μαζεύετε τα ρούχα σας, να πλένετε τα πιάτα και να κάνετε την τακτοποίηση των πραγμάτων θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο όταν πηγαίνετε να κάνετε τον μεγάλο καθαρισμό στο τέλος της εβδομάδας. Αν αφιερώνετε γρήγορα 10 λεπτά κάθε βράδυ στο να φροντίζετε το σπίτι σας να είναι σχετικά τακτοποιημένο, δεν θα φοβάστε τη μεγάλη καθαριότητα γιατί το σπίτι σας δεν είναι τόσο βρώμικο.

επενδύστε σε κατάλληλα προϊόντα

Είναι πολύ σημαντικό να αγοράζετε αξιοπρεπή προϊόντα καθαρισμού ή να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προιόντα καθαρισμού. Εάν χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα, θα καταλήξετε να καθαρίζετε πολύ περισσότερο από όσο θέλετε. Κάντε λίγη έρευνα κοιτάζοντας online κριτικές διαφορετικών προϊόντων για να προσδιορίσετε τι θα είναι καλό για το σπίτι σας. Ξοδεύοντας λίγα χρήματα στην αρχή, θα εξοικονομήσετε χρήματα αργότερα.

κρατήστε τα καθαριστικά συγκεντρωμένα

Εάν τα προϊόντα σας είναι διάσπαρτα σε τυχαία ντουλάπια και κάτω από κάθε νεροχύτη, θα ξοδέψετε πολύ χρόνο από τον καθαρισμό σας ψάχνοντας απλώς για πράγματα. Κρατήστε όλα τα προϊόντα σας μαζί σε μια δέσμη στο ντουλάπι σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε απλά να πάρετε τα καθαριστικά και να τα χρησιμοποιήσετε.

ιεραρχήστε τα πράγματα κατά σημασία

Δεν χρειάζεται να πλένετε τα παράθυρα κάθε εβδομάδα, αλλά ίσως χρειάζεται να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα. Το κλειδί για την εξοικονόμηση χρόνου κατά τον καθαρισμό είναι να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζετε υπερβολικά ορισμένες περιοχές. Θα μπορείτε να προσδιορίσετε τι πρέπει να καθαρίζετε συχνά παρατηρώντας απλώς πόσο γρήγορα λερώνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό πηγαίνει πίσω στη δημιουργία ενός προγράμματος. Μπορείτε να γράψετε τι πρέπει να καθαριστεί και πότε.

από πάνω προς τα κάτω

Μια από τις καλύτερες εξοικονομήσεις χρόνου κατά τον καθαρισμό είναι να καθαρίζετε τα δάπεδά σας στο τέλος. Συχνά, νιώθεις σαν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις το πάτωμα. Εάν καθαρίσετε τα πατώματα πρώτα, θα καταλήξετε να τα κάνετε τελευταία ούτως ή άλλως, οπότε κάντε το τελευταίο. Όταν καθαρίζετε άλλες επιφάνειες, έχετε την τάση να σκουπίζετε τη βρωμιά στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να λερώνονται ξανά. Από πάνω προς τα κάτω είναι ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας για τον καθαρισμό.

- Διαφήμιση -